İGİAD’tan miniklere sertifika

İnegöl Genç İşadamları Derneği tarafından düzenlenen satranç kursunu başarı ile tamamlayan kursiyerlere sertifikaları verildi.

Yayınlama: 23.07.2015
762
A+
A-

İnegöl AVM sergi salonunda düzenlenen törende 38 kursiyere sertifikaları verildi.

 

4 HAFTALIK ÜCRETSİZ KURS TERTİP ETTİK






Törende konuşan İGİAD Başkanı Bahadır Bayraktar, “İnegöl Genç İşadamları Derneği olarak, özellikle gelişim faaliyetlerimize tüm hızımız ile devam etmekteyiz. İGİAD olarak kişisel ve mesleki gelişim faaliyetlerimizin yanında sosyal projelerimizle de şehrimize katkı koymaya çalıştık. Yaz döneminde de, Ramazan Ayı boyunca da 4 hafta süren, çocukların analitik kabiliyetlerini geliştirmek maksadıyla satranç sporunu sevdirmek, bilmeyenlere öğretmek ve bu şekilde gelişimlerine katkı sağlamak amacı ile 4 haftalık ücretsiz kurs tertip ettik. İGİAD’ın bu projesinde sergi salonunu bizimle paylaşarak katkı koyan İnegöl AVM yönetimine de ayrıca teşekkür ediyorum. Bu gelişim faaliyetimize katılan 38 çocuğumuzun ailelerine de, konuya göstermiş oldukları ilgiden dolayı teşekkür ediyoruz. Bu hafta sonuna kadar devam edecek ve son haftasında olan kursumuzdaki öğrencilerimiz 5-8 ve 8-16 yaş gurupları arasında. Satranç öğrenen küçüklerimize bu akşam katılım belgelerini takdim ederek, kursumuzu tamamlamış olacağız. İnşallah ilerleyen zamanlarda İGİAD’ın faaliyetleriyle de şehrimize katkı koymaya devam edeceğiz. Ben hem yönetim kurulumuza hem üyelerimize, hem AVM’ye, ailelere ve bu kursu ve satrancı sevdiren hocamıza çok teşekkür ediyorum.” Dedi.

 

Konuşmanın ardından 38 kursiyere sertifikaları verildi.

 

EKONOMİMİZİ ETKİLEYECEK HEM İÇ HEM DE DIŞ FAKTÖRLERİ YAŞADIK

İGİAD Başkanı Bahadır Bayraktar, ülkemizde yaşanan olayların mobilya sektörünü baltaladığını söyleyerek, “Şimdi malum bir çok etken üst üste yaklaşık bir kaç sene içerisinde iç etkenler ve dış etkenler olarak iki bin üç’ de Amerikan bankasının uyguladığı politika değişikliğinden  tutun bir süreç yaşanmaya başladı. Daha sonra bir seçim süreci yaşadık. Tabii ki ekonomimizi etkileyecek hem iç hem de dış faktörleri yaşadık. Verilere baktığımızda düşen ihracatın ismi gerçektir. İhracatın düşmesinden kaynaklanan sıkıntılar özellikle bazı sektörleri etkilemektedir. İnegöl’de bunlardan bir tanesi mobilya sektörü ciddi etkilenmiş görünmektedir. Ama diğer verilere baktığımızda kendimizin yerinde seyir ediyor olması çok ani bir hareketlilik yaşanmamış olması şuan da kısa vadeli çok büyük bir sıkıntı yaratmamıştır ama biz hep basın açıklamalarımızda da iki bin on üç ‘den bu yana dikkatini çektiğimiz şeyler vardı. Bunlardan bir tanesi 2013’ten sonra doların değerleneceği yönündeydi. Dövizle borçlanmanın riskli olacağı yönündeydi, enflasyonun artma eylemi göstereceği yönündeydi. Bunları kısmen yaşıyoruz. İnşallah ilerleyen dönemde ekonomiden beklentimiz olumlu ama siyasetle çok orantılı bir durum. Ekonomiyi siyasetten bağımsız düşünmek çok da doğru bir tespit olmaz. İnşallah siyasetin hükümetin kurulması ile birlikte çok yakın coğrafyamızda yaşanan olumsuz gelişmelerinde olumluya dönmesi ile birlikte beklentilerimizin olumlu olacak inşallah. Ama dediğim gibi hem iç siyaset hem dış siyaset oradan da beklentimiz sorunların bir an önce hallolması yönünde bütün temennimiz budur.” dedi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş