Müzikle engelleri aştılar

Arya Grup tarafından İnegöl’deki engelli ve engelsiz vatandaşların müzik çatısı altında toplaması ile geliştirilen ‘Engelsiz Ritim Atölyesi’ isimli proje, önceki akşam Belediye Kültür Sarayı’nda gerçekleştirilen konser ile sona erdi.

Yayınlama: 18.06.2014
884
A+
A-

Sihirli Değnek Derneği ile birlikte proje Avrupa Birliği’ne sunularak AB desteği alan projede 5 ay boyunca engelli ve engelsiz öğrencilerin çalışmaları sonucu ortaya çıkarılan konser vatandaşlardan büyük ilgi gördü.

 

PROJE FİNAL YAPTI






Gerçekleştirilen konser sonrası bazı açıklamalarda bulunan Arya Grup İşletme Sahibi ve proje koordinatörü Aydın Şahin şöyle konuştu: Projemizin finaline gelmiş bulunmaktayız. Bugün konserimizi verdik. İnegöl gibi küçük bir ilçe de olsa konserimiz fazlasıyla bir katılıma sahne oldu. Gelen herkese sonsuz teşekkür ederiz, bizi bu güzel projede yalnız bırakmadılar. Projemizi final ile noktaladık. Bundan sonrasında engelli kardeşlerimiz ile yine farklı projelerde yer almaya özen göstereceğiz. Yeni projeler ile karşılaşmak üzere hoşça kalın.

 

HARİKA BİR PROGRAMDI

Gecede bir konuşma yapan İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin ise şunları dile getirdi: Bu gece ile alakalı ben çok mutluyum, duygu doluyum. 12 yılımı engelli öğrenciler ile geçirdim. Onlarla yapılan çalışmaların ne kadar zorlu olduğunu biliyorum ama onlardaki hırsın, azmin derecesini de biliyorum. Eğer engelli öğrencilerdeki hırs ve azim normallerde olsa artık biz nerelere çıkarız Allah bilir. Küçücük bir darbukaya ritim tutma ile alakalı 4 ay ne kadar emek verildiğini biliyorum ve o çocuğun başarılı olabilmek için ne kadar enerji harcadığını biliyorum. Bu gece harikaydı zaten bu gecenin kötü olması mümkün değil. Bu kadar genç ve bu kadar enerji dolu insanın bir araya geldiği programın kötü olması mümkün değil. Beni ilgilendiren bu gece değil, beni ilgilendiren bundan önceki çalışmaların yapıldığı 4 ay. Bu 4 ay boyunca sizler belki zannettiniz ki buradaki engelli öğrenciler diğer normal öğrencilerden çok artılar kazandı zannediyorsunuz. Ama ben bundan adım gibi eminim engelsiz olanların kattığı artılardan çok normal öğrencilerimiz aldı. Onlar yardımseverliği, insanlığı öğrendi. Çünkü engelli öğrenci kadar doğru hiç kimse olamaz. Mümkün değil olamaz. Benim çocuğum var, yanıma yaklaşıp bana güzel şeyler söylerse kaç para istediğini soruyorum yani mutlaka bir çıkar yüzünden size yaklaşır. Ama bu öğrencilerimiz o kadar doğru ki seviyorum diyorsa seviyordur, sevmiyorum diyorsa sevmiyordur. Hiçbirimiz onlar kadar doğru ve dürüst olamayız. Sadece doğruluk ve dürüstlük anlamında diğer öğrencilerimizin bu 4 ayda aldıkları bile sertifikalara, plaketlere hepsine değer, hepsine bedel. Bu harika gecede emeği geçen herkesi kutluyorum. Kendi başlarına bir koro olmaları onları da çok üzecektir ama inşallah bu çocuklar bizim korolarımızda da mutlaka aralara serpiştirilecektir. Projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

 

Konuşmaların ardından Belediye Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin, Arya Grup İşletme Sahibi ve proje koordinatörü Aydın Şahin’e plaket takdim ederek gösterdiği emeklerden dolayı teşekkür etti.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş