Zor süreçleri alınlarının akıyla bertaraf eden İnegöl’deki iki makam

Değerli okurlar, sizlerin de bildiği üzere Bura Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, ilk önce atama ile ardından da seçilerek Bursa’nın başkanı oldu. Başkan Aktaş’ın etrafında İnegöl’de sevilen birçok insan da beraberinde Bursa’ya geçiş yaptı… Ahmet Bayhan, Abdülkerim Baştürk, Fatih Aydın, Gazali Şen, Turgay Yel, Adil Kansu, Ahmet Aka…   Hepsi İnegöl için birbirinden değerli isimler. […]

Yayınlama: 23.08.2021
1.623
A+
A-

Değerli okurlar, sizlerin de bildiği üzere Bura Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, ilk önce atama ile ardından da seçilerek Bursa’nın başkanı oldu. Başkan Aktaş’ın etrafında İnegöl’de sevilen birçok insan da beraberinde Bursa’ya geçiş yaptı… Ahmet Bayhan, Abdülkerim Baştürk, Fatih Aydın, Gazali Şen, Turgay Yel, Adil Kansu, Ahmet Aka…

 

Hepsi İnegöl için birbirinden değerli isimler. Tabi gelinen süreçte geri dönen bir isim var ki; oda BUSKİ İnegöl Müdürü Fatih Aydın.






 

BUSKİ İnegöl’de yaşanan bazı sıkıntıların ardından İnegöl’e dönüş yapan Fatih Aydın, kolları sıvadı ve İnegöl’ün en sorunlu olduğu altyapı noktasında kolları sıvayarak işine başladı.

 

Hepimiz biliyoruz, yağmur yağdığında yeterli olmayan altyapı nedeni ile birçok noktanın göle döndüğünü. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın girişimleri ile biliyorsunuz altyapı silbaştan yenilendi.

 

Altyapı çalışmalarının henüz başlamadığı dönemde bir gün Fatih ağabey beni aradı. Özellikle bir noktada yaşanan su birikintileri ile ilgili olarak yaptığım habere de biraz sitem etti. Hani bölgede su var şuanda çalışmalar da var diye.

 

Tabi eskiden beri gelen abi kardeş hukukumuz var. Konuştuk, birbirimizi anladık ve telefonu kapattık. Bir süre sonra Fatih ağabeyi daha da yakından takip etme fırsatım oldu. Vatandaşlara karşı yaklaşımı, işine karşı olan samimiyeti ve önemlisi ise mesai saatleri…

 

Bir gün yine yağmur yağıyor ve ben olası sıkıntıların yaşanabileceği noktalarla ilgili fatih ağabeyi aradım. Tabi kendisinin tatil günüydü. Ama eşi ile beraber sıkıntı olabilecek noktaları gezdiğini duydum. O gün boyunca da sürekli gezdiğini işittim.

 

O an kendisini tekrar arayıp, işine karşı bu kadar samimi olmasından dolayı İnegöllüler adına teşekkür ettim.

 

Zor zamanlardı tabi, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın da girişimleri ile altyapımız tamamen yenilendi. Çok şükür, inşallah bir daha o eski günleri geride bırakmış oluruz. Tabi büyük bir sıkıntıdan kurtulduk ama süreci sizlere biraz bahsedeyim ki, Fatih ağabeyimizi iyi anlayalım.

 

İnegöl’ün nüfusu 300 bin ama altyapımız 30 bin kapasiteliydi. Altyapı ile ilgili herhangi bir harita mevcut değil. Boru nerden geçiyor çalışmalar nasıl olacak bir karmaşıklık söz konusu. Bir boru patladığı zaman su kesilmezse tamiratı yapılamıyor. Su kesildikten sonra tamirat yapılıyor ve ardından su tekrar veriliyor. Bakın özellikle burası dikkate alınması gereken nokta ki; su yeniden verilince basıncın da etkisi ile belki 10 yerden yeniden boru patlaması yaşanıyor.

 

Bunlar belki de tüm çıplaklığı ile basında yer almadı. Belki bunlardan haberdar da değildik birçoğumuz ama durum bu kadar karışık bir hal almıştı.

 

Bu süreci de Fatih Aydın ağabeyimiz üstlendi. Ve geldiğimiz noktada gerçekten Başkan Aktaş’ın İnegöl için görevini layıkıyla yerine getiren birisine görev vermesi bizleri de ayrıca mutlu ediyor.

 

 

Bir programda karşılaştık Fatih ağabey ile uzaktan izliyorum kendisini zira İnegöl’ün kırsal bir noktasında ikamet eden vatandaş, kendisine bir şeyler anlatıyor. İster istemez kulak misafiri oluyor insan, amcamız Fatih ağabeyden imkansızı istiyor. Yani direk olarak anlatayım, beni el herkesin önün koyacaksın, gerekirse sadece benim için bilmem kaç yüz bin liralık yatırım için yapacaksın diyor. Amcamız biraz da bencil, sadece bir kişi için bu yatırım yapılmasına zaten olanak yok. Ama benim dikkatimi çeken Fatih ağabeyin verdiği tepki. Amcayı iyice dinledikten sonra fatih abi tana tane anlatmaya başladı. Böyle olur, şöyle olur… Kalp kırmadan, dökmeden, halisane bir şekilde konuştu. O amcamızda konuyu anlayınca teşekkür etti gitti.

 

BUSKİ İnegöl için verilen kararın ne kadar iyi olduğunu bir kez daha görmüş oldum. Herkesin bir ekibi olması gerekiyor aslında. Ama gördüğüm kadarı ile BUSKİ özelinde Fatih Aydın ve onun en yakın çalışanı Barış Doğru isimleri hep ön plana çıkıyor.

 

Tatil günlerinde bile işlerle ilgili istişareler yaptıklarını, aynı zamanda iş alanlarını gezdiklerini de öğrenmenizde fayda görüyorum.

 

Böyle insanlara ihtiyacımız olduğunu tekrar yeniliyor ve Fatih ağabeyimize aynı zamanda ekibine muvaffakiyetler diliyorum.

 

GELELİM UEDAŞ’A

Bildiğiniz üzere İnegöl 4. derece buzlanma bölgesi iken, 2015 yılında 2. derece buzlanma bölgesi oldu. Elektrik kesintileri, köylülerin UEDAŞ’a saldırmak istemesi, bazı köylere 15-16 gün sonra elektrik verilebilmesi gibi birçok sıkıntıyı ilçemizde beraber yaşadık.

 

O dönem, gerçekten UEDAŞ tarafından abuk subuk cevaplar aldık. Hatta öyle ki birçok vatandaş karşısında bir muhatap bile bulamadı.

 

O dönemin akabinde İnegöl UEDAŞ Müdürü Hasan Ali Yürük oldu. Beyefendi kişiliği ile sorunların üstesinden gelmeyi başardı. Çalışanları ile arasının da açıkçası çok iyi olduğunu biliyorum.

 

Yaşanan elektrik kesintileri ile ilgili İnegöllü vatandaşlar adına aradığımızda, bizlere verdiği samimi cevaplar ile gerçekten UEDAŞ’ın kötü imajını rafa kaldırdı diyebilirim.

 

Kendilerine de ayrıca teşekkür ederek, görevlerinde muvaffakiyetler diliyorum.

 

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş