İNESMEK’ten görkemli yılsonu sergisi

3. İNESMEK Sergi Açılışı, önceki akşam Heykel önünde görkemli bir programla gerçekleşti.

Yayınlama: 18.06.2014
1.090
A+
A-

 

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda İnegöl Belediyesi Halk Dansları Topluluğu folklor gösterisi sundu.

 






VATANDAŞLARIMIZIN DAHA DONANIMLI BİREYLER OLMASI İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Programın açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Alinur Aktaş: “İnegöl Belediyesi olarak bir taraftan şehrin gelişmesini ve kalkınmasını sağlarken, bir yandan da vatandaşlarımızın daha donanımlı bireyler olması için çalışıyoruz. Bu bağlamda, İnegöllülerin hayat standartlarını yükselterek, nitelikli işgücünü artırmak için yoğun çaba harcıyoruz. Bununla alakalı gerçekleştirdiğimiz çalışmalarımızın en önemlilerinden biriside İNESMEK (İnegöl Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları ) Her bireyin kendi yeteneklerini ortaya koyma, beceri sağlayabildiği alanları açığa çıkarma ve artı değer üretme hakkı bulunmakta. İNESMEK tam da bu yönüyle hem anlamlı hem de değerli bir noktada bulunuyor” dedi.

 

MODEL OLMAYA DEVAM EDİYORUZ

İNESMEK’in fonksiyonları hakkında bilgi veren Aktaş: “İNESMEK kurulduğu günden bu yana pek çok insan için umut olmuş, pek çok insanın da hayalini gerçekleştirmiştir. İnegöllülerin sanatsal becerilerini geliştiren, daha önce kendilerinde fark edemedikleri yetenekleri ortaya çıkaran İNESMEK, onların aynı zamanda mesleki eğitim ihtiyacını da karşılıyor. Kursiyerlerimizin hayatları İNESMEK’le değişiyor. İNESMEK’in dokunduğu hayatlar zenginleşiyor, güzelleşiyor. Bugün İnegöl’ün en büyük el sanatları sergisinden birinin açılışına tanıklık etmenin mutluluğunu paylaşıyoruz. Bu organizasyon İNESMEK ve İnegöl için gurur verici. Bugün burada göreceğimiz eserler, uzun uğraşların, emek ve çalışmaların bir göstergesi. Hizmette önceliğimiz hanımlar olsa da dezavantajlı gruplar da dâhil olmak üzere tüm İnegöl halkına hizmet sunuyoruz. Bu çalışmalarımızla da model olmaya devam ediyoruz” dedi.

 

7 BİN 500 KİŞİYE KURS

Açıklamalarına devam eden Aktaş, “Kuruluşundan bugüne kadar 7.500’ü aşkın mezun kursiyer sayısına ulaşan ve 2013- 2014 eğitim döneminde 3000’i aşkın İnegöllüye eğitim hizmeti veren “İnesmek Genel Sergisi” ile kursiyerlerinin el emeklerini bu yıl da İnegöllülerle buluşturarak görsel bir şölen yaşatıyoruz. İNESMEK’in 3. Genel Sergisinde, geleneksel Türk İslam sanatlarından resim ve fotoğrafa, giyimden nakışa pek çok sanat ve el sanatında ortaya konan el emeği göz nuru kursiyer çalışmaları sergileniyor”dedi

 

İNEGÖL’DEKİ ÖNEMLİ BİR BOŞLUĞU DOLDURUYOR

İNESMEK’le İnegöl’de önemli bir boşluğun doldurulduğunu ifade eden Aktaş, “İNESMEK 3 yıldır ücretsiz olarak sunduğu sanat ve meslek eğitimlerinin yanı sıra;  yabancılar için (Suriyeli Göçmenler) Türkçe eğitimi, Merkeze uzak bölgelerde örgün eğitime destek amaçlı verdiğimiz “Etüt Kurslarımız” ve 1 grup lisans, 6 grup ön lisans olmak üzere toplam 7 grupta “KPSS Kurslarımızla” da İnegöl’deki önemli bir boşluğu dolduruyor. Mesleki ve teknik konulardaki eğitimlere büyük ilgi gösteren hemşerilerimiz buradan aldıkları eğitimle iş imkânı elde ederek aile ekonomilerine katkı sağlıyor. Halkımızdan gördüğü büyük ilgi nedeniyle İNESMEK kurslarının sayısını bu yıl da arttırdık. İNESMEK kurslarında talebe göre yeni branşlarda bölümler açtık” ifadelerini kullandı.

 

İNESMEK’TEN EĞİTİM ALAN İNEGÖLLÜLERİN SAYISI 7 BİN 500’LERİ BULMUŞ OLDU

“İNESMEK; 2011 yılında çıktığı bu yolda bugün koca bir halk üniversitesi olarak devam etmekte. İNESMEK, 2011-2012 eğitim döneminde branş sayısı 14 iken, 2013-2014’te bu sayı 44’e, kurs merkezi sayısını da şehrin dört bir yanına yayarak, 10’a yükselttik. (Nuri Doğrul Kurs Merkezi, Kültür Sarayı Kurs Merkezi, Gençlik Merkezi Kurs Merkezi, Alanyurt Kurs Merkezi, Alanyurt Köy içi kurs Merkezi, Alanyurt Yunus Emre Mahallesi Kurs Merkezi, Orhaniye Kurs Merkezi, Akhisar Mahallesi Toki Kurs Merkezi ve Huzur Mahallesi Kurs Merkezi ve Mahmudiye Kurs Merkezi).  Sadece bu dönemde 3.000 kişiye ücretsiz sanat ve meslek eğitimi verdik. Böylelikle bugüne kadar İNESMEK’ten eğitim alan İnegöllülerin sayısı 7.500’leri bulmuş oldu”

 

TOPLAM 600 ESER SERGİLENECEK

Konser ve defile hakkında bilgiler veren Başkan Aktaş, “3. İNESMEK Genel Sergimiz 16-22 Haziran tarihleri arasında açık kalacak olup, Pasta Yapımı,  Giyim, Ahşap Boyama, Rölyef, Mefruşat, Keçe Yapımı, Yağlı Boya Resim, Filografi, Ebru,  Seramik Biçimlendirme, Fotoğrafçılık, El Nakışları, Hüsn-i Hat, Tezhip ve Tel Kırma branşlarında yapılan toplam 600 eser sergilenecek. Sergimiz 08.00 ile 24.00 saatleri arasında açık kalacak. Sergimiz kapsamında sizler için birtakım etkinlikler de düzenledik. Yarın İnegöl Belediyesi Türk Sanat Müziği Gençlik Korosu Konseri, 18 Haziran’da İnegöl Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu Konseri ve 19 Haziran Perşembe akşamı ise dikiş kursu öğrencilerinin yaptıkları eserlerden oluşan defile yer alacak” şeklinde konuştu.

 

TÜM İNEGÖLLÜLERİ BU SERGİYİ GEZMEYE DAVET EDİYORUM

“Siz değerli halkımızın her geçen gün artan ilgisiyle hizmet ağını genişleten, İnegöl’ün her köşesine yayılan kurs merkezleriyle binlerce insanımıza ulaşmak gayesinde olan İNESMEK şehrimizin üreten ürettikçe gülen yüzü olarak hizmet vermeye siz İnegöllülerinde desteği ile devam edecektir. Kursumuza katılım gösteren değerli hemşerilerimiz başta olmak üzere, yine kurslarımızda emeği geçen başta hocalarımız olmak üzere herkese bu vesile ile teşekkür ediyor, tüm İnegöllüleri bu sergiyi gezmeye davet ediyorum”

 

NE KADAR ÜRETİRSENİZ O KADAR GÜÇLÜSÜNÜZ

Aktaş’ın açıklamalarının ardından söz alan Kaymakam Ali Akça ise, “Öncelikle İnegöl Belediyesini sanat ve meslek edindirme kursları alanında göstermiş olduğu faaliyetlerden dolayı kutluyorum. Ne kadar üretirseniz o kadar güçlüsünüz. Bugün dünya da gelişmiş, ilerlemiş diye nitelendirdiğiniz bütün ülkelere, bütün uluslara bakın bunlar aynı zaman da dünyanın en fazla üreten ülkeleri, uluslarıdır. Yani güç üretimle doğru orantılı işleyen bir süreçtir. Üretimin altında ki ana faktör, ana neden biliyor musunuz? Nitelikli insan gücü. Ve bizler Halk Eğitim kursları aracılığıyla ve yerel yönetimlerimiz bugün burada örneğini gördüğümüz sanat ve meslek edindirme kursları aracılığıyla insanlarımıza, vatandaşlarımıza, halkımıza nitelik ve özellik katmayı arzu ederiz. Ben bu kurslar aracığıyla eğitim gören bütün arkadaşlarımızın öğrendiği bilgilerin, kazandıkları özelliklerin hayatları boyunca kendilerine faydalı olmasını temenni ediyorum. Ve az sonra göreceğimiz güzelliklerin ortaya çıkmasında emeği geçen bütün kişi ve kurumları, katılan bütün kursiyerleri tebrik ediyorum.”şeklinde konuştu.

 

Konuşmaların ardından kursiyerlere sertifikaları takdim edildi. Kurdele kesimi ve sergi gezimi ile program sona erdi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş