Kuruluş Orhangazi tiyatro oyunu sergilendi

Üstün Sanat Tiyatrosu tarafından hazırlanan, yönetmenliğini İsmail Yeşilbağ’ın yaptığı “Kuruluş Orhan Gazi” adlı tiyatro oyun önceki gün Kültür Sarayında iki seans şeklinde oynandı.

Yayınlama: 04.06.2015
831
A+
A-

Osmanlı Devleti’nin kurucusu olan Osman Gazi’nin oğlu Orhan Gazi’nin yaşamından kesitler sunulan tiyatro gösterimi büyük beğeni topladı. Oyun sonunda bir açıklama yapan İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban; “İnegöl Belediyesi olarak sanatın ve sporun her dalıyla vatandaşlarımızı buluşturmaya çalışıyoruz. Spor müsabakalarımız, tiyatro festivalimiz, kültürel etkinliklerimiz, enstrüman kurslarımız, halk oyunları çalışmalarımız, her yaştan vatandaşımıza hitap eden korolarımız bunlardan bir kaçı. Bu akşam izlediğimiz tiyatro oyunu adeta Osmanlı Devleti’nin kuruluşunu tekrar zihinlerimizde canlandırdı. O döneme bizleri tekrar götürerek o günleri anımsamamızı sağladı” dedi.

 

Taban konuşmasının devamında; “Bu tiyatro oyunu, bizlere Osmanlı Devleti’nin kuruluş aşamalarının birer birer tamamlandığını ve 4 kıtaya kök salarak Cihan Devleti olduğunu aktarıyor. Bu akşamda izlediğimiz “Kuruluş Orhan Gazi” oyunu ile bu topraklarda yaşadığımız her günün bizler için ayrı bir önemi olduğunu anladık” dedi.






 

Taban son olarak; “Mübarek Ramazan ayı yaklaşıyor. Ramazan ayında, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yılda dolu dolu programlarımız olacak ve siz sanatseverleri bekliyor olacağız. Ben katılan tüm seyircilerimize ve tiyatro ekibimize yürekten teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum” dedi.

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş