Kütahyalılar Festivali coşkuyla gerçekleştirildi

İnegöl Kütahyalılar ve Domaniçliler Derneği, geçtiğimiz Pazar akşamı saat 20.00’da Kapalı Spor Salonu’nda 7. Geleneksel Kütahyalılar Festivali’ni gerçekleştirdi. Yaklaşık 2 saat süren programda Kütahya ve Domaniç yöresi ile özdeşleşmiş yerel sanatçılar sahne aldı.

Yayınlama: 17.06.2014
1.057
A+
A-

Düzenlenen programa; İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa Kütahyalılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Beyhan Gündüz, İnegöl Kütahyalılar ve Domaniçliler Derneği Başkanı Mehmet Sargın ve yönetim kurulu üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

 

BU DERNEK ÇOK GÜZEL YERLERE GELECEK






Programın açılış konuşmasını yapan İnegöl Kütahyalılar ve Domaniçliler Derneği Başkanı Mehmet Sargın yaptığı konuşmasında şunları dile getirdi: Bugün 7. Kütahyalılar Festivalimizi gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Malumunuz bizim festivalimiz Kültür Bakanlığı takviminde olduğu için belli bir süre kapsamında yapmamız lazım. Bugün Anfi Tiyatro’da yapacaktık ama hava muhalefeti dolayısı ile Kapalı Spor Salonu’nda icra ettik. Tabi bu festivale katkı koyan başta Bursa Büyükşehir Belediye Başkanımız Recep Altepe’ye, İnegöl Belediye Başkanımız Alinur Aktaş’a, sponsorlarımıza ve bugün salonu dolduran çok değerli hemşerilerime şükranlarımı sunuyorum. Bizler 1998 yılında bu derneğimizi kurduk. 1998 yılından bugüne kadar da bir sürü aktiviteler gerçekleştirdik. Sünnet şölenleri yaptık, festivaller yaptık, kültür geceleri yaptık, aşure günleri yaptık velhasıl güzel şeylere imza attık. İnşallah bundan sonra da bu derneğimiz daha büyük organizasyonlara imza atacaktır ki atmalıdır. Çünkü bizim bir misyonumuz var, vizyonumuz var. Biz diyoruz ki; doğduğumuz yerlerim kültürünü yaşatmak, doyduğumuz yerin sosyal ve kültürel hayatına da katkı koymak için çalışıyoruz. Bunu çok önemsiyoruz. Dolayısı ile bu tür etkinlikler önümüzdeki yıllarda daha büyük şekilde bizim derneğimizden beklensin ve beklenmelidir de… Dernekçiliğin amacı budur zaten. Gelecek nesillere kültürümüzü yaşatmak adına, birlik ve beraberliğimizi pekiştirmek adına bundan sonra bu gibi organizasyonlar yapacağız. Biliyorsunuz ki dernek yerimizi aldık, bitirdik. Şuanda faaliyetlerimiz devam ediyor. Bizler oluruz, olmayız ama bundan sonraki süreçte bizlerin yerine seçeceğimiz arkadaşlarla bu dernek çok güzel yerlere gelecektir. Bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

 

ÇOK GÜZEL BİR ŞEHİRDE YAŞIYORUZ

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise konuşmasında şunları kaydetti: Kütahyalılar Festivali olarak nitelendirilen ve İnegöl’de yaşayan Kütahyalı, Tavşanlılı, Domaniçli her ne kadar kardeşimiz varsa onların bir araya getirilmesine adına emek veren Dernek Başkanlarımıza, yöneticilerine teşekkür ediyorum. Biz çok güzel bir ülkede ve çok güzel bir şehirde yaşıyoruz. İnegöl gerçekten çok bereketli bir memleket. Kafkaslardan, Rumeli’den, Balkanlar’dan, Anadolu’nun değişik coğrafyalarından kaçıp gelerek buralarda ekmeğini arayan, birlik ve beraberlik içerisinde gelecek günlere hazırlanan bu insanlar İnegöl’ü de ülkemizi de geleceğe taşıyorlar. Allah hepsinden razı olsun. Her bulunduğum ortamda söylüyorum; eğer İnegöl güzelse gerçekten bu renklerle beraber güzel… İnegöl renkli bir çiçek bahçesi ve bizler inançlı insanlarız. Asla ve asla hangi yöreden olduğunuz önemli değil önemli olan bu memlekete ait olmanız, önemli olan bu memlekete ait olmanız, bu memlekete aidiyet duygusu hissetmeniz. Dolayısı ile bu memlekete destek veren, katkı veren işçi olsun memur olsun esnaf olsun hangi kesimden olursa olsun Allah hepsinden razı olsun. Tabi ki örfümüzü, âdetimizi, anelemizi, folklorumuzu, yemek kültürümüzü yaşamak kadar doğal bir şey olamaz ve zaten bu gecenin düzenlenme amacı da odur. Dolayısı ile çok değerli dernek yöneticilerimiz bizleri bu manada bir araya getirdiler. En kötü gecemiz böyle olsun. Allah yar ve yardımcımız olsun.

 

Yapılan konuşmaların ardından Kütahya ve Domaniç yöresinin meşhur yerel sanatçılarından Emre Engin, Avni Yol, Ali Saruhan ve Himmet Ören sahne aldı. Seslendirilen eserlerin ardından sahneye çıkan Tavşanlı Folklor Ekibi, sergilediği oyunlar ile büyük beğeni topladı.

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş