Fransa’yla kültürel anlaşma

Fransa Bordeaux ili Cenon ilçesi Belediye Başkanı Alain David ve bazı meclis üyeleri, İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı ziyaret etti. Ziyarette konuşmaların ardından heyetler arası görüşmelere geçilirken, toplantı sonunda kültürel anlaşmanın imzası atıldı.

Yayınlama: 17.06.2014
893
A+
A-

Cenon Heyetinin içinde Türk Başkan yardımcısı Hurizet Günder ve Meclis Üyesi Cihan Kara’nın olması ise dikkatlerden kaçmadı.

 

HER İKİ ŞEHİR ARASINDAKİ İŞBİRLİĞİNE AÇIĞIZ






Cenon Belediye Başkanı Alain David, ziyarette yaptığı konuşmada: “Bizi, Belediye Başkan Yardımcılarınız ve Meclis Üyelerinizle birlikte karşıladığınız için teşekkür ediyorum. Birlikte sizin kültürünüzü paylaşmak benim için çok gurur verici ve özellikle İnegöl’de… Çok uzun bir zamandır Cenon’da yaşayan Türk vatandaşlarınız İnegöl’den bize çok bahsediyorlar. Ve özellikle Posof Derneğinden bahsettiler. Posof ve Posof Derneği onların kalbinde önemli yer tutuyor. Posofluların en çok istekleri sizle birlikte bir işbirliği, kültürel faaliyet üzerine çalışmalarımız olsun. Biz size bizim kültürümüzü tanıtalım, sizde bize sizin kültürünüzü tanıtmanız. Bunlar nasıl olabilir? Vatandaşlarımız buraya gelir, sizinkiler şehrimize gelir. Ve özellikle de sanatçılarımız, folklor ekiplerimiz kültürel faaliyet üzerine birlikte çalışabilirler. Bize güzel şehrinizi tanıttınız. Bugün özellikle sizin şirketlerinizi, sanayinizi gezdik. Dün Oylat’ı ve Oylat mağarasını gezdik. Çok harika bir yerdi. Her iki şehir arasındaki işbirliğine açığız, kültürel faaliyet üzerine birlikte çalışabiliriz” dedi.

 

KENDİLERİNE İADEYİ ZİYARETTE BULUNMAK İSTERİZ

Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, “Bugün (dün) akşama doğruda aramızdan ayrılacaklar. Yani 2 gün İnegöl’de misafir oldular ve buradan da Isparta’ya bağlı Yalvaç ilçesine geçecekler. Oradaki gerek Türk Başkan yardımcımız Hurizet Günder hanım gerekse oradaki dernek marifetiyle bu organizasyon gerçekleşti. Biz öncelikle Başkonsolosluk aracılığıyla ulaştılar. Ve beraberinde bir kültür anlaşması yapmak istedikleri, şehirlerinde çok ciddi sayıda Türk yaşadığını ve dolayısıyla da öncelikle ikili görüşmelerle başlayıp, daha sonra bu ilişki eğer kardeş şehre doğru giderse ona da hazır olduklarını ifade ettiler. Tabi 2 gündür şehrimizde tespitler de bulundular. Organize Sanayimizi gezdiler, farklı fabrikaları dolaştılar. Dernek ziyaretleri yaptılar. Yine kendileriyle dün 1,5-2 saat bir aradaydım. Aynı zamanda Başkanımıza sürpriz yaptık. Onu bir nikâha davet ettik ve nikâhta da bizzat kendisi şahitlik yaptı. Ve Türk örf, adetlerine göre bir nikâhı, şahitliği bizzat yaşamış oldu. Tabi ki Allah ömür verdiyse, nasip olursa bizde kendilerine iadeyi ziyarette bulunmak isteriz. Zaman içerisinde de bu görüşmeleri karşılıklı yapacağız. Ben tabi özellikle Avrupa’nın önemli ülkelerinden birisi olan Fransa’dan hem de böyle tecrübeli bir Belediye Başkanı, 20 yıllık belediye başkanı ve bir ay önce tekrar seçilmiş, 6 yıllığına. Dönemi bittiğinde 26 yıllık belediye başkanı olmuş olacak. Başkanımızı ve heyetini ağırlamaktan büyük onur duyduğumuzu bir kez daha ifade etmek istiyorum. Bu vesileyle kendilerine ve heyetlerine hoş geldiniz diyorum” ifadelerini kullandı.

 

Konuşmaların ardından Başkan Aktaş Fransız heyete plaket ve hediyelerde bulunurken, Fransız heyet ise aynı şekilde Başkan Aktaş’a hediyelerini takdim etti.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş