Hayriye’de Türk Halk Müziği

İnegöl Belediyesi Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamında “Sanat Her Yerde” projesiyle gerçekleştirilen programın bu haftaki durağı Hayriye Mahallesi oldu.

Yayınlama: 12.05.2015
737
A+
A-

Hayriye Mahallesi sakinlerinin ”Ben Yok Biz Varız Yardımlaşma Fonu” projeleriyle mahalle sakinlerinin kendi aralarında oluşturdukları fon ile restorasyonu tamamlanan konferans salonunda gerçekleştirilen programda, İnegöl Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu sahne aldı.

 

BİRÇOK KIRSAL MAHALLE SAKİNLERİMİZLE BİR ARAYA GELDİK






Hayriye halkının yoğun ilgi gösterdiği gecede konuşan İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban; “Belediye olarak her alanda çalışmalarımızı hassasiyetle sürdürürken, kültür-sanat etkinliklerine de her zaman ayrı bir özen gösteriyoruz. Daha öncede gerçekleştirdiğimiz ve halkımızın yoğun ilgi gösterdiği “Sanat Her Yerde” projesi kapsamında Kurşunlu, Yenice,  Tahtaköprü başta olmak üzere birçok kırsal mahalle sakinlerimizle bir araya geldik. Bu akşamda Hayriye Mahallemizdeyiz. Ben öncelikle mahalle sakinlerimize gösterdikleri yoğun ilgiden dolayı teşekkür ediyorum. Ayrıca bugün manevi değeri yüksek olan Anneler Günü, yüreğinde anne sevgisi taşıyan biri olarak, sevgili annelerimizin anneler gününü kutluyor, hayata gözlerini yummuş tüm annelerimizi de rahmetle ve minnetle yâd ediyorum” dedi.

 

Taban ayrıca köy halkının kendi aralarında oluşturdukları yardımlaşma fonu ile yapılan kütüphanenin yapım sürecine de vurgu yaparak; “Yardımlaşma kültürü bizi ayakta tutan en önemli değerlerimizden birisidir” ifadelerini kullandı.

 

Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban’ın konuşmasının ardından anneler günü münasebetiyle mahalle sakinlerinden Sevim Güzel’in İnegöl Belediyesinin Hayriye Mahallesine katkılarından dolayı İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş adına hazırlanan plaketi Başkan Yardımcısı Alper Taban’a takdim etti.

 

HABER: Cihan EZLEN



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş