CAMİLERE ÇOCUK PARKI

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından bu yıl ilk olarak hayata geçirilen cami içi park uygulaması, önümüzdeki günlerde ilçemizde de önümüzdeki günlerde hayata geçirilecek.

Yayınlama: 20.06.2016
1.155
A+
A-

Diyanet İşleri Başkanlığı, çocukları cami ile tanıştırmak amacıyla yeni bir uygulama başlattı. Çocukların camiye alışmaları için Samsun’un Bafra İlçesi’ndeki 6 camide çocuk oyun odaları oluşturuldu. Bu oyun odalarında tahterevalli, top havuzu, kaydırak, sallanan hayvanlar, salıncak, tombiş oyun evi bulunuyor. 

 

BU TİP OLAYLARDA GEÇ KALINDI






Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Müftü Kazım Güzel, “Çocukların camiye alışmaları için oyun parklarının aslında çok önemli olduğunu ifade eden İlçe Müftüsü Kazım Güzel, “Ülkemiz başta olmak üzere bizler, aslında kendi değerlerimizde olan, tarihimizde olan bu çocuklara eğitim vermeyi biraz, okul bazında geç keşfettik. İnşallah ben 4-6 yaş gurubunda zaten çocuklarımızı dinle, Kur’an ile, İslam ile tanıtırken, çocukların aynı zamanda camilerde buluşmalarını da sağlayacak bir mekan oluşturulması gerektiğini de düşünüyoruz” dedi.

 

PEYGAMBERİMİZİN MESCİDİNDE ÇOCUKLARA YER VARDI

Konuşmalarını sürdüren Kazım Güzel, “Peygamberimizin mescidinde çocuklara yer vardı. Biz aynı ruhun, aynı güzelliğin bizim camilerimizde de olmasını istiyoruz. Fakat yaz kurslarında ve diğer camilerde çocuklarımızı ilk olarak camiye çağırdığımızda, cemaatimiz bazı noktada tepki gösteriyor. Kimisi peşinen memnun oluyor, kimisi onu bir anda hayretle karşılıyor, diğeri de biraz buna olumsuz tepki koyuyor. Olumlu tepki koyanlar arttı. Hayretle karşılayanların ilgi ve alakası çoğaldı. Olumsu tepki koyanlar da yok denecek kadar azaldı. İnşallah bundan sonraki dönem; camilerde çocuklarımıza uygun yerlerin açılması” şeklinde konuştu.

 

AVM’LERDE VAR CAMİLER NEDEN OLMASIN

Alışveriş merkezlerinde insanların maddi kazanç sağlamak için çocuk oyun parklarını da inşa ettiklerini belirten Güzel, manevi anlamda da böyle bir mekanın oluşturulmasının önemine değinerek, “Biliyorsunuz  alışveriş merkezlerinde insanlar ticaret yapabilmek için aileleri daha çok oraya çekebilmek için bu park tipi yerler var. Onlar maddi yönden kazanç getirmek için bunu düşünürlerken, bizim manevi noktada o çocuğun istifade etmesini sağlama adına bunu düşünmememiz, bundan istifade etmememiz mümkün değil. Ancak takdir edersiniz ki bunu toplumumuzun genelinin coşku ile karşılaması, hem de finans açısından bir takım hazırlıklar yapmamız adına inşallah bir çalışma yapacağız” dedi.

 

EN UYGUN CAMİ TURGUTALP CAMİİ

Bu uygulamaya en uygun caminin Turgutalp Camii olduğunu belirten Kazım Güzel, konuşmalarını şu ifadelerle tamamladı: “Bu uygulama inşallah İnegöl’de başlayacak. Başlamaması için hiç bir neden yok ama başladığında ilk camilerimizin hem fiziki mekan olarak hem de cemaatin de bir anda kabul edebileceği bir ortamdan başlamak noktasında düşündüğümüzde; bana göre bunun en uygun olduğu yer şu anda; Turgutalp Camii. Oradan başlayarak bu uygulamayı diğer camilerimize de yaymak inşallah nasip olur”



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş