DEVLET MESELESİ

AK Parti İnegöl İlçe Başkanlığı, 13. kuruluş yıldönümü nedeni ile dün basın mensupları ile sabah kahvaltısında bir araya geldi.

Yayınlama: 15.08.2014
1.119
A+
A-

Düzenlenen kahvaltıya Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti İlçe Başkanı Bülent Temelli, AK Parti ilçe yönetim kurulu ve meclis üyeleri ile basın mensupları katıldı.

 

SANDIĞA GÖMERCESİNE






Programda ilk olarak konuşan AK Parti İlçe Başkanı Bülent Temelli, “13 yıl önce Türkiye’nin şartlarını ortaya koyduğumuzda; hastanelerin ve yolların durumu ortadaydı. Dünya’da hiçbir söz hakkı kalmamış adeta yerlerde sürünen bir Türkiye hatırlayacağız. 14 Ağustos 2001’de bu kutlu yürüyüşe başlayan bir avuç insana, kuruluşundan 14 ay gibi kısa bir süre sonra Türk halkı, 3 Kasım 2002 seçimlerinde, o güne kadar Türkiye’yi idare etmiş olan tüm partileri adeta sandığa gömercesine iktidara getirdi” diye konuştu.

 

AK PARTİNİN HİZMETLERİ HALK TARAFINDAN DESTEKLENİYOR

10 Ağustos Pazar günü Cumhurbaşkanlığı seçiminin yapıldığını hatırlatan Temelli, “Bu seçim önemli seçimdi. Halkımız ilk defa kendi önüne koyulan sandıkta, vesayet rejimini ortadan kaldırarak, kendi Cumhurbaşkanını oylarıyla seçti. Türkiye yeni bir döneme girdi. Bundan sonra çok çalışmamız gerekecek. Yapılacak yenilikleri vatandaşlarımıza anlatmamız gerekiyor. AK Partinin hizmetleri halk tarafından destekleniyor. AK Parti, kendisini ve hizmet eden kadroları devamlı yenilemesini bilen parti. Çünkü siz hedeflerinizi ve yüzleri yenilemezseniz vatandaş sizi bir başka parti ile seçimde değiştirmek durumunda. Değişiklik şart. Hizmete devam edeceğiz. Partimizin kuruluşunun 13. yılının hayırlı olmasını ve nice 13 yıllarda halkımızın AK Partiyle buluşmasını diliyorum.” şeklinde konuştu.

 

20 KURUCU ÜYEDEN BİR TANESİ BENİM

Temelli’nin ardından konuşan İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “AK Parti’nin kuruluş sürecine şahit olmuş kişilerden bir tanesiyim. 14 Ağustos 2001 tarihinde kurulan AK Parti bugün 13.yıl dönümünü kutluyor. 30 Kasım 2001 tarihinde de İnegöl İlçe Teşkilatı kurulmuştu. O gün ki 20 kurucu üyeden bir tanesi benim. Hatta en genç üyeydim. Geride kalan sürenin 2 yılını ilçe yöneticisi, 10,5 yılını ise belediye başkanı olarak geçirdim. Allah’a hamd ediyorum. Rabbim inşallah bizleri mahcup etmesin. Bu ülkeye daha güzel hizmetler yapmayı hepimize nasip etsin”

 

YALNIZ BAŞIMIZA GELMEDİK

“Bugün geldiğimiz sürece asla yalnız başımıza gelmedik” diyen Başkan Aktaş, “Bunda çok değerli katkıları, emekleri olan yol arkadaşlarımız vardı. Bugün eğitimde, sağlıkta, sosyal hayatta, ekonomide, mobilyada, köftede veya bütün diğer alanlarda İnegöl’de çok ciddi yatırımlar yapıldıysa, gerçekten birçok ilde olmayan imkânlara İnegöl sahipse, yapılan çabalar ve gösterilen gayretlerle ortaya çıkmıştır” şeklinde konuştu.

 

9 TANE SEÇİM ATLATILDI

AK Parti’nin yapılan 9 seçimden zaferle ayrıldığını söyleyen Aktaş, “AK Parti Türkiye’de birçok ilkleri gerçekleştiren bir parti oldu. 9 tane seçim atlatıldı. Bunlardan 3’ü yerel, 3’ü genel, 2’si referandum ve 1’isi de Cumhurbaşkanlığı seçimiydi. Bu 9 seçimde de hep AK Parti bu milletin teveccühüne aldı. Gerçekten hepsinde de beklenilenin üzerinde oylar aldı. Bu noktada Sayın Başbakanımızın duruşu tüm dünyaya örnek oldu” dedi.

 

BİR ÇOK İLK YAŞADIK

AK Parti’nin önünü kesmek isteyenlerin çeşitli engeller ortaya çıkardığını söyleyen Aktaş, “Kuruluşumuzdan bugüne kadar AK Parti’nin önünü kesebilmek için türlü türlü engeller ve sıkıntılar ortaya çıktı, çıkartıldı. Allah’a hamdolsun, ‘Muhtar bile olmazsın dedikleri adam bugün Cumhurbaşkanı oldu. Bizde İnegöl’de; ilçe halkımızın Recep Tayyip Erdoğan’a ve AK Parti’ye olan bağlılıklarıyla birçok ilki yaşadık. Çok güzel oranlarda oylar aldık. Bu millet gerçektende güvenini bize daha da arttırdı. Allah hepsinden razı olsun” ifadelerini kullandı.

 

ADALET VE KALKINMA PARTİSİ’NİN 13. YIL DÖNÜMÜ KUTLU OLSUN

Başkan Aktaş, “AK Parti girdiği ilk seçimlerde iktidar oldu. Ve o günden bugüne de çok önemli aşamalar kaydedildi. Şunu çok iyi biliyoruz ki AK Parti uzun yıllar yaşayacak ve Türkiye’ye hizmet edecek. AK Parti hiçbirimizin şahsi malı değildir. Bu parti milletin partisidir. Hedeflerimiz var. İnşallah millet olarak da ülke olarak da o hedeflere bir bir ulaşırız. AK Parti bu milletin duasını almıştır ve almaya da devam ediyor. Temennimiz asla bu duanın kesilmeden devam etmesidir. Bu partinin temel başarısındaki unsurlardan bir tanesinin de bu olduğunu düşünüyorum. Bunun artarak devam etmesi ve buna layık olmak lazım. Cenab-ı Hak bizi bundan geri tutmasın diye dua ediyoruz. İnşallah bu milletin yüzünü güldürecek, çok daha iyi standartlara yükseltecek projeler hep birlikte imza atarız. Temennimiz ve duamız o yöndedir.  Adalet ve Kalkınma Partisi’nin 13. yıl dönümü kutlu olsun. Rabbim bu partiye daha çok yıllar bu ülkeye hizmet etmeyi nasip etsin” dedi.

 

TEMELLİ SORULARI CEVAPLADI

Olağan genel kurulda tekrar aday olmayı düşünüyor musunuz? sorusuna yanıt veren AK parti İlçe Başkanı Bülent Temelli, “Tedbiri mekanda hayır vardır. Cumhurbaşkanlığı yemin töreninden önce genel merkezimizin genel kurulu yapılacak. Başbakanımız nezaretinde bir genel kurul olacak. 3 yıllık kuralı her kademede geçerli. Bir değişim gerekiyor. İnegöl ilçe teşkilatımızda da daha önceki genel kurullarda olduğu gibi değişiklikler olacaktır. Biz kendimizi her zaman için yenilememiz lazım. Bu bir ekip işidir. İstişaremizi yaparız. Bundan önceki kongremizde yüzde 99 aday değilim demiştim. Genel merkezin isteği üzerine yüzde birlik kısımda aday oldum. AK parti istişare partisidir. Başarılı olunmasının temelinde de bu vardır. Seçim takvimine bağlı olarak şartlar açıklanmadı. Siyasi büyüklerimizle ve arkadaşlarımızla birlikte konuşur, bunun kararını hep birlikte veririz” dedi.

 

Uyuşturucu ile ilgili soruya cevap veren AK parti İlçe Başkanı Bülent Temelli, “Uyuşturucu ile alakalı değil ekonomik gelişmeleri olanları var. Uyuşturucu ile alakalı yasa çıktı. Cezalar ağırlaştırıldı. Uyuşturucu kullanımında çok ciddi anlamda düşüş oldu. Bu kanunun çıkmasında milletvekilimiz Hüseyin Şahin’in katkısı var.  Mağduriyet söz konusu olduğunda gerekli raporu hazırlayıp Milletvekilimize raporu gönderiyoruz. Her ilçe yönetim kurulu toplantısında her sorun masaya yatırılır. Gerekli rapor hazırlanır ve yetkili mercilere iletilir” şeklinde konuştu.

 

Büyükşehir’in nimetlerini ne zaman yiyeceğiz şeklindeki soruya yanıt veren Temelli, “Büyükşehir yasası büyük bir devrim. Yeni mahallelerimiz üzerinde hatları belirleyerek, toplu taşıma işi de kolaylaşacak. Hiçbir geçiş sancısız olmaz. 2015 yılında biraz daha iyileşme olacak. Alanyurt botanik park yakınındaki boğaz köy barajın dan Helitaksi faaliyetini istedik. Programa koydular. 2015 yılı itibariyle bu hizmetleri en hızlı bir şekilde yapacağız. Tarım projelerimizin hepsi hazır. Onların bir bir hizmete girmesiyle çiftçimizin gelirinin artacağını hissedeceksiniz. 2019 seçimine geldiğimiz de, ‘Büyükşehir dediler dediler, berbat bir şeymiş’ denmeyecek. İyi ki bağlanmışız dedirteceğiz. Alinur Başkan değil de başkanı başkan oldu. Belediyeyi, bağlanan köyleri öğrenmeye çalışmanız yeni biri için bir yıl demek. Alinur Aktaş, seçildikten bir gün sonra köylere ne yaparızın gayreti içine girdi. Bence Alinur Aktaş bu dönem için bir şanstır” şeklinde cevapladı.

 

BU KONU DEVLET MESELESİ

Son olarak paralel yapı konusuna değinen Bülent Temelli, “Paralel yapı ile mücadele de sonuna kadar ağırlaştırılarak üzerine gidilecek. Bu konu devlet meselesi… Bu yapı Türkiye Cumhuriyeti devletine karşı bir oluşum içerisinde. Ele geçirmek istiyorlar. Farkında olmadan bu yapıya destek veren vatandaşlarımızı uyarın, bilgilendirin şeklinde talimat var. Düne kadar bizden burs, kurban veren arkadaşlar, alınan bursları hakikaten burs olarak kullanılıyor zannediyordu. Bizden alınan duaları, milletimizin birliğine duaya dönüştüğünü tahmin ediyorduk. Bilmeden o yapıya kaynak üretenler var. Bu kaynağı kesmek için çalışma yapıyoruz. O yapıda olan arkadaşlarımız şu an bir travma geçiriyor. O travma da yanında olmamız lazım. Bu yapının yanlış bir yapı olduğunu anlatmamız lazım. Hukuk içerisinde bir paralel dosyası oluşturuldu. Kandırılmış temiz kalpli arkadaşlarımızı kazanmamız lazım” ifadelerini kullandı.

 

İŞ ADAMLARINA ÇAĞRIDA BULUNDU

Huzurevi yetersizliği ile alakalı soruya yanıt veren Başkan Aktaş, “Bence buradan STK’lara ve işadamlarımıza çağrı da bulunabiliriz. İnegöl huzurevinde 40 civarında büyüğümüz kalıyor. Kadın sığınma evi olarak kullandığımız bölümü de var. İnegöl olarak bana göre, çok hayırlı bir işe imza atabiliriz. Gündemimizde olmamasına rağmen, gerekli destekleri sağlarız. Yeni huzurevi konusunu gündemimize aldığımızı ifade etmek istiyorum. Bir tevafuk oldu. hastanenin yeni yerine geçtikten sonra, mevcut devlet hastanenin olduğu yere şehir meydanı ve belediye binası projemiz var. Huzurevini, kadın sığınma evini ve aş evini bir yapı içinde güzel bir kompleksi oluşturabiliriz. Bu vesile ile işadamlarımıza çağrı da bulunuyorum. Özel de yaptırmak isteyen olursa ismini o binaya verebileceğimizi ifade etmek istiyorum” şeklinde konuştu.

 

İNEGÖLLÜYÜM VEYA ŞURALIYIM DİYE BİR ŞEY OLAMAZ

Aktaş, son olarak şu ifadeleri kullandı: Hayvan pazarındaki ihale sonuçlarını vallahi hiç bilmiyorum. Ama bu işten İnegöl karlı çıktı. O kadar rahatım ki; öncekilerde olduğu gibi. İnegöllüyüm veya şuralıyım diye bir şey olamaz. Kanuna göre herkes eşit. Bir Allah’ın kuluna şahsım veya ekibim tarafından tahsis edilmiş bir metre kare yer söz konusu değildir. Başbakanımızın söylediklerini ciddiye almak durumundayız. Elimizden gelen gereken çalışmaları yapmaya çalışıyoruz. Elimden geldiğince herkese destek olmaya çalışıyorum. Paralel yapı konusunda başbakanımızın durduğu istikamet bizim de istikametimizdir. Bir gazete veya kuruluşla alakalı söylemler değil, olaya Belediye başkanı olarak bakıyorum. Ben ne yaptığımı biliyorum. Yaptıklarımın sonuna kadar arkasındayım. Ben hayatım boyunca sağa sola eğilip bükülmedim. Her arkadaşa tavsiyem de bu; eğilmesinler, bükülmesinler. Yaptıklarının arkasında dursunlar.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş