Şehit Fevzi Çakmak Anadolu İmam Hatip Lisesi’ne Aliya İzzetbegoviç Kitaplığı kuruldu

Uluslar arası Aliya Düşünce Derneği tarafından, Şehit Fevzi Çakmak Anadolu İmam Hatip Lisesi’ne ‘ Aliya İzzetbegoviç’ kitaplığı kurdu.

Yayınlama: 22.02.2018
1.344
A+
A-

Fetullahçı Terör Örgütü’nün 15 Temmuz Hain Darbe girişimini gerçekleştirmesinin ardından, örgüte bağlı özel dershane ve okulların Milli Eğitim Müdürlüğüne devredilmesi ile açılan Şehit Fevzi Çakmak Anadolu İmamhatip Lisesi’nde, Uluslar arası Aliya İzzetbegoviç derneği tarafından ‘ Aliya İzzetbegoviç’ kitaplığı kuruldu. Kitaplığın içerisinde Bilge kral Aliya İzzetbegoviç’in hayatını anlatan birçok eser bulunuyor.

 

Geçtiğimiz gün kurulan kitaplığın açılışına Şehit Fevzi Çakmak Anadolu İmam Hatip Lisesi okul Müdürü Mehmet Katırcı,Uluslar arası Aliya İzzetbegoviç Derneği Başkanı Ahmet Sert ve yönetim kurulu üyeleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.






 

ÖNCÜ ŞAHSİYET

 Açılış programında ilk konuşmayı gerçekleştiren Şehit Fevzi Çakmak Anadolu İmam Hatip Lisesi Okul Müdürü Mehmet Katırcı, “  Okulumuz olarak İnegöl’de bu yıl itibari ile eğitim öğretime 68 öğrenci ile başladık. Okulumuzun diğer Anadolu İmam Hatip Liseleri’nden farkı  Fen ve Sosyal Bilimler program okul uygulayan okul olması. Diğer ana temalarından birisi ise tarihimizde öncülük etmiş şahsiyetlerin tanıtılması. Tarihimize o kadar zenginlikler ile dolu ki, birçok öncü olacak şahsiyetlere sahibiz.  Buda bizim kültürümüzün ne kadar zengin olduğunu gösteriyor. Gurur duyacağımız bir medeniyete sahibimiz. Bunun yeni nesillere aktarılması için okulları büyük görev düşmektedir. Bizler öğretmenleriniz olarak öncü şahsiyetleri tanıtmak adına her türlü imkanı değerlendiriyoruz.  Aliyha İzzetbogviç her gencin tanıması gereken, hem aksiyon kişiliği ile, hem devlet adamlığı ile bilinmesi gereken bir şahsiyet. Böyle bir şahsiyetin okulumuzda tanınır olması bizleri son derece memnun etmektedir. Aliya İzzetbegoviç bilge kral lafını boşuna almamıştır. Kitaplarını okuduğunuz zaman onun fikirlerinden fayda alacağınıza inanıyorum” dedi.

 

İYİ Kİ OKUMUŞUZ DİYECEĞİNİZİ DÜŞÜNÜYORUM

Ahmet Sert, “ Özellikler bir çok noktada söylemeye çalışıyorum, belirlemiş olduğumuz bir misyon var. Kritik- Analitik düşünceyi önemseyen, sevdiğimiz ve ait olduğumuz İslam düşüncesini, insana ve topluma ne tür sorumluluklar yüklediğini anlayan öncü bir kuşağın yetişmesine kaktı sağlamak istiyoruz. Gerçekten ifade etmekte bir beis görmüyorum, derneğimizin desteği ile o kadar büyük projeler hazırladık ki. Önümüzde bir panel programımız var. Bütün çalışmamızı bu yıl Aliya İzzetbegoviç noktasında ele aldık. Onu anlamaya, sizlere anlatmaya, sizlerin onu gerçekten kitaplarla buluşma yanında, tanımanız noktasında projelendirilmiş çalışmalara imza atıyoruz. Okumak özgürlüktür isimli bir çalışma başlattık. 5. Mevsim K.S.M.’de bu çalışmanın startını verdik. Bütün okullarımızdan son derece teveccüh oldu. Kitaplarımız tükendi ama yeniden sipariş verdik. Bizler bununla sınırlandırmadık, görmüş olduğunuz köşeyi oluşturduk. Şimdi hocalarımız ile birlikte onların desteği ile sizlerin hizmetine sunacağız. Bizlerin gönlünden geçen sade yarışmada ödül alacak öğrencilerden ziyade, öğretmenlerimizi ve sizlerin tamamını balkanları ve Bosnayı tanımanız ve sizleri oraya götürmektir bizim amacımız. İnanın bu süreçte bu köşenin kıymetini bildiğiniz nispette bende sizler için gayret edeceğim. Okumanız doğrultusunda ben zaman içerisinde sizlerin Bosnayı tanımanız için gayret edeceğim. İyiki Aliya İzzetbegoviç derneği iyi böyle bir kitap kurmuş, iyi ki okumuşuz diyeceğiniz günleri düşünüyorum. Bütün katılımcılara teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş