‘Tarihi gerçeklerin konuşulma zamanı geldi’

Yayınlama: 16.08.2023
777
A+
A-

Diyaneti İşleri Başkanlığı tarafından hakkında soruşturma açılan İmam Hatip Halil Konakçı’nın ‘Hatay’ ile ilgili sohbetine gelen tepkilerin ardından açıklamalarda bulunan İnegöl İshakpaşa Camii İmam Hatibi Mehmet Nuri Memiş, “Bazı tarihi gerçeklerin konuşulma zamanı geldi” dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı, sosyal medyadaki paylaşımlarına ilişkin İstanbul’un Pendik ilçesindeki Uluçınar Camisi İmamı Halil Konakçı hakkında inceleme başlatmıştı.

‘Hatay’ konulu bir sohbetinde ifadeleri nedeni ile bir kesimin tepkisini çeken Konakçı hakkında alınan inceleme kararının ardından, Konakçı’ya ülke genelinde çığ gibi destekler gelmeye başladı.






Konakçı’ya bir destek de İnegöl’den geldi. İnegöl İshakpaşa Camii İmam Hatibi Mehmet Nuri Memiş, kendisine ait sosyal medya hesabı üzerinden ‘alıntı’ ifadesi ile bir yazı paylaştı.

Memiş’in alıntıladığı yazıda ise şu ifadeler yer aldı:

“Halil Konakçı Hocaefendi bir vaazındaki konuşmasında;  ‘Hatay’ın çoğunluğu Arap’tır. Kürt ve Arap kardeşlerimiz var orada. Hala da öyle. O zaman da öyleydi. 1938’e kadar Fransız işgalindeydi. Sınırın içinde mi kalsın dışında mı kalsın tartışmaları vardı. Ezan yasağı 1932’de geldi. Fransızlar, ezanı Hatay’daki Müslüman köylerinde, camilerinde yasaklamadılar.  Yine Fransız işgalindeki Hatay merkezinde, köylerinde ezan ‘Allahu Ekber’ diye okundu 1938’e kadar. 1938’de Hatay Türkiye topraklarına katıldığında ilk yapılan iş ezanın yasaklanması oldu. Yani Fransız’ın yapmadığı zulmü bu topraklarda yaptılar’ ifadelerini kullanmıştı. Hatay, Türkiye topraklarına katıldığında ilk yapılan iş ezanın yasaklanması oldu mu? Olmadı mı?” Bazı tarihi gerçeklerin konuşulma zamanı geldi. Burası Müslüman Türkiye. Alışacaklar”

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş