ZABITA ŞEHRiN HUZURU iÇiN ÇALIŞIYOR

Son dönemlerde ilçemizde yaşanan bazı istenmeyen olaylar sonrası bir basın toplantısı düzenleyen Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Zabıta Müdürlüğü’nün çalışma sistemi hakkında bilgiler verdi. Aktaş, “Zabıta birimimiz görevlerini yaparken şehrimizin huzuru, güvenliği ve esenliği için çalışmaktadır” dedi.

Yayınlama: 11.07.2017
755
A+
A-

 

Belediye Başkanı Alinur Aktaş, dün makamında düzenlediği basın toplantısında Zabıta Müdürlüğü’nün çalışma sistemine ilişkin açıklamalarda bulundu. İlçemizde Zabıta Müdürlüğü’nün işleyişine yönelik dönem dönem istenmeyen olayların yaşanması nedeniyle düzenlenen basın toplantısında, Zabıta Müdürlüğü’nden sorumlu Başkan Yardımcısı Alper Taban ile Zabıta Müdür Vekili Fehmi Doğan da hazır bulundu.

 






ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ BEL KEMĞİMİZ

Basın toplantısında konuşan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Belediyelerin 7/24 esasına dayalı çalışan ve beşikten mezara kadar hizmet veren kamu kurumları olduğunun altını çizdi. Zabıta Müdürlüğü’nün de İnegöl Belediyesi’nin bel kemiği olduğuna dikkat çeken Aktaş, “Bizlerde bu görev bilinciyle ilk günkü hizmet aşkımızla her yeni güne başlarken gönülden bağlı olduğumuz bu şehre karşı çalışmalarımızı belirli bir plan ve program esasına göre şekillendirerek, yenilikçi ve ileri görüşlü yönetim anlayışı ile geleceğin örnek kentini inşa etmek için gece gündüz demeden İnegöl’ümüzün sokağında, caddesinde, mahallesinde, kırsalında tüm dinamiklerimizle halkımızın hizmetkarı olma şuuruyla çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu anlayışla çıktığımız yolda İnegöl Belediyesinin bel kemiği olan Zabıta Müdürlüğünün İnegöl halkının huzur, güven, sağlık ve esenliğinin sağlanması için çalışmalarına aralıksız devam ettiğini buradan özellikle belirtmek istiyorum. Zabıta Müdürlüğümüzün donanımlı personeli ile çağın tüm gerekliliklerini yerine getirdiğini, etkin ve verimlilik esası ile şehrin her yerinde pazar yerlerine kontrol ve denetimden, yardıma muhtaç ve düşkünlerin yanında yer alarak, açık ve seyyar satışa izin vermeyerek, çevre ve halk sağlığını önemseyerek, dilencilere göz açtırmayarak ve daha birçok alanda belediyenin gücünü gösterdiğini çok rahatlıkla görebiliyoruz” dedi.

 

KARARLARA RİAYET ETMEYEN ESNAFLAR VAR

Kaldırım işgallerine yönelik alınan kararlar ve uygulamaya ilişkin hatırlatmalarla açıklamasını sürdüren Aktaş, şöyle devam etti: “Malumunuz olduğu üzere kaldırım işgalleriyle ilgili 05.12.2014 tarih ve 318 sayılı meclis kararımıza istinaden kaldırımlara tezgâh açmanın, masa sandalye çıkartmanın, reklam amaçlı tabela vs. koymanın, meşrubat dolabı – dondurma dolabı gibi yaya yolunu engelleyecek ürün koyulmasının yasak olduğu kararların bulunduğu yaklaşık 20 maddelik bir meclis kararı ile yaya yürüyüşünü rahatsız edecek taşmalara 2 Şubat 2015 tarihinden itibaren müsaade edilmemektedir. Ancak alınan bu meclis kararımızın özel zamanlarla ilgili bir istisnası vardı. İlgili belediye meclis kararının 15. maddesinde Bayramlar ve Ramazan ayı gibi özel zamanlar belediyeden izin alınarak muaf tutulacak zaman dilimleri olarak belirtilmiştir. Bu anlayışla Ramazan ve Kurban bayram süresi boyunca kaldırım işgalleriyle ilgili belediyemizce sağlanan bir esneklik var. Esnaflarımız satış yaptıkları ürün ile alakalı dükkanları önünde sergi açmalarına izin veriyoruz. Bu konuda zaten esnaflarımız da duyarlı. Ama maalesef buna riayet etmeyen, bu esnekliği bayramdan sonra da alışkanlık haline getiren esnaflarımızda var. Bu noktada şehrimizin kaldırım işgali diye bir sorunu bulunmamakla beraber özellikle konunun hassasiyeti bakımından esnaflarımızdan bu konuda duyarlılık beklediğimizi özellikle belirtmek istiyorum. Ayrıca kayıtsız faaliyet gösteren, yasaların öngördüğü kural ve kaidelerin dışına çıkarak satış yapan seyyar esnaflar takip ve tespit edilerek gerekli cezai işlemler yapıldıktan sonra faaliyetten men edilmektedir. Yasanın belirlediği alana çıkan, açık ve seyyar olarak satış yapan kişilere kesinlikle izin verilmemektedir.”

 

ZABITA; ŞEHRİN HUZURU, GÜVENLİĞİ VE ESENLİĞİ İÇİN ÇALIŞIYOR

Başkan Aktaş, tamamen yasaların kendilerine verdiği görev ve sorumluluğu yerine getiren, Belediyelerin karar organları tarafından alınan emir ve talimatları uygulayan Zabıta teşkilatları hakkında son günlerde gerek ülke genelinde gerekse İlçemiz özelinde özellikle sosyal medya başta olmak üzere bazı görsel ve yazılı basın organlarınca olumsuz bir imaj, kötü bir algı oluşturmak gayretinin gözlemlendiğini kaydederek bu durumun son derece üzüntü verici olduğunu söyledi. Zabıta teşkilatının görevi gereği karşılaştığı zorlukların çerçevesinin giderek farklı bir boyut kazanarak zaman zaman sözlü taciz, tehdit ve hatta fiziksel şiddete vardığının görüldüğünü de aktaran Alinur Aktaş, “Bu durum teşkilat personelinin hem psikolojik anlamda hem de fiziki anlamda tahrip olmasına neden olmakta, dolayısıyla iş verimliliği, işe bağlılık ve iş tatmini konularında performans düşüklüğüne neden olmakta ve bu durumdan yine hem şehrimiz hem vatandaşlarımız hem de kurumumuz zarar görmektedir. Çünkü bahsedildiği gibi Zabıta birimimiz görevlerini yaparken şehrimizin huzuru, güvenliği ve esenliği için çalışmaktadır. Bu alanda verilen hizmette bir performans eksikliği, yine hepimizin huzuru, güvenliği ve esenliğinin korunması, nizamın ve intizamın sağlanması bakımından bir eksiklik olarak yansıyacaktır. Bütün bu gerçekler gün gibi ortadayken, üzülerek takip ediyoruz ki işin aslını anlamadan sırf kendi penceresinden olayları değerlendiren ve adeta bir yargısız infaz yaparak; Zabıtayı ve Zabıta personelini kavgacı, olay çıkaran, garibanla uğraşan, insanların ekmeği ile oynayan, hatta daha ileri gidip sırf görevlerini yaptığı için Zabıta terörü var diyen ve bunları ulu orta konuşan, sosyal medyada paylaşan vatandaşları esefle görüyor ve takip ediyoruz. Şu konu asla gözden kaçırılmamalıdır ki bir şehir kültürü içerisinde yaşamak için orada nizam ve intizamın sağlanması gerekir. Zabıta bir dilenci ile mücadele ederken de, bir seyyar satıcıya ceza yazarken de, bir kaldırım işgalini önlerken de aslında yasaların kendisine verdiği yetkiyi kullanarak nizam ve intizamın sağlanması için çaba sarf etmektedir. Bu nedenle tüm esnaf ve vatandaşlarımızdan beklentimiz odur ki öncelikle kurallara riayet etmeleri, alınan kararlara uymaları, kurallara uymayanlarla mücadele eden kamu gücünü temsil eden bütün kolluk birimlerimize yardımcı olmalarıdır. Sorumlu bir birey olmanın da gereği budur” açıklamalarında bulundu.

 

YIPRATMALARA KARŞI MÜCADELEMİZİ VERECEĞİZ

Kendilerine verilen yetki ve sorumlulukların dışına çıkarak gerçekten bir mağduriyete sebebiyet veren görevliler varsa derhal amirlerine veya kurumlarına bildirilmesinin de yine aynı şekilde duyarlı bir birey olmanın gereği olduğuna işaret eden Aktaş, “Bu vesile ile sırf görevlerini yaparken haksız ve hukuksuz bir şekilde itham edilen, zaman zaman sözlü veya fiziki şiddete maruz kalan personelimizin her türlü hak ve hukukunu her platformda arayarak Zabıta teşkilatımızın ve onun nezdinde kurumumuzun yıpratılması için yapılan bu algı operasyonlarıyla hukuk kuralları içerisinde mücadelemizi her zaman vereceğimizi, halkımızın huzur, güven, sağlık ve esenliğini sağlamak üzere görevlendirilen kurumumuzun özel kolluk gücü Zabıta teşkilatımızın 7/24 görevin başında olduğunu belirtir, hepinizi sevgi ve saygı ile selamlarım” dedi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş