Bu sene rota Konya

İnegöl Belediyesi tarafından sosyal sorunluluk projesi olarak hayata geçirilen kültürel geziler kapsamında Bursa ve Çanakkale’nin ardından bu yılki rota olarak Konya belirlendi.

Yayınlama: 02.05.2014
935
A+
A-

Vatandaşların ülke tarihi ve kültürel yerlerini daha iyi tanıtarak, tarihi doku ve kültür bilincini oluşturmak amacıyla, İnegöl Belediyesinin yapmış olduğu geziler bu yıl devam edecek. Bu yılki gezi yeri ise Konya olacak.

 

GEZİLERE BUGÜNE KADAR YAKLAŞIK 5 BİN KİŞİ KATILDI






Aktaş, düzenlemiş olduğu basın açıklamasında şu ifadeleri kullandı: İnegöl Belediyesi olarak vatandaşlarımıza ülkemizin tarihi ve kültürel yerlerini daha iyi tanıtarak, tarihi doku ve kültür bilincini oluşturmak amacıyla geçtiğimiz senelerde başlattığımız 50 yaş ve üzeri vatandaşlarımıza gezi projesine, halkımızdan gelen yoğun talep doğrultusunda bu sene de devam ediyoruz. Sosyal sorumluluk projesi doğrultusunda geçtiğimiz senelerde Bursa’ya ve Çanakkale’ye yönelik düzenlediğimiz ve iki gezide toplamda 4864 vatandaşımızın faydalandığı gezilerimizin rotasını bu sene Konya olarak belirledik. (Bursa 3 yılda 2000 kişi, Çanakkale 1 yılda 2864 kişi)

 

İNSANLIK TARİHİ AÇIDAN ÖNEMLİ MEDENİYETLERE SAHNE OLMUŞ

Konya’nın tarihi açıdan önemine değinen Aktaş,Konya; insanlık tarihi açıdan önemli medeniyetlere sahne olmuş, oldukça zengin bir kültürün izlerini bağrında taşıyan, Mevlana gibi yetiştirdiği İslam büyükleri ile gönülleri fetheden, bir müze şehir kimliğine sahip olan istisna bir şehirdir.  Bu yıl vatandaşlarımızı; dünya görüşü ve insan sevgisi ile Mevlana Celaleddin Rumi ve milletimizin hazır cevaplılığı ve kıvrak zekâsıyla tanıdığı Nasreddin Hoca gibi milli kültürümüzün manevi mimarlarının yaşadığı şehir Konya’ya götürmeye karar verdik. Ülkemizin tarihi ve kültürel yerlerini, seyahat etme imkânı olmayan vatandaşlarımıza bu tür imkânları sağlamamız; Ülkenin tarihi ve kültürel yerlerini görmek, tarihte meydana gelen olayları kalıcı ve doğru şekilde gelecek kuşaklara aktarmak sosyal belediyecilik anlayışımızın gereği olarak devam edecektir. Konya gezileri için 5 Mayıs 2014 Pazartesi günü kayıt başvurularını almaya başlayacağız. Sadece nüfus cüzdanı ile başvuruların yapılacağı kayıtlarda yaş sınırlamasını ise 50 yaş ve üzeri olarak planladık. Özellikle vurgulamak istediğim bir şey var. Karı-koca olarak katılacak vatandaşlarımızdan herhangi birinin 50 yaş ve üzeri olması eşinin belirlenen yaştan küçük olsa dahi geziye çift halinde katılabilmesi için yeterli olacaktır. Kayıt yerlerimiz ise; Merkez Belediye Binası, İnegöl, Yenice, Cerrah, Kurşunlu, Tahtaköprü ve Alanyurt Ek Hizmet Binalarında bulunan Hizmet Masalarımızdır. Gezimizde yol masrafları ve sabah kahvaltısı Belediyemiz tarafından karşılanacak, öğlen yemeği, akşam yemeği ve 5 TL bedeli olan müze ücreti ise vatandaşlarımıza ait olacaktır. İlk gezimizi; 12 Mayıs 2014 Pazartesi günü olarak planladık. Kandil, ramazan ayı ve bayram gibi özel günler hariç 72 tur düzenleyerek toplamda 3096 kişiyi Konya’ya götüreceğiz” dedi.

 

116 MAHALLEMİZDEN DE KAYITLAR ALINACAKTIR

Aktaş, konuşmalarını şu ifadelerle tamamladı: Bu arada büyükşehir yasasının 30 Mart 2014 seçimleri ile beraber yürürlüğe girmesiyle, 1 Nisan tarihinden itibaren artık köylerimizde mahalle statüsünde olduğundan sadece merkezde değil daha önceki adıyla köy diye tabir ettiğimiz şu anda ise İnegöl’e bağlanan 116 mahallemizden de kayıtlar alınacaktır.  Kontenjanımız kısıtlı olduğundan gezimize katılmak isteyen vatandaşlarımızın kayıtlarını bir an önce gerçekleştirmelerini özellikle vurgulamak istiyorum. Gezimiz hayırlı, uğurlu olsun.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş