Suriyeli Aya öğretmen 2 Yıldır gönüllü olarak İnegöllülere hizmet veriyor

25 Yaşındaki Suriyeli eğitmen Aya Aldalati, Suriye’de yaşanan iç savaş nedeni ile 5 yıl önce İnegöl’e geldi. İnegöl Gençlik Merkezi’nde gönüllü olarak eğitmenlik yapan Aya öğretmen, 2 yıldır gençlere ve yetişkinlere ücretsiz Arapça ve Kur’an-ı Kerim eğitimleri veriyor.

Yayınlama: 12.03.2018
783
A+
A-

Arapça, Türkçe ve İngilizce dillerine sahip olan Aya Aldalati, 2 yıldır herhangi bir ücret talep etmeden İnegöllülere hizmet veriyor.

 

ÇOCUKLARIN KAYNAĞMASINI SAĞLIYOR






Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İnegöl Gençlik Merkezi Gençlik Lideri Şule Dede, “Gençlik Merkezimizde gençlerin serbest zamanlarında onların gelişimlerine katkı sağlayacak, onların ilgi ve isteklerine göre çalışma, eğitim, kurs ve etkinlikler düzenliyoruz. Aya’da bizim gençlik merkezlerinde yürütülen sosyal uyum ve gençlik katılımı projesi kapsamında gönüllü olarak geliyor ve buradaki gençlere Kur’an-ı Kerim dersi veriyor. Hem Suriyeli gençlerin, çocukların gelişimine hem de bizim çocuklarımız ile Suriyeli çocukların kaynaşmasını sağlıyor. Dil konusunda evet biz de zaman zaman zorlanıyoruz ama öğrenmeye çalışıyoruz ve bir yandan da Suriyelilerin Türkçe öğrenmesine katkıda bulunuyoruz. Çocuklar birlikte oyunlar oynuyorlar, derslere birlikte katılıyorlar. Bizde onları olabildiğince bir arada tutmaya çalışıyoruz. Bu anlamda hem Suriyeli gençlerin buraya uyumu hem de bizim çocuklarımızın onları daha çok kabullenmesi, aslında bizim de öğrencilerimizin uyumu adına olumlu bir çalışma. Aya’ya da çok teşekkür ediyoruz bu anlamda. 2 Yıldır ücret talep etmeden, tamamen kendi isteği ile buraya geliyor. Her zaman sınıfı da dolu dolu oluyor. Bütün gençlerde severek derslere katılıyorlar” dedi.

 

YETİŞKİNLERE DE EĞİTİM VERİLİYOR

Sadece çocuklara değil, yetişkinlere de hafta içi eğimlerin Aya öğretmen tarafından verildiğini belirten Dede, “Hafta içleri de yetişkin bayanlara yönelik benzer çalışmalar yürütmeye başladı Aya. 2 Senedir küçük yaş grubundaki öğrencilerle ilgileniyordu. Şimdi büyük yaş grubuna yönelik çalışmalar yapacak. Gençlik Merkezi olarak biz kendisinden çok memnunuz. Kendisine bu özel çabasından dolayı çok teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

 

ÇOK MUTLUYUM

Örnek gönüllülük ile eğitimlerini sürdüren Aya Aldalati ise, “Ben 25 Yaşındayım. Halep’te doğdum büyüdüm. 5 Yıl sene önce Türkiye’ye geldim ailem için. Tabi savaşın içinden geldim. Daha sonra buraya gelince burada bir Gençlik Merkezi’nin açıldığını duydum. Gençler için burada etkinliklerin yapıldığını duydum. Buraya geldim ve liderlerle görüştüm. Ben hafızım. Gönüllü olarak bir ihtiyaç varsa, ben kendim buraya gelip gönüllü olarak eğitim verebileceğimi söyledim. Onlar sıcak karşıladılar beni. Müdürümüz çok iyi. Sonra ben eğitime başladım. Suriyeli çocuklara ve Türk çocuklara Arapça ve Kur’an-ı Kerim eğitimleri vermeye başladım. Burada 2 senedir gönüllü olarak eğitim veriyorum. Çocukların ardından yetişkinlere yönelik de eğitimler vermeye başladım. Burada çok mutluyum. Buradaki liderler ile bir aile gibiyiz” şeklinde konuştu.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş