TRABZONLULAR DOĞADAKİ HAYVANLARA YİYECEK DAĞITTILAR

İnegöl Trabzonlular Derneği ve İnegöl Kent Konseyi Hayvanları Koruma Çalışma Grubu, kış aylarının gelmesiyle birlikte kırsal kesimlerde beslenmekte zorlanan hayvanlara yiyecek dağıttı.

Yayınlama: 20.01.2020
573
A+
A-

Trabzonlular Derneği ve Kent Konseyi, yüksek kesimlerde etkili olan kar nedeniyle kolları sıvadı. Oluşturulan 10 kişilik ekip, Gedikpınar ve Mezit bölgelerine götürdükleri yiyecekleri doğal alanlara bıraktı.

 

300 adet ekmek ve 50 kg tavuğun doğal alanlara bırakıldığı etkinlik programı yaklaşık 2 saat sürdü. Etkinlik grubu, kış boyunca yemleme yapmaya devam edeceklerini bildirerek, İnegöl’de faaliyet gösteren diğer dernekleri de doğada yaşayan hayvanlara sahip çıkmaya davet etti.






 

BİZE DAĞLAR DA TRABZON

Konu ile alakalı açıklamalarda bulunan İnegöl Trabzonlular Derneği Başkanı Muhammet Ergün, Bir grup yönetim kurulu üyemiz ve Kent Konseyi hayvanları koruma çalışma grubu yöneticileriyle birlikte şehirden çok uzak bölgeler deki hayvanlar için orman ve yol kenarlarına yiyecekler bıraktık. Bu faaliyet bizim çok yaptığımız bir faaliyet değildi ama inanın manen o kadar mutlu olduk ki anlatamam. Bundan sonra daha sık aralıklarla bize emanet edilen bu can dostlarımızı ziyaret etme kararı aldık. Bundan sonra bize dağlar da Trabzon’dur.     Hz. Ömer ne kadar da güzel söylemiş, ‘ Dağlara buğday serpin, Müslüman ülkede hayvanlar açlıktan öldü demesinler.’ Bu vesile ile bizlere destek olan yol gösteren kent konseyi hayvanları koruma çalışma grubu başkanı Şebnem Erkan ve arkadaşlarına da çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

BU HAYVANLAR BİZE EMANET

İnegöl Trabzonlular Derneği ve İnegöl Kent Konseyi Hayvanları Koruma Çalışma Grubu Başkanı Şebnem Erkal ise, “Bizler sık sık bu ve farklı bölgelerde beslemeler yapıyoruz. Bu hayvanlar bize emanet edilen canlardır. İnegöl’de yaşayanların her geçen gün doğal Hayat ve hayvanlar hakkında bilinçlenmesi bizleri çok mutlu etmektedir. Bizlerde İnegöl Trabzonlular Derneği yetkililerine bu çok değerli etkinliğinden dolayı teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş