Proje İmam Hatip’te kodlama sınıfı açıldı

Şehit Fevzi Başaran proje İmam Hatip Lisesi’nde 15 öğrencinin aynı anda kodlama eğitimi alacağı şekilde tam teşekküllü kodlama sınıfı açıldı.

Yayınlama: 11.10.2018
833
A+
A-

Tam teşekküllü olarak oluşturulan kodlama sınıfı isteyen tüm öğrenci ve öğretmenler tarafından kullanılabileceği öğrenildi.

 

Milli Eğitim Müdürü Müdürü Fatih Bilican, okuldaki kodlama sınıfının açılışını yaptı.






 

Açıklama yapan Milli Eğitim Müdürü Müdürü Fatih Bilican, Strateji Birimi Şube Müdürü Ayfer Er ve Arge biriminde görev yapan öğretmen Turgay Tüloğlu ve Murat Kocaman tarafından planlanan proje kapsamında 2018 Mart ayından beri yapılan eğitimlerde 120 öğretmenin kodlama anlatma becerisine sahip olduğunu belirtti.

 

Sorunlara pratik çözümler üreten, sistematik ve inovatif düşünce ile yenilikler oluşturabilen bireyler yetiştirmeyi hedeflediklerini belirten Bilican, kodlama sınıflarını ve eğitimleri yaygınlaştırmak için okulları teşvik ettiklerini söyleyerek, İlçe Milli Eğitim AR-GE birimi “İnegöl Kodluyor” projesinin içerisinde bir çok faaliyet barındırdığını, 06-21 Ekim tarihlerinde de CodeWeek etkinleri yapıldığını kaydetti.

 

  Bilican, “Codeweek etkinlikleri tüm Avrupa ülkelerinde aynı anda yapılan kodlama etkinliklerini kapsamaktadır. Bu kapsamda ilçemizde yeni açılan kodlama sınıfımızda, okul öncesi ve sınıf öğretmeni 164 öğretmenimize kodlama farkındalık eğitimleri düzenlenmektedir. Bu eğitimlerle bilgisayarlı ve bilgisayarsız kodlama temelleri anlatılmaktadır” dedi



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş