Aktaş’a teşekkür ziyareti

İnegöl Belediyesi Kadınlar Tasavvuf Müziği Korosu Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı ziyaret ederek desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Yayınlama: 20.04.2016
580
A+
A-

Ülkemizin ender korolarından biri olan İnegöl Belediyesi Kadınlar Tasavvuf Müziği Korosu özellikle Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle verdiği konserlerle son dönemde adından sıkça söz ettiriyor.

 

Şef Diler Yalaza yönetiminde çalışmalarını sürdüren koro, makamında ziyaret ettikleri İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a kendilerine verdikleri maddi ve manevi desteklerden dolayı teşekkür etti.






 

Ziyarette söz alan koro üyesi ve aynı zamanda İshakpaşa Kuran Kursunda hocalık vazifesini yerine getiren Zehra Ustaoğlu; “Kadınlar Tasavvuf Müziği Korosu olarak yeni bir oluşumuz. Çoğunluğu kuran kursu öğrencilerinden oluşan koromuz Başkanımız Alinur Beyin de destekleriyle her geçen gün adını daha fazla duyurmaya başladı. Bu yola çıktığımızda musiki konusunda pek fazla bilgimiz yoktu. Başkanımızın sağladığı imkanlar ve şefimiz Diler Hanımın destekleri ve öğrettikleri sayesinde bugün kalabalık grupların karşısına çıkabiliyor, bu sanatı icra edebiliyoruz. Hocamız bize mihmandarlık yaptı, elimizden tuttu, güzel sesler çıkarmayı becerebildik. Öğrendiğimiz makamlar sayesinde artık Kuranı Kerimi çok daha güzel okuyacağımıza inanıyorum” şeklinde konuştu.

 

Ustaoğlu konuşmasının devamında; “Koromuzda görev alan arkadaşlarımız İnşallah boş yere vakit harcamak yerine makamlar icra ederek, güzel eserler okuyarak kulaklara hitap edecekler. Hayatın her alanında olduğu gibi estetik musikide de gerekir. Biz bunu hocamız Diler Yalaza’nın sayesinde başardık. Sayın başkanımızın huzurunda kendilerine teşekkür ediyorum. Belediye Başkanımız Alinur Aktaş Beyefendinin de isminden her yerde övgü ile söz ediyoruz. Kendilerine sahnelerde teşekkürlerimizi ifade ediyoruz. İnşallah kendilerini çok daha büyük makamlarda, mertebelerde göreceğiz. Kendisinin Türkiye’miz için de yapacağı çok şeyler var diye düşünüyorum. Koromuz adına ben başkanımıza bir kez daha teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum” dedi.

 

Konuşmasına “Çok değerli hocamız ve kıymetli koro şefimize ve hanımefendilere hoş geldiniz demek istiyorum” diyerek başlayan Belediye Başkanı Alinur Aktaş; “İnegöl mobilyasıyla, köftesiyle, kaplıcasıyla, nüfusuyla, aktivitesiyle gerçekten hareketli bir ilçe. Tabi bu hareketliliğin artmasıyla paralel olarak her geçen gün kültürel, sosyal ve sportif alanda faaliyetler, projeler artarak devam ediyor. Bizim belediyemizin kendi bünyesinde oluşturduğu farklı korolar haricinde Tasavvuf Müziği Kadınlar Korosunun oluşması benim çok arzu ettiğim, istediğim bir şeydi. Ülkemizde sayısı az olan korolarımızdan biri tasavvuf kadınlar korosu. İnegöl ilklerin şehri diye her fırsatta dile getiriyoruz. Bu koromuzla da yeni bir ilki gerçekleştirmiş olduk. Özellikle hanımefendilere yönelik olarak düzenlenen programlarda koromuz sadece İnegöl’le sınırlı kalmayıp Bursa’da da farklı organizasyonlarda görev aldılar. Ben kendilerine çok teşekkür ediyorum. Nihayetinde yaptıkları bu çalışma sayesinde şehrimizin isminin duyulmasına aracı oldular. Ben bu yeniliği ilçemize kazandırdıkları için hem hoca hanıma hem şefimize hem de koroda görev alanlara huzurlarınızda yürekten teşekkür ediyorum” dedi.

 

KADINLARA ÇAĞRIDA BULUNDU

Aktaş konuşmasının devamında; “Nihayetinde koromuzda yer alan hanımefendilerin televizyonda onlarca dizi varken veya farklı alanlarda vakitlerini geçirebilecekken bir disiplin gerektiren, bir takibat gerektiren bu işle alakalı görev almalarını ben çok anlamlı buluyorum. Kendilerinden Allah razı olsun. Bu vesileyle tüm hanımefendilere İnesmek kurslarımıza, farklı koro çalışmalarımıza veya bünyemizde bulunan kültürel, sosyal, sanatsal faaliyetlere katılmaya, bu tip konularda görev almaya, sorumluluk almaya ve gerçekten bu şekliyle sosyalleşmeye davet ediyor, İnegöllü bayanlara bir kez daha çağrıda bulunuyorum” şeklinde konuştu.

 

HABER: Serhat ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş