Mobilyacılar iftarda buluştu

İnegöl Marangozlar ve Mobilyacılar Odası, bu yıl 6.’sını düzenlediği iftar programı ile mobilyacıları bir araya getirdi.

Yayınlama: 15.06.2016
1.932
A+
A-

İnegöl Marangozlar ve Mobilyacılar Odası tarafından düzenlenen geleneksel iftar programlarının 6’ncısı Kültürpark içerisinde bulunan Alyans Düğün Salonu’nda yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Kubilay boya sponsorluğunda gerçekleştirilen iftar yemeğine; Kaymakam Ali Akça, Garnizon Komutan Vekili Binbaşı Uğur Baş, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, BESOB Başkanı Arif Tak, bazı oda ve dernek başkanları ile çok sayıda mobilyacı katıldı.

 

ESKİ USTALARLA YENİ ÜYELER BİR ARADA






Yemeğin ardından bir konuşma yapan İnegöl Marangozlar ve Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan, “Geleneksel iftarların 6’ncısını düzenlemenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu sene iftar programımıza sponsor olan Kubilay boya ailesine çok teşekkür ederiz. Allah hayırlı bereketler nasip eylesin. Ekonomimizde zaman zaman biraz dalgalanmalar olsa da inşallah Ramazan bayramından işlerimizin tekrar eskisi gibi düzeleceğini tahmin ediyorum. Daha iyi olacağını Allah’tan diliyorum. Birlik ve beraberlik içerisinde iftarlarımızı yapmanın mutluluğunu yapıyoruz. Mobilyacılarımızın uzun süreden bu yana bir araya gelemediğini biliyoruz. Eski ustalarımız ve yeni üyelerimizin kaynaşması için 6 sene önce iftarlarımızı başlatmıştık. İftarlarımıza devam ediyoruz. Üye sayımız şu an itibariyle 730’a ulaştı. Önümüzdeki yıllarda bu sayının daha da üzerine çıkarız diye düşünüyorum. Önümüzdeki 1,5 yıl içerisinde İnegöl mobilyasının tarihini belirten kitabını da yapacağız” dedi.

 

“İNEGÖL’ÜN İL OLSUN”DESEYDİ KEŞKE

BESOB Başkanı Arif Tak ise, “Ramazanınız mübarek, iftarınız bereketli olsun. Bu tür iftarlarda birlik ve beraberlik sağlanıyor. İnegöl’de gördüğüm bu güzellikleri birçok ilçede görmüyorum. Belediye Başkanımız Cumhurbaşkanımızla görüştüğünü söyledi. Benimde aklıma geldi; içimden Sayın Başkanım, Cumhurbaşkanımıza ‘İnegöl il olsun’ diye söylemde bulunsaydı keşke diye düşündüm. İnegöl il de olsa ilçe de olsa Bursa’nın örnek bir ilçesidir. Burada esnafımız bir arada sevgi saygı içerisinde güzel bir ahi kültürü uyguluyorsunuz. Tabiki sıkıntılar olmayacak mı? Olacak. Herkeste bir sıkıntı var. Biz şükrümüzü unutmayalım. Biraz daha tasarruflu yaşamalıyız. İnegöl her şeye rağmen kazanıyor. Devletin, teröre karşı tutumu fevkalade yerinde. Esnaflar olarak her zaman huzur arıyoruz. Huzur içerisinde olursak kalkınıyoruz, ihracat yapıyoruz. Terör meselesi bir bitsin inşallah Türkiye yine İnegöl’den aldığı örnekle yine kalkınma hamlesi içerisinde olacaktır” şeklinde konuştu.

 

MOBİLYA SİZLERİN GAYRETİYLE İLERLİYOR

Ramazan ayının bütün zarafetiyle devam ettiğini aktaran Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Bizlerde kurum ve kuruluşların iftarlarına katılıyoruz. İnegöl’de mobilya ilerliyorsa muhakkak sizlerin emeği, gayretiyle oluyor. İnşallah daha çok güzelleri olacak. Sponsorlarımızın destekleri ile farklı farklı ülkelerde iftarlar veriyoruz, erzak dağıtımları yapıyoruz” diye konuştu.

 

EN ÖNEMLİ UNSUR İNSAN UNSURUDUR

Son olarak konuşan Kaymakam Ali Akça ise, “İnegöl mevcut konumuyla en önemli unsuru insan unsurudur. İnsanlarımız milli ve ulusal değerlerine sahip çıkarlar. İnsanlarımız, dini ve manevi değerlerine sahip çıkarlar. İnsanlarımız, evrensel değerlerine de sahip çıkarlar. Ramazan ayı dini değerlere sahip çıkılan en önemli aydır” açıklamalarında bulundu.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş