Psiko Tiyatro’dan miniklere yeni oyun

İnegöl’de faaliyet gösteren Psiko Tiyatro Derneği, yeni oyunları olan ‘Dünyanın Dengesi’ ile miniklerin karşısına çıktı.

Yayınlama: 24.03.2014
1.918
A+
A-

Kültür Sarayında Şubat ayında gösterime başlayan ‘Dünyanın Dengesi’ adlı tiyatro oyunu, çocuklardan oluşan kalabalık bir seyirci kitlesine oynandı.

 

Tiyatro ve Drama Eğitmeni Volkan Derman’nın hem yönetmen, hem de oyuncu olarak rol aldığı oyunda, Derneğinin genç oyuncularından Esra Akpınar, Diyar Koç, Aysun Özgüneş ve Ferhat Karataş’ta sahne aldı. Oyun izleyenler tarafından büyük beğeni topladı.






 

Kötü niyetli bir cadıya karşı yapılan mücadeleyi anlatan oyun; sevgi, barış, kardeşlik, çevre bilinci ve doğa temalarını içeriyor. İzleyicilerin de zaman zaman oyuna dâhil edildiği oyunla çocuklar keyifli zaman geçirdiler.

 

Oyun hakkında bilgi veren Psiko-Tiyatro Derneği Başkan Yardımcısı ve Oyunun Yönetmeni Volkan Derman şöyle konuştu: Geçen sene sahnelediğimiz ‘Ayının Fendi Avcıyı Yendi’ adlı çocuk oyunumuzu bir yıl boyunca her hafta sergileyerek toplamda 5 bin civarında izleyiciye ulaştık. Bu oyunda da çocuklar sadece eğlenmekle kalmıyorlar aynı zamanda sevgi, barış, kardeşlik, çevre bilinci ve doğa sevgisi kavramlarını öğrenerek bu kavramların farkına varıyorlar. Zaman zaman onları da oyun içerisine dâhil ederek, sorular sorarak farkındalıklarını arttırmaya çalışıyoruz. Bu eğitici oyunumuzu sene sonuna kadar her hafta sonu çocuklarımız için sahneleyeceğiz. Oyunumuz anasınıfı ve ilkokul çağındaki çocukların seviyesine uygundur. Oyunun hazırlanmasında ve sahnelenmesinde büyük katkıları olan İnegöl Belediye’sine ve Nuh Mehmet Küçükçalık Anadolu Lisesi Müdürlüğüne çok teşekkür ederiz.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş