CHP KADIN KOLLARI GENEL BAŞKANINDAN İLGİNÇ AÇIKLAMA; “BİZ ÜLKE SAVUNMASINDA MIYIZ?”

Suriye sınırında farklı terör örgütlerinin kurulmaması ve sınır güvenliğinin sağlamlaştırılması için düzenlenen Fırat Kalkanı Operasyonu ile ilgili ilginç açıklamalarda bulunan CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse, “Ülkemiz ne savunmasında da biz o çocukları kaybediyoruz. Bu kınalı kuzularımızı toprağa veriyoruz. Yani biz ülke savunmasında mıyız?” dedi.

Yayınlama: 23.12.2016
713
A+
A-

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse, geçtiğimiz gün İnegöl CHP İlçe Başkanlığını ziyaret etti. Suriye sınırda yeni terör örgütlerinin kurulup, devamında da ülkemize tehdit oluşturmaması için yapılan Fırat Kalkanı Operasyonu’nu eleştirerek, “Biz ülke savunmasında mıyız?” ifadelerini kullanması tepkilere neden olurken, bazı vatandaşlar ise konu ile ilgili, “Farklı terör örgütlerinin ülkemizi tehdit etmemesi için yapılan operasyonlar, ülke savunması değil mi?” ifadelerini kullandı.

 

Bursa’da düzenlenecek programlarına katılmak için yol üzerinde İnegöl’e de uğradıklarını belirten CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse, “Bursa’daki programa gitmek için yola çıktığımızda, İnegöl’den bir davet geldi. İyi ki gelmişiz. Bura da önemli bir toplantıya da şahitlik etmiş olduk. Bu bizim için kıymetli” dedi.






 

Fırat Kalkanı Operasyonu’nu eleştiren ve ülkemizi kan gölüne dönmüş gibi lanse eden Köse, “ülkemizin gündemi çok ağır. Ülkemiz çok yorgun. Bu ülkenin gidişatını düşünecek olursak, ülke gerçekten karanlık bir döneme doğru sürükleniyor.  Gün ağarmıyor ki şehit haberleri ile uyanmayalım.  Bugün yine 14 Şehit, 38 yaralımız var. Ben buradan Şehit yakınlarımıza başsağlığı, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum. Artık ülke kan gölüne döndü. Biz neyin savaşını yaşıyoruz, fark edemez hale geldik. Ülkemiz ne savunmasında da biz o çocukları kaybediyoruz. Bu kınalı kuzularımızı toprağa veriyoruz. Yani biz ülke savunmasında mıyız? Anaların artık ağlamaktan göz yaşları kurudu. Bu gidişata bir dur demenin zamanı gelmiştir, zamanı geçiyor. Ama umudumuzu kaybetmeden, bu ülkenin kurtuluşu için, bu kadınların göz yaşının durması için bu çocukları artık toprağa vermemek için var gücümüzle çalışmak zorundayız. Bu artık gerçekten siyaset üstü bir hal almıştır. Ülkesine hassasiyeti olan, ülkesini seven insanların birlik olma zamanıdır. Birlikte yol alma zamanıdır. Bu ülke bir tek insana teslim edilemeyecek kadar güçlüdür. Bir tek insanın kararı ile bu ülke, bu hale getirilmemesi gerekiyor diye düşünüyorum. Nedir bu başkanlık sevdası anlamıyorum, anlamak istemiyorum. Bu başkanlık sevdası ile nereye varacak bu ülke. 14 Yıl boyunca bu ülkeyi yönettiniz. 14 Yıl boyunca sizin neyiniz eksikti? Hangi yetkiniz eksikti de başkanlık sistemi ile yeni yetkiler istiyorsunuz, bunu gerçekten anlamıyorum. Artık içimiz yanıyor. Artık ülkemiz yanmasın. 2012’den önce sıfır terörle aldığınız bu ülkeyi, artık geri verin diyoruz” ifadelerini kullandı.

 

HABER: SERHAT ÇİÇEK

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş