YAĞLIK AYÇİÇEĞİ HASADI BAŞLADI ÜRETİCİLER FİYATLARDAN UMUTLU

İnegöl Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Ali Rıza Girgin, yağlık ayçiçeği hasadının başladığını ifade etti. Girgin, çiftçilerin bu sene yağlık ayçiçeği ücretlerinden umutlu olduğunu belirterek, verimin geçen seneye göre düştüğünü belirtti.

Yayınlama: 28.08.2018
842
A+
A-

Yağlık ayçiçeği hasadının başladığını ifade eden İnegöl Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Ali Rıza Girgin, üretimin düştüğünü fakat ücretlerden umutlu olduklarını ifade etti.

 

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan  İnegöl Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Ali Rıza Girgin, “2018 Yılı yağlık ayçiçeği hasadımız 2-3 köyümüzde başladı. Hasat devam ediyor. Rabbim çiftçilerimize bol kazanç, bol bereket, bol yağlık ayçiçekleri diliyorum” dedi.






 

Girgin, “322 ortağımızdan 2 bin 105 ton rekolte aldık. Yani tahmini bin 500 ile bin 600 ton arasında ayçekirdeği alacağımızı tahmin ediyoruz” ifadelerini kullandı.

 

ÜRETİCİLER FİYATLARDAN UMUTLU

“Geçen sene taban fiyatı bin 720 lira ile 50 yağ oranına göre bin 980 lira arasında değişiyordu” ifadeleri ile konuşmasını sürdüren Girgin, “Bu sene yağlık ayçekirdeğinde veya kanolada olsun yağlara çok talep olduğundan dolayı fiyatların 2 liranın üzerinde olmasını tahmin ediyoruz. Kanola ton başına 500 lira devlet desteği veriliyor. Yağlık ayçekirdeğine 400 lira devlet desteği veriliyor. Yani Orman ve Tarım Bakanlığı’nın ayçekirdeğine olan desteğinin biraz daha artırmasını talep ediyoruz” dedi.

 

100-150 TON DÜŞÜŞ BEKLİYORUM

Geçen seneye göre üretimde düşüş olduğunu ifade eden Girgin, “Geçen seneye göre 100-150 ton düşüş bekliyorum. Çünkü Sungurpaşa ve Boazköy’ün kanolaya yönelmesi ile tabi ki verim düşüşü olacaktır. Önümüzdeki sezon umut ediyorum yağlık ayçekirdeği yükselecek, buğday azalacak, çerezlik ayçekirdeği düşecek, kanola be yağlık ayçekirdeğinin yükseleceğini tahmin ediyorum” dedi.

 

YAĞ ORANLARINDA DÜŞÜŞ OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM

Girgin sözlerini şu ifadelerle tamamladı: “Geçen sene geçen sene gece ile gündüzün aralarında fark olmadığından dolayı, iklim şartlarının iyi olduğundan dolayı üretim güzeldi kalitede vardı. Bu sene gece ile gündüz arasında çok fark var. Yani gece çok soğuk, gündüz çok sıcak olduğundan dolayı bu sene yağ oranlarında düşüş olacağını düşünüyorum”



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş