YENİ CAMİ İBADETE AÇILDI

Süpürtü Mahallesi’nde yaklaşık 65 yıldır kullanılan camii minaresinin, 2014 yılında yıkım kararı alınmasının ardından mahalle sakinleri harekete geçerek yeni camilerini yaptı. Yeni cami ilçe protokolünün katılımı törenle ibadete açıldı.

Yayınlama: 08.05.2017
747
A+
A-

Süpürtü Mahallesi Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği ile mahallelinin 2015 yıllında temelini attığı yeni camii geçtiğimiz gün tören ve dualar ile açıldı.240 M2 alan üzerinde inşaa edilen 500 kişi kapasitel camii 1 milyon 200 bin Tl’ye mâl oldu. Yeni yaptırılan ve geçtiğimiz gün açılan camiinin açılış törenine Kaymakam Ali Akça, Garnizon Komutan Vekili Binbaşı Uğur Baş, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti İlçe Başkanı Adem Demirel ve yönetim kurulu üyeleri, CHP Yönetim Kurulu üyeleri, MHP İlçe Başkanı Hayati Bedir ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Müftü Kazım Güzel ile Şipali Mahallesi  sakinleri katıldı.

İMDADIMIZA YETİŞTİ 
Açılış öncesi ilk konuşmayı gerçekleştiren Süpürtü Mahallesi Muhtarı İbrahim Arıkan, ““Eski camimizin minaresinin yıkılmasından dolayı 24 Ekim 2014 tarihinde yeni camimizin inşaatına başlanmıştır. 14 ay gibi kısa bir süre içerisinde hayırseverlerimizin desteği ile inşaatını tamamlamış bulunmaktayız. Camimizin inşaatında maddi ve manevi yardımda bulunan Süpürtü mahallesi halkına diğer tüm hayırsever vatandaşlarımıza ayrıca inşaatımızı durduralım dediğimiz bir günde imdadımıza yetişen ve bizlerden desteğini esirgemeyen Belediye Başkanımız Alinur Aktaş’a teşekkür ederim” dedi.

KABETULLAHIN TEMSİLCİLİKLERİ 
Daha sonra konuşan İlçe Müftüsü Kazım güzel ise,”“Beytullah’ın şubesi, kabetullah’ın temsilcilikleri olan Süpürtü camimizin açılışını yapıyoruz. Kısa bir zamanda altında kuran kursu üstünde cami gibi muhteşem bir eserin tamamlanmasını gerçekleştirdiler. Büyük bir başarı. Allah hepsinden razı olsun. İnegöl genelinde 12 tane de inşaatı devam eden camilerimiz var. İnegöl’de aslında camilere ihtiyacımız var. Cemaatimizin yüzde 30’luk kısmı Cuma, bayram namazlarında dışarılarda namaz kılıyorlar. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. 






SESSİZ KALMIYORUZ 
Belediye olarak bu tür organizasyonlara sessiz kalmıyoruz diyerek konuşmasına başlayan İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Belediye olarak ekibimizle beraber bu tip organizasyonlara sessiz kalmıyoruz. Muhakkak surette desteklerimizi sunuyoruz. Bizlere kar kalacak olan bu tür ibadethanelerdir. Bir gün hepimiz toprak olacağız. Bıraktığımız eserler, hayırlar bizimle beraber ilelebet devam edecek. Camiyi sadece 5 vakit namaz, Cuma veya bayram namazları kılmak içir bir araya gelinen yerler olarak biliyoruz ama cami bizim aslında 24 saatlik hayatımızı kapsayan bir yer. Camilerimizi daha temiz bırakmak durumundayız. Camiler birlik ve beraberliğimizin sağlanmasına vesile olsun inşallah” ifadelerini kullandı. 

Protokol konuşmalarının ardından, camii açılı kurdele ile kesilerek yapıldı. Açılış ardından kalabalık yeni camiinde öğle namazını kıldı. 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş