Kent Konseyi’nden bir örnek proje daha

İnegöl Kent Konseyi Hayvan Çalışma Grubu ile İnegöl Altıeylül İlkokulu işbirliğinde hayata geçirilen “Sokak hayvanları besleme odağı” projesi ile sokak hayvanlarının aç kalmasının önüne geçecek.

Yayınlama: 08.06.2015
703
A+
A-

Su damacanalarından oluşturulan “Sokak hayvanları besleme odağı” projesi dün İnegöl Altıeylül ilkokulu bahçesinde kamuoyuna tanıtıldı. Türkiye’de ilk olan projeyle sokak hayvanlarının aç kalmasının önüne geçilecek.

 

VE BOZUK YİYECEKLERDEN ÖLEN HAYVAN SAYISI OLDUKÇA FAZLA






Proje hakkında bilgi veren İnegöl Kent Konseyi Hayvan Çalışma Grup Başkanı Şebnem Erkan, “İnegöl Kent Konseyi Hayvan Çalışma Grubu olarak sokak hayvanlarının beslenmesine yardımımız olsun diye Altıeylül İlkokulu ile yola çıktık. Yanlış bilinen bir gerçek var. Sokak hayvanları çöplerden yeterince beslenemiyor. Hatta atılan cam kırıklarından, ağzı katlanmadan atılan konserve kutularından ve bozuk yiyeceklerden ölen hayvan sayısı oldukça fazla. Onların da bu dünya üzerinde bizim kadar yaşam hakkının olduğunu bir kez daha hatırlatmak ve anlatmak istedik. Biz kent konseyi hayvan hakları çalışma grubu olarak Altıeylül İlkokulu ile ortak yürüttüğümüz sokak hayvanları besleme odağı çalışmasını bugün Kemalpaşa mahallesi Sakinlerine dağıtacağız. Yaptığımız çalışmalar 20 Lt lik su damacanalarından yapılmıştır. Orta yerine beslenme için açtığımız bir yer var ve dışı da sprey boya ile boyandı.

 

UMARIM BU FARKINDALIK DİĞER OKULLARA DA BİR ÖRNEK OLUR

Altıeylül İlkokulu Müdürü Mehmet Göksu ve değerli öğretmeni Alper Öztürk başta olmak üzere; tüm öğretmen ve öğrencilerini duyarlılıklarından, yaptıkları besleme odaklarından dolayı tebrik ediyor başarılarının devamını diliyorum. Umarım bu farkındalık diğer okullara da bir örnek olur.” dedi.

 

Altıeylül İlkokul Müdürü Mehmet Göksu ise, projenin çok önemli olduğunu belirterek, projeye destek veren öğrencilere teşekkür etti.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş