Sanikonukoğlu’nda Naat-ı Şerif programı

İnegöl Belediyesi ve Dersaadet Kültür Platformu Afyonkarahisar Şubesi işbirliğinde Mevlid Kandili nedeniyle, geçtiğimiz Cuma akşamı Sanikoğlu Konferans Salonunda Naat-ı Şerif programı düzenlendi.

Yayınlama: 05.01.2015
993
A+
A-

Geçtiğimiz Cuma akşamı Sanikoğlu konferans salonunda düzenlenen programa, AK parti İlçe Başkanı Adem Demirel ve yönetim kurulu üyeleri, Kent Konseyi Başkanı Haydar Cerrah, Dersaadet Kültür Platformu Afyonkarahisar Şubesi Başkanı ve İnegöl İlim Yayma Yurdu Müdürü Fatma Gülşen ile çok sayıda davetli katıldı.

 

BU GECE EFENDİMİZİ NAATLARLA ANACAĞIZ






Programın açılış konuşmasını yapan Dersaadet Kültür Platformu Afyonkarahisar Şubesi Başkanı Fatma Gülşen, “Nasıl Müslüman olunur? Nasıl Müslüman kalınır? Nasıl Müslüman ölünür? Tüm bu soruların cevabı Hz. Muhammed’in örnekliğinde saklı… Çünkü hayatın inşasında mimar O. Yaşamın kodlarını ortaya koyan model o. Velhasıl; meşru ve makbul bir hayatın garantisi yine o. Bu açıdan O’nun örnekliğini yok saymak yok oluşun ta kendisidir. Şayet içinde bulunduğumuz çağ, Hz. Peygamber (SAV)’in gönderildiği zamana benziyorsa ki benziyor bu modern cahiliyeden nasıl bir saadet asrı, bir Kur’an nesli çıkarabiliriz, buna bakmak gerekiyor. Bunu da ancak O’nun şahsiyet çizgilerini heceleyerek, O’nu eşsiz örnekliğinden değişmez değerleri ve doğruları önce yüreğimize işleyerek sonra da yürürlüğe koyarak başarabiliriz. Çünkü O7nu örnek alan kişi ve toplumların etine ve kanına Kur’an işler, vahiy orada vücud bulur. Hal, kal ve ef’al O’na göre şekillenir. Mizan, miyar ve ef’al O’ndadır. O’nu örnek aldıkça öne çıkarız, özne oluruz, özgür kalırız. Biz üzerimize şahit olandan, hangi anlam dünyasına ait olduğumuz öğreniyoruz. Hatta biz O muhteşem örnekliğe sadece uyan değil bunu yayanlar olmalıyız. Bilelim ki, O’nun bizim övgümüze ihtiyacı yok, fakat her zamankinden daha çok biz O’nun örnekliğine muhtacız. Edebiyatta Hz. Peygamber’i anmak için yazılan şiirlere naat denildiğini biliyoruz. İşte bu gece efendimizi naatlarla anacağız” dedi.

 

Konuşmanın ardından konuk olan Şair Yazarlar Mustafa Özçelik, Bestami Yazgan ve Mahmut Bıyıklı, Peygamber efendimiz (SAV)’i anlatan şiirlerini ve yazılarını paylaştılar.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş