İlim Yayma Cemiyeti tanıtıldı

İlim Yayma Cemiyeti İnegöl Şubesi, düzenlediği yemekli toplantıda İlim Yayma Cemiyeti’nin çalışmaları hakkında bilgilendirme yaptı. •Serhat ÇİÇEK

Yayınlama: 11.06.2014
1.653
A+
A-

Önceki akşam Yusuf Şahin ve Ailesi Ortaöğretim Erkek öğrenci yurdunda cemiyetin çalışmalarını anlatan tanıtım yemeği düzenledi. Düzenlenen tanıtım yemeğine Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile AK Parti İlçe Başkanı Bülent Temelli de katıldı.

 

İNEGÖL’DE 4 YURT






Açılış konuşmasını gerçekleştiren İlim Yayma Cemiyeti İnegöl Şube Başkanı Mustafa Özrazgat, “Yurdumuzun ve dünyanın birçok yerinde şubeler ile yurtlarla faaliyette bulunan cemiyetimiz, kurduğu İlim Yayma Vakfı, Sebahattin Zaim Üniversitesi, İrfan Eğitim Kurumları ve Türgev kız yurtları programı ile çalışmalarına hız vermiştir. İnegöl’de hayırseverlerimizin katkılarıyla yapılmış olan 5 blokta merkez imam hatip lisesi hizmet vermektedir. Bunun yanı sıra Yusuf Şahin amcamızın ve ailesinin destekleriyle yapılmış olan orta öğrenim kız, erkek ve yüksek öğretim erkek olmak üzere 3 yurdumuz bulunmaktadır. İnşallah 4. olarak da bir yükseköğretim erkek yurdu daha ilave edilmek üzeredir” diye konuştu.

 

HER GEÇEN GÜN GAYRETLERİNİ ARTTIRMAKTADIR

Özrazgat şöyle devam etti: 240 yatılı öğrenci kapasitesine ulaşan cemiyetimiz, yurdumuzda kalmayıp periyodik programlara katılan öğrencilerle birlikte 600’e yakın öğrencinin eğitimiyle ilgilenmektedir. Cemiyetimiz orta öğretim, üniversiteye geçiş ve üniversitede okuyan öğrencilerin kaliteli bilgi ve eğitim sonucu evrensel yeterliliği kazanmış, maneviyat sahibi fert olmaları için her geçen gün gayretlerini arttırmaktadır.”

 

BU ÇORBADA SİZİN DE TUZUNUZUN OLMASINI DİLİYORUZ

Özrazgat, konuşmalarını şu ifadelerle tamamladı: Burslarımız, ödüllendirdiğimiz başarılara, pedagojik formasyondan psikolojik ve rehberlik hizmetlerine, manevi eğitimden nitelikli yurt içi ve yurt dışı ziyaretlerine kadar planlı ve hedefli bir şekilde öğrencilerimizin yanındayız. Bunların yanında İnegöl’deki ihtiyaç sahibi ailelerimize gücümüz nispetinde yardımcı olmaktayız. Sizlerin ihtiyaç sahibi akraba, komşu ve yanınızda çalışan insanlardan sonra hayır bütçenizden bizleri de bir pay sahibi yapmanız hizmetlerimizi güçlendirecektir. Ülkemiz ve İnegöl için dumansız bir fabrikada çorba kaynatıyoruz. Bu çorbada sizin de tuzunuzun olmasını diliyoruz.

 

BU VE BENZERİ MEKÂNLARIN İNEGÖL’ÜN ÇOK DAHA FAZLA İHTİYACI OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM

İlim Yayma Cemiyeti İnegöl Şubesinin 62 yıldır İnegöl’de faaliyette bulunduğunu belirten Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, “Türkiye’de 52 bin nüfusu olmayan iller var. Dolayısıyla bu çok ciddi bir sayı. İnegöl dolu dolu gidiyor. Bu yurdu yaptıran Yusuf Şahin amcamızdan Allah razı olsun. Emek ve katkıları çok fazla. Bu ve benzeri mekânların İnegöl’ün çok daha fazla ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Ülkemizin gelecekte çok daha iyi yarınlara hazırlanabilmesi için bu ve benzeri mekânlar şart” ifadelerini kullandı. 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş