Geleneksel el sanatlarına önem verilmeli

Geleneksel sanatlarımız arasında önemli bir yere sahip olan oyma ve kakma sanatına gönül vermiş ve bu alanda önemli isimler yetiştirmiş olan Ahmet Münir Ayva, İnegöl Halk Eğitim Merkezi Müdürü Burhanettin Özdemir ile birlikte Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı makamında ziyaret etti.

Yayınlama: 12.05.2016
1.028
A+
A-

Ziyarette kültürümüzün yapı taşlarından olan el sanatlarımıza gereken önemin verilmesi gerektiği ve bunun için değerli ustalarımızın öncülüğünde geleneksel sanatlarımızın yeniden hayat bulması ve gelecek nesillere aktarılması noktasında gerekli hassasiyetin gösterilmesi ve ahşap işçiliği ile yoğrulan İnegöl’de bu konuda gerekli çalışmaların yapılması konusuna vurgu yapıldı.

 

UNUTULMAYA YÜZ TUTMUŞ MESLEKLERİ GELECEK NESİLLERE AKTARMALIYIZ






Ziyaret sırasında konuşan İnegöl Halk Eğitim Merkezi Müdürü Burhanettin Özdemir; “Bugün İnegöl’ün yetiştirdiği oyma ve kakma sanatçısı Ahmet Münir Ayva beyle başkanımızı ziyaret ediyoruz. Özellikle unutulmaya yüz tutmuş bu sanatımızı gelecek nesillere aktarmak, aynı zamanda bu sanatı İnegöllülere tanıtmak için neler yapılabilir konusunda fikir alışverişinde bulunmak adına belediye başkanımızı ziyarete geldik. Bizleri kabul ettiği için huzurlarınızda kendilerine teşekkür ediyoruz” dedi.

 

HALK EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜMÜZ ÖNEMLİ ÇALIŞMALARA İMZA ATIYOR

Kültürümüzün yaşatılmasına gereken önemi vermemiz gerektiğine vurgu yaparak konuşmasına başlayan Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise; “Öncelikle değerli hocamıza ve Halk Eğitim Merkezi Müdürümüze hoş geldiniz demek istiyorum. Mevcut meslekleri geliştirirken beraberinde de unutulmaya yüz tutmuş meslekleri ortaya çıkararak gelecek nesillere aktarmak adına müdürümüzün öncülüğünde halk eğitim müdürlüğümüz önemli çalışmalara imza atıyor. Kendilerine özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

 

AHMET MÜNİR AYVA ÖNEMLİ BİR İSİM

Aktaş; “Oyma ve kakma sanatında İnegöl’ün yetiştirdiği önemli bir isim olan Ahmet Münir Ayva hocamız emeklilik sonrası yine İnegöl’de yaşamaya başladı. Hocamızla ile birlikte bu sanatın yeniden hayat bulması adına neler yapabiliriz konusunda bugün kendileriyle fikir alışverişinde bulunduk” dedi.

 

BU SANATI ÖĞRETMEK İÇİN EĞİTİMLER VERİLECEK

Aktaş; “Öncelikle hocamızın daha önceden yapmış olduğu eserleri İnegöllülerle buluşturmak istiyoruz. İnşallah bu buluşmanın tarihini önümüzdeki günlerde gerçekleştirmiş olacağız. Beraberinde daha sonra halk eğitim merkezimizin marifeti ile bu mesleği gelecek nesillere aktarabilmek, mobilyaya uyarlayabilmek, bu mesleği geliştirme ve kazanç kapısı haline dönüştürmek adına ilgi duyan kişilere eğitimler verilecek. O kişilerde aldığı bu eğitimlerle bu sanatı aynı zamanda kazanç kapısı haline dönüştürmekle alakalı çalışmalar faaliyetler içerisinde bulunacaklar” dedi.

 

GÜZEL BİR ORGANİZASYONA İMZA ATMIŞ OLACAĞIZ

Aktaş son olarak, “Hocama duyarlılığı için çok teşekkür ediyorum. Değerli müdürümüze de konuya duyarsız kalmayıp bu konuyu İnegöl’de yaşatmak ve geliştirmek adına halk eğitim merkezi müdürlüğü olarak verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyorum. İnşallah güzel bir organizasyonun altına hep birlikte imza atmış olacağız diyor, saygılarımı sunuyorum” dedi.

 

İNEGÖL AHŞABIN YOĞRULDUĞU BİR YER

Ziyaret sırasında konuşan Ahmet Münir Ayva ise; “Tekrar İnegöl’le ve İnegöllülerle buluştuğum için çok memnunum. Bu sanatı memleketimde yapmak ayrı bir zevk olacak. Çünkü İnegöl ahşabın yoğrulduğu bir yer ahşapla yoğrulan insanların bulunduğu bir yer. İnegöl’de ahşabın her konuda her aileye giriş yaptığı, her aileden birinin bir şekilde ahşapla uğraştığı malum. Bu sanatı da İnegöllülerin çok beğeneceğini ve yakından ilgileneceklerini biliyorum ve ben de bu sanatı öğretmekten zevk alacağım” dedi.

 

HABER: Cihan EZLEN

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş