Beldeler tarih oldu

Yerel seçimlerin ardından uygulanmaya başlayan Büyükşehir yasasıyla birlikte İnegöl, Bursa’ya resmen bağlandı. Yasayla birlikte köy ve beldeler mahallelere dönüştürülürken, İnegöl’ün 95 yeni mahallesi oldu.

Yayınlama: 01.04.2014
847
A+
A-

2012 yılında çıkan 6360 sayılı büyükşehir yasası ile 31 Mart’tan itibaren yeni bir dönem başladı. Yasayla birlikte Bursa’ya bağlanan İnegöl’ün 91 köyü ile 4 beldesi mahalleye dönüştürüldü. Bu dönüşümle birlikte daha önce 21 mahallesi bulunan İnegöl Belediyesine yeni 95 mahalle eklendi.

 

30 Mart Pazar günü gerçekleştirilen yerel seçimler, geçtiğimiz seçimlere göre; İnegöl için birçok açıdan ilklerin seçimi oldu. Büyükşehir yasası ile birlikte kapanan Yenice, Tahtaköprü, Kurşunlu ve Cerrah Belde Belediye Başkanları, bölgelerinin son belediye başkanları olarak tarihteki yerlerini aldı.






 

Birçok yeniliği beraberinde getiren yasayla birlikte ayrıca İl Özel İdaresi kapandı. Kapatılan İl Özel İdaresi’nin mal ve araç varlıkları Büyükşehir Belediyesi’ne devredildi. Özel İdarenin yanı sıra yasayla ayrıca köylere hizmet götürme birliği de tarih oldu. Artık Bursa Büyükşehir Belediyesi içme suyu ve kanalizasyon şebekeleri ile ulaşım problemlerini çözüme kavuşturacak. İnegöl Belediyesi ise mahalle statüsüne kavuşan belde ve köylerde kaldırım, çocuk oyun parkları ile asfalt çalışmaları gerçekleştirecek. Bu arada büyükşehir belediyesi bütçenin yüzde 10’luk kısmını kırsal kesime ayıracak.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş