YERLi ARAÇLAR TASARRUF SAĞLAYACAK

İnegöl Belediyesi’nin tasarrufu arttırmak ve temiz bir İnegöl’ün sağlanması için yapılan yatırımlarından biri olan ‘Yerli temizlik araçları’, düzenlenen tören ile kamuoyuna tanıtıldı. Törende açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Alper Taban, yerli çöp toplama araçlarının ciddi tasarruf sağlayacağını ifade ederken, İnegöl’ü örnek bir şehir haline getirmek istediklerini ifade etti.

Yayınlama: 31.07.2019
680
A+
A-

Geçtiğimiz gün Nikah Dairesi önünde gerçekleştirilen programa, İlçe Kaymakamı Şükrü Görücü, Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel, Belediye Başkanı Alper Taban, Belediye Başkan Yardımcıları, İlçe Müftüsü İsmail Hatipoğlu, siyasi partilerin temsilcileri, SKT Başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

KİRLETMEMEK ÜZERİNE BİR KURGU İÇİN ÇALIŞMIŞ OLUYORUZ






Programda açıklamalarda bulun belediye Başkanı Alper Taban, “Almış olduğumuz bu araçları aslında bir gövde gösterisine dönüştürmek niyetinde değiliz. Böyle bir tarzımız yok. Ancak temizlik vurgusunu her ortamda değerlendirmek istiyoruz. Sigara izmaritlerinin şehrimizde bir daha hiç gözükmesin istiyoruz. Yine bu değişim nereden başladığından bahsetmek gerekirse, seçim öncesi süreçte de bu konu ile ilgili çok çalıştık. Çok değerli çevre komisyonumuz çalıştı. Beraberinde çok değerli STK’larımız, Kent Konseyi’miz çalıştı. Yani şehirde aslında bu konu çokça konuşulmaya başladı. Bizler vatandaşımıza şunu söyledik; evet bizler bugüne kadar hep temizlemek üzerine kurgu yaptık. Personelimizi arttıralım, araç gerecimizi arttıralım dedik ama bugün kirletmemek üzerine bir kurgu için çalışmış oluyoruz. Dolayısıyla bu bizim için çok kıymetli. Şehrimiz ne kadar az kirlenirse, biz de o kadar az alanı temizlemiş oluruz. Bunun kime faydası var? En başta vatandaşlarımıza var. Çünkü yapmış olduğumuz temizliği vergi olarak sizlerden geri alıyoruz. Ne kadar az maliyette bunu gerçekleştirirsek, o kadar da az yansıması olacaktır” dedi.

 

EN ÖRNEK ŞEHİR HALİNE DÖNÜŞECEĞİZ

“Temizliği biz etkili bir şekilde yapmak zorundayız” ifadeleri ile konuşmasını sürdüren Taban, “Temizlik ile ilgili farkındalıkları arttırmak zorundayız. Bugüne dair artık temizlik hususunda yeni şeyler söylememiz lazım. Klasik yöntemlerle bu işlerin çözülmediğinin de farkındayız. Ya da yılların alışkanlığının bir kaç gün içerisinde çözülmeyeceğinin de farkındayız. Ama bu işin imkansız olmadığını da gayet iyi biliyoruz. Bizler tüm şehri buna hazırlayarak inanıyoruz ki bizler bu şehirde yaşayan tüm bireylerle en temiz şehir, en örnek şehir haline dönüşeceğiz” dedi.

 

İNEGÖL BELEDİYESİ GÜÇLÜ BİR BELEDİYE

İnegöl Belediyesi’nin güçlü bir belediye olduğunu söyleyen Taban, “İnegöl Belediyesi güçlü bir belediye. Bugün görmüş olduğunuz bu 28 tane aracı alabilme gücüne, bunun çok çok daha önünde işler yapabilme gücüne sahip. Bunları yaparken mutlaka hesabını kitabını yapıyoruz. Faydasına, maliyetine bakıyoruz. Arkadaşlarımızla çalışarak kararlarını veriyoruz. Burada almış olduğumuz araçların gerekli araştırmaları yapıldı. İşin servis, garanti boyutları, performans verileri, bütün detayları çalışıldı. Geçmişte biliyorsunuz hizmet alma yöntemi ile hayata geçiriyorduk ancak şimdi artık temizlik hususunu daha derinden daha köklüce yapabilmek adına bu organizasyonu kendi elimize alarak, inşallah bunu hayata geçirmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

 

TASARRUF SAĞLANACAK

Yeni alınan araçlarla tasarruf sağlanacağını ifade eden Taban, “Araçlarla ilgili marka tercihleri hususunda olsun, işte bu marka neden diye sorular geldi. Teknik yaptığımız araştırmalar neticesinde karar verdiğimizi ifade etmek istiyorum. Performanslarına, maliyetlerine, sürdürülebilirliklerine, her şeyine baktık. Hizmet aldığımız firma ile bir yok yürüdük. Bir noktaya geldik. Bundan sonrası için kendi çalışma arkadaşlarımız ile uzun bir süreci yürütmek zorunda olduğumu gördük ve bu işin bizler için daha tasarruflu olacağına inandık. Şunu da ifade edeyim; benim için sevindirici olan konulardan bir tanesi de belediyemiz herhangi bir kredi kullanmaksızın, kendi öz sermayesi ile bu alımı gerçekleştirmiş oldu. Allah nasip ederse Şubat ayında burada görmüş olduğunu araçların tamamının ödemesini bitirmiş olacağız. Ondan sonra da tamamen tasarruf sağlamaya başlayacağımız, inşallah elde ettiğimizi tasarrufu da yine vatandaşımıza geri döndüreceğimiz daha güçlü bir sürece doğru ilerlemiş olacağız” dedi.

 

ONLARA GÜVENİYORUM

Taban, sözlerini şu ifadelerle tamamladı: “1 Ağustos bizim için tesadüfi bir gün değil. Aslında bizim sözleşmemiz Eylül ayında sona eriyordu. Yapmış olduğumuz çalışmaları hızlandırarak, bununla alakalı olarak 1 Ağustos’a kadar süreci çektik. Bir ay daha erken süreci tamamlamış olduk. Beraberinde çalışma arkadaşlarımıza araçları teslim edeceğiz. Teslim ederken de bundan sonrası için bu araçlarımızı kamu malı bilinci ile çok daha dikkatli kullanacağız. İnşallah araçlarımızı daha uzun süre yıpranmasını sağlayacağız. Minimum bakım masrafları ile bunu sürdürmek istediğimizi çalışma arkadaşlarımıza ifade etmek istiyorum. Onlara güveniyorum. Sabahın erken saatlerinde, sokaklara çıktığınızda; bakarsınız montunu giymiş elinde süpürgesi aracı ve güzel bir şekilde verilen güzergah üzerinde çalıştığını görüyorsunuz. Huzurlarınızda onlara teşekkür ediyorum. Onların haklarını ödemek gerçekten mümkün değil. Çünkü gecesi yok, gündüzü yok, mesai ile çalışılan bir bölüm. Bu şehrinde temiz kalabilmesi adına çok ciddi mücadele veren arkadaşlarımız var. Ben tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum”

 

TEMİZLİK, İMANDANDIR

Taban’ın ardından kürsüye çıkan İlçe Kaymakamı Şükrü Görücü ise, “Bu araçların İnegöl’ümüze hayırlı olmasını temenni ediyorum. Başkanımızı bu çalışmalarından dolayı kutluyorum. Biraz önce başkanımız da açıkladı. Evet temizlik kolay iş değil. Ama biz şöyle bir inançtan geliyoruz; ‘Temizlik, imandandır’. Sokaklarımıza baktığımızda hiçte öyle olmadığını görüyoruz. Sigara izmaritinden tutun da, İnegöl’de maşallah çekirdek kültürümüz çok fazla. Her oturulan yerde çitletilirken, yere atıyoruz. Piknik yerlerine bakın, sanki oraya bir daha hiç gitmeyecek gibiyiz. Ormanlarda da bu var. Bir şehrin girişinden çıkışına kadar temizlik son derece önemlidir” dedi.

 

BU BİR NEVİ MİLLİ BİR GÖREVDİR

Görücü, sözlerini şu ifadelerle tamamladı: “Birileri şunu diyecek; ‘Artık belediye bu araçları aldı, belediye yapsın ya’… Halbuki oturduğun dükkanın önü, oturduğun evin önü ve kendine miras bırakılan yerleri temiz tutarsan, Belediye Başkanı az önce dedi; parasını sizden alırım. Ne kadar çok çalışırsa o kadar çok ücret ödersiniz. Ama siz temizlik konusunda belediye ve diğer kuruluşlara yardım ederseniz, ki bu hepimizin görevidir. Bunu yapmak zorundayız. Temiz bir İnegöl’ü kim istemez. Herkes ister… Bu bir nevi milli bir görevdir. Bu görevde de hepimize düşen sorumlulukları yerine getirmek durumundayız”

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş