“Büyükşehir yasası da esnafımızı mağdur etmiş”

Genel Seçim çalışmalarına devam eden Saadet Partisi Bursa Milletvekili Adayı İsmail Özdemir, Metal Sanayi esnafını ziyaret etti. Ziyarette açıklamalarda bulunan Özdemir, “Büyükşehir yasası da esnafımızı mağdur etmiş ” dedi.

Yayınlama: 15.05.2015
935
A+
A-

SP İlçe yönetim kurulu üyeleri ve gençlik kolları üyeleriyle birlikte dün Küçük Sanayi Sitesi Metal İşleri Bölümünde ki esnafları gezen SP Bursa Milletvekili Adayı İsmail Özdemir, 7 Haziran genel seçimleri için destek istedi.

 

SAADET PARTİSİ MECLİSE TAŞINACAK






Esnafların var olma ve yok olma savaşı içinde olduğunu ifade eden Özdemir, “Bugün Metal Sanayisinde esnaflarımızı geziyoruz. Gördüğümüz manzara her gittiğimiz yerde aynı. Esnafımız çökertilmiş durumda. Ellerindekini, avuçlarındakini satıp şuan da yok olma noktasına gelmişler. Kredi borcuna batırılmışlar. Hükümet maalesef onlara cüzi kredilerle kurtarmaya çalışıyor. Kredi vererek esnaf kurtulmaz. Kredi vererek esnaf batırılır. Esnafın önünü açacak adımlar atmaları lazım. Şimdi bunu bizler burada müşahede edip, söylüyoruz. Bugün ki ekonomik model terk edilmeli. Üretimi önceleyen ekonomik modele geçilmeli. Bugün ki ekonomik model rantiyeyi, bankaları önceleyen bir model. Biz bunun acilen terk edilmesi gerektiğinin zorunlu olduğunu ifade ediyoruz. Diğer taraftan Büyükşehir yasası da esnafımızı mağdur etmiş. Üzerlerindeki külfet artmış. Reklam, tabela vergileri, su faturaları, emlak vergileri artmış, bunlara dayanarak kiralarda yükselmiş. Ve esnafımız burada var olma, yok olma savaşı içinde. Diyoruz ki biran önce 7 Haziran’da inşallah Saadet Partisi meclise taşınacak ve mecliste Saadet Partisi güçlü bir şekilde esnafımızın sorunlarını geçmişte olduğu gibi yine Saadet Partisi çözecek” diye konuştu.

 

BÜYÜKŞEHİR YASASINI İPTAL ETTİRECEĞİZ

Büyükşehir yasasını iptal ettireceklerini belirten İsmail Özdemir, “Mecliste ki partilerimiz maalesef bugüne kadar sadece slogan atarak, bağrışarak, çağrışarak esnafın sorununu çözüyor gibi göründüler. Bağırarak, çağırarak sorun çözülmez. Bilimsel olarak, raporlar toplayarak, üniversitelerden, ilgili yerlerden oradaki mecliste konular gündeme getirilerek sorunlar çözülür. Bunu bizler geçmişte yaptık. Şimdi inşallah yine yapacağız. Büyükşehir yasasını iptal ettireceğiz. İnegöl’ün il olmasını yine gündeme getireceğiz. Ve bütün sıkıntılar ortadan kalkmasını sağlayacağız. Şuan da 45 kilometre uzaktan İnegöl’e Büyükşehir hizmet edemiyor. Bunu gördük. Yanan Beylik Hanımız hala yapılmadı. Perşembe pazarımız hala duruyor. Hal kardan dolayı çöktü, hala muhatap bulamıyorlar. Konukoğlu Caminin yanı mezbelelik halde duruyor. Kanalizasyonlar tıkanıyor, sorunun çözülmesi 10 gün sürüyor. Sularımız kesiliyor, patlıyor, çözülmesi 1 hafta sürüyor. Büyükşehir merkezde Osmangazi’ye, Yıldırım’a, Nilüfer’e hizmet edemiyor ki buraya hizmet edebilsin. Şimdi burada esnaflarımızdan çok güzel ve olumlu tepkiler alıyoruz. İnşallah Saadet Partisini en güçlü şekilde mecliste temsil ettireceğiz diyorlar. Bize destek veren herkese teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş