Yangın bölgesine İnegöl’den destek

Yayınlama: 17.07.2023
81
A+
A-

Çanakkale’de çıkan orman yangınlarına müdahale ve çalışmalara destek vermek adına İnegöl Belediyesi 1 su tankeri ve 2 personeli bölgeye sevk etti. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Alper Taban, “Ülkemizin güney ve batısının bir kısmında şu anda orman yangınları devam ediyor. Bizlerde karınca kararınca orman yangınlara müdahale noktasında bir su tankeri ve iki personelimizi bölgeye sevk ettik” dedi.

Çanakkale’de pazar günü başlayan orman yangınına havadan ve karadan müdahale devam ediyor. Çanakkale merkeze bağlı Kızılkeçili köyü yakınlarında çıkan orman yangınlarını biran evvel kontrol altına almak adına bölgeye farklı şehirlerden takviye ekipler de gidiyor. Bu kapsamda İnegöl Belediyesi de 1 su tankeri ve 2 personeli bölgeye sevk etti.

Yangın haberinin ardından harekete geçen İnegöl Belediyesi, Park Bahçeler Müdürlüğünde görevli 2 personel ile su tankerini pazar akşamı bölgeye gönderdi.






Sabah erken saatlerde Çanakkale’de koordinasyon merkezine ulaşan ekipler, yangına müdahale noktasında yapılacak görevlendirme sonrası sahaya inerek çalışmalara katılacak.

YARDIMI İÇİN BÖLGEYE SEVK EDİLDİ

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban,

“Ülkemizin güney ve batısının bir kısmında şu anda orman yangınları devam ediyor. Bizlerde karınca kararınca orman yangınlara müdahale noktasında bir su tankeri ve iki personelimizi bölgeye sevk ettik” dedi.

DEPREM VE SEL FELAKETİ…

Başkan Taban, ülkemizin çeşitli noktalarında orman yangınlarının meydana geldiğini ifade ederek, konuşmalarını şöyle sürdürdü:

“Bildiğiniz gibi belediye olarak deprem felaketinde ve özellikle Karadeniz Bölgesi’ndeki sel felaketinde de yine personel görevlendirmiştik. Acılar birlikte aşılır, mutluluk paylaştıkça yayılır. İnşallah kısa süre içerisinde ülkemizde meydana gelen bu orman yangınları son bulur”

SICAKLIKLARA DİKKAT

Özellikle sıcak havaların ilçemizi esir alacağı yönündeki bir soru üzerine Başkan Taban, şu ifadelerle cevap verdi:

“Uzmanlar bir aydan beridir özellikle sıcaklıklar noktasında uyarılarda bulunuyor. Bu hafta itibari ile de hava sıcaklıklarının ilçemizde 37 dereceye yükseleceği öngörülüyor. Şimdiden vatandaşlarımızın özellikle sıcak havalarda uzmanların uyarılarını dikkate almalarını istiyorum”

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş