Yemen için yardım sergisi açıldı

İnegöl Belediyesi ve İnegöl Fotoğraf Sanatçıları Derneği (İFSAD) ortaklığında düzenlenen; İnegöl’den Yemen’e Fotoğraf Sergisi’nin açılışı gerçekleştirildi. Açılışı gerçekleştirilen sergiden gelecek olan gelir, Kızılay aracılığı ile Yemen’e gönderilecek.

Yayınlama: 10.12.2018
854
A+
A-

 İnegöl Fotoğraf Sanatçıları Derneği (İFSAD) ve İnegöl Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlediği program ile Yemen için yardım sergisi açıldı.

 

Serginin açılışı öncesinde açıklamalarda bulunan İFSAD Başkanı Erhan Çakır, “Yemen’deki Müslüman kardeşlerimizin acılarını bir nebze olsun dindirmek ve acılarına ortak olmak için İnegöl Belediyesi ile gerçekleştirdiğimiz bu etkinliğimizin hayırlara vesile olması için Allah’tan niyaz ediyorum” dedi.






 

ARINCA MİSALİ, BİR DAMLADA OLSA TAŞIMAKTIR NİYETİMİZ

Müslüman Coğrafyası’nda acıların dinmediğini belirten İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban ise, “Bugün çok özel bir ana tanıklık ediyoruz. İnegöl’den Yemen’e Fotoğraf Sergisi’ni açıyoruz. Bu sergisi özellikle Dünya İnsan Hakları Günü’nde düzenleyerek bir vurgu yapmak istedik. Dünyada insan hakları evrensel beyannamesi yayınlanalı 70 yıl olmuş ve bu süre zarfında da çeşitli vesilelerle kutlanarak bu güne kadar gelmişiz. Özellikle Müslüman Coğrafyasında yaşanan acılar ve zulüm, beni derinden etkiliyor ve yaralıyor. Neden özellikle Müslüman Coğrafyası? Bu işin ayrı bir boyutu. Bizler şehrimizde bunun ile ilgili neler yapabiliriz dediğimizde, devletimizin yürüttüğü organizasyonlar var ve Müslüman ülkelere destek olmaya çalışıyoruz. Yardımlaşmaya devam ediyoruz. Bugün Yemen’de yaşanan acıları burada sergileyelim ve bunların da satışından elde edilecek olan geliri Kızılay aracılığı ile Yemen’e ulaştıralım istedik. Ben önemli bir organizasyon olduğunu düşünüyorum. Karınca misali, bir damlada olsa taşımaktır niyetimiz” dedi.

 

İNSAN HAKLARI ŞAMPİYONLARININ HİÇ BİR ŞEKİLDE KULAKLARININ DUYMADIĞINI, GÖZLERİNİN GÖRMEDİĞİNİ GÖRÜYORUZ

Programda son olarak konuşan İnegöl İlçe Kaymakamı Şükrü Görücü, “Bugün 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü. Maalesef ülkemizde herhangi bir sorunumuz olmamasına rağmen, Yemen’de %75’in açlıkla savaştığı, 10 dakikada bir 1 çocuğun öldüğü ve kolera denen illet ile mücadele etmeye çalışan insanlar var. Biz Türk Milleti olarak her yerde olduğu gibi bugün burada da Yemen’e yardım kampanyası açmış bulunuyoruz. Bir nebze de olsa buradan elde edilecek bir gelir ile bir kişinin dahi hayatını kurtarabiliyorsak, biz insanlık adına güzel işler yapmış oluyoruz. Ama dünya ülkelerine baktığımızda, yardımlaşma konusunda bizim ülkemizden çok daha iyi durumda olmalarına rağmen, dünyada yardımlar konusunda ilk 3’e giren milletiz. Yemen’de, Suriye’de, Arakan’da, Pakistan’da, Türkistan’da Müslümanlar katledilirken, Müslümanlar yok edilirken insan hakları şampiyonlarının hiç bir şekilde kulaklarının duymadığını, gözlerinin görmediğini görüyoruz. Dolayısıyla net olarak biz, bunlara daha çok sahip çıkmak durumundayız”

 

Konuşmaların ardından İnegöl’den Yemen’e Fotoğraf Sergisi’nin açılış kurdelesi kesildi.

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş