SÖZ SANDIKTA

24 Haziran Türkiye Cumhuriyeti Erken Genel Seçimi, yarın gerçekleştirilecek. İlçemizde toplam 546 sandık kurulurken, 180 bin 692 İnegöllü vatandaş gönül verdiği parti için oy kullanacak.

Yayınlama: 23.06.2018
627
A+
A-

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin açıklamaları ve daha sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın erken seçim ile ilgili görüş belirtmesinin ardından, 24 Haziran 2018 tarihinde erken seçim kararı çıkmıştı.

 

Alınan erken seçim kararının ardından partiler liste çalışmalarını tamamlamış, listelerin belli olması sonrası da milletvekili adayları seçim çalışmalarının startını vermişti.






 

İlçemizden Milliyetçi Hareket Partisi Bursa Milletvekili Adayı Hayati Bedir, Adalet ve Kalkınma Partisi Bursa Milletvekili Adayı Vildan Yılmaz Gürel ve Saadet Partisi Bursa Milletvekili Adayı Fikret Bayram, diğer adaylara nazaran yaptıkları çalışmalar ile bir çok İnegöllü vatandaşla buluştu. Farklı partilerde ama en çok çalışan adaylar ise yine bu üç aday olarak ön plana çıktı.

 

Her yıl seçmenin arttığı ilçemizde seçimler ilgili bilgiler ise şöyle sıralandı;

 

SANDIK BAŞKANLARI MEMURLAR OLACAK

Sandık başkanlarının hepsi, kamu kurumlarında çalışan memurlar olacak.

 

2 PUSULA

Bu seçimde seçmenler iki pusula ile oyunu kullanacak. Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği için hazırlanan iki ayrı pusulanın tek zarf içerisinde sandığa atılacak.

 

180 BİN SEÇMEN

16 Nisan Pazar günü yapılan referandumda seçmen sayısının 176 bin 239 olduğu ilçemizde, 24 seçmen sayısı 180 bin 692’ye yükseldi.

 

546 SANDIK KURULACAK

180 bin 692 seçmen, 546 sandıkta oy kullanacak.

 

KEMALPAŞA’DA 49 SANDIK KURULACAK

İnegöl’ün en büyük nüfusuna sahip Kemalpaşa mahallesinde 49 sandığını kurulacak

 

33 ENGELLİ İÇİN SEYYAR SANDIK

Engelli seçmenler için seyyar sandık uygulaması hayata geçirilecek. İnegöl’de şuan kayıtlı 33 engelli seçmen var. İki adet seyyar sandık, seçmenlerin ayağına götürülüp oy kullanmalarına yardımcı olunacak.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş