KAMUOYU DESTEĞİ LAZIM

İnegöl’de özellikle yaz aylarında had safhaya ulaşan kaldırım işgalleri Meclis gündemine taşındı. Yapılan görüşmelerden sonra konuşan İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, belediye olarak ceza kesmeye yorulduklarını ifade ederek, sorunun çözümü için kamuoyunun desteğine ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Yayınlama: 08.07.2014
793
A+
A-

İnegöl Belediyesi’nin Temmuz ayı olağan meclis toplantısı, dün 29 meclis üyesinin katılımıyla gerçekleştirildi. 18 gündem ve 3 takrir maddesinin masaya yatırıldığı mecliste, takrir maddeleri arasında meclise sunulan kaldırım işgalleri ve umumi tuvaletlerle ilgili konu dikkat çekti.

 

KARAMAN’DAN AKTAŞ’A TEŞEKKÜR






Meclisin 2’nci maddesinde, İnegölspor için yeni İnegöl bölgesinde oluşturulmak istenen tesislerle ilgili spor alanına emsal belirlemesi konusu gündeme geldi. Belediye Başkanı Alinur Aktaş, konunun aciliyetine dikkat çekerek maddeyi oylamaya sundu. Bu sırada söz alan MHP’li meclis Üyesi İsmail Karaman, proje için Aktaş’a teşekkür etti.

 

ŞAVŞATLILAR’IN YER TAHSİSİNE VATANDAŞTAN OLUMSUZ TEPKİ

Gündemin 15’inci maddesinde ise Şavşatlılar Derneği’ne yapılması planlanan yer tahsisi görüşüldü. Şavşatlılar Derneği’ne dernek binası için yapılması planlanan yer tahsisi, çevredeki vatandaşların olumsuz görüşleri nedeni ile oy birliği ile reddedildi.

 

DERNEKLER YERLEŞKESİ GELİYOR

Öte yandan söz konusu madde görüşmeleri sırasında derneklerle ilgili yapılması planlanan yerleşke de gündeme geldi. Konu hakkında açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Alinur Aktaş şunları söyledi: Yasadaki yeni düzenlemeyle beraber artık kültür ve hemşeri derneklerinde eskiden kamu yararı şartı vardı. Kamu yararına olan derneklere yer tahsisi yapılabiliyordu, kamu yararına olmayanlara yer tahsis edilemiyordu. Sadece spor kulüpleriyle alakalı bir düzenleme olduğu için açık kapı vardı. Yeni düzenleme ile artık Kaymakamlıktan onay alınmak kaydıyla diyor. Açıkçası herkesin yerle ilgili beklentisi çok yüksek. Yeri olmasına rağmen ikinci bir yerle ilgili talepler bile geliyor. Encümen olarak bir karar aldık. Derneklerimizin ortak kullanımı için dernekler yerleşkesi yapmayı düşünüyoruz. İçerisinde irtibat bürolarının, açık ve kapalı halk oyunları eğitimlerinin yapılacağı çalışma salonu, kafeteryası olan ortak bir merkez yapmak istiyoruz. Ama ben biliyorum ki bazı derneklerimiz bunu istemeyecektir.

 

HEPSİ BİR YERE TOPLANSIN

Maddeyle ilgili söz alan MHP’li üye Hakan Ergül, “Ben de dernekçilik yaptığım için yaşanan sıkıntıları biliyorum. Komşularla çoğu zaman kavga etmek durumunda kalıyoruz” dedi. Bir diğer MHP’li meclis üyesi Fehmi Sarı ise, “Dernekler kompleks olarak bir yere düşünülecekse, şimdi kimseye yer verip dernekleri dağıtmayalım. Daha sonra hepsini bir yere toplayalım” diye konuştu.

 

İHLAL EDENLER BEDELİNİ ÖDESİN

Gündem maddelerinin ardından takrir maddeleriyle devam edilen mecliste, Çevre ve Sağlık Komisyonunun kaldırım işgalleri ve umumi tuvaletlerle ilgili konusu da gündeme geldi. İnegöl’de faaliyette bulunan ve halk sağlığını yakından ilgilendiren umumi tuvaletlerin incelenerek durumlarının belirlenmesi ile kaldırım işgalleri konusunda rapor hazırlanması konusuyla ilgili bilgi veren İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş şunları dile getirdi: İnegöl yıllardır kaldırım işgallerini tartışıyor. Biz de 10 sene tartıştık. Bu meclisten bazı kararlar aldık. Bir de kapalı alandaki sigara yasağı ile birlikte müzmin derecede İnegöl’de sıkıntı olan yerler var. İnanın biz ceza kesmeye yorulduk. Ama maalesef bazı yerlerde bu alışkanlığı değiştirsek de bazı yerlerde değiştiremedik. Şuada da aslında bununla ilgili bir çalışma yapılıyor. Daha önce alınan 40 cm’lik karar vardı. Bununla ilgili hemen bir karar almayalım, önümüzdeki ay meclis tatil. 2 ay bu konu üzerinde bir düşünelim. Öyle bir karar alalım ki bu ihlali yapanlar da sonuçta bedelini ödemek zorunda kalsın. Ama bu konuda şehirde bir kamuoyu da oluşturmak gerekiyor. Umumi tuvaletlerle alakalı da cami tuvaletleri de dahil eğer yıkılması gerekiyorsa yıkılmasına varana kadar, yenisi yapılması gerekiyorsa bu konuda tek tek raporlar tutulacak.

 

Aktaş’ın konuşmasının ardından konunun Çevre Sağlık Komisyonuna havalesi oy birliği ile kabul edildi.

 

KARAMAN’DAN ZAN ALTINA KALDIK AÇIKLAMASI

Meclis sonrası söz alan İsmail Karaman, Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın belde belediyeleri ile ilgili sarf ettiği “Ayakta durabilmek için legal olmayan işler yapmışlar” sözleri de gündeme getirdi. Aktaş’a belde belediyelerinin imar konusunda illegal işler yaptığı şeklide bir açıklaması olduğunu da hatırlatan Karaman, “Bunu ben talihsiz bir açıklama olarak kabul ediyorum. Çünkü şahsımla birlikte beldelerde bugüne kadar görev yapmış tüm Belediye Başkanı arkadaşlarımızı ve büyüklerimizi de zan altında bıraktığınızı düşünüyorum. Eğer illegal konu hakkında söyleyebileceğiniz isimler varsa bu isimleri alalım, ama ben gerek görüştüğüm Belediye Başkanı arkadaşlarımın gerekse şahsım adına bunu kabul etmediğini belirtmek istiyorum” diye konuştu.

 

AÇIKLAMANIN ÖNÜ VE ARKASI KIRPILMIŞ

İsmail Karaman’ın açıklamalarının ardından konuşan İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş şunları söyledi: Geçen akşam ben Yeni Gazeteciler Derneği’nin ramazan sokağındaki konuğuydum. Ayeti kerime vardır, namaza yaklaşmayınız diye. Allah böyle der mi insanlara. Ama arkasından içkiliyken diyor. Bir kere bana orada büyükşehir yasası soruldu, belde belediyeleri değil. Bu proje kısa vadede sıkıntılı gibi gözükebilir, ama orta ve uzun vadede doğru bir proje. Şu saatte kalkıp bin 580 belediye kapatmak herkesin yapabileceği bir iş değil dedim. Küçük küçük ekipmanlarla, imkânlarla hizmet yapılmaya çalışılıyor. O arkadaşların yerinde ben olsam ben de aynı şeyleri yapmak durumunda kalırdım. Benim de nihayetinde şuanda bir belde belediye başkanı arkadaşım var, Başkan yardımcım şuan. Eğer o gün böyle olmasaydı, Cerrah, Yenice, Kurşunlu organize sanayi bölgeleri olmazdı. Ama senden önce de belediye başkanları vardı rahat ol. Elma bahçelerinin içine mobilya fabrikaları yapılmadı mı? Bunu herkes biliyor. Benim asla ne sizi, ne geçmişte belediye başkanlığı yapmış arkadaşlarımızı töhmet altında bırakmam söz konusu değil. Eğer böyle bir yanlış anlaşılma varsa haklarınızı helal edin. Ama ben öncesinde ve sonrasında o kadar çok laf kullandım ki, arkadaş sağ olsun şimdi beni Eşref Yiğit ile vuruşturmaya çalışıyor. Herkese bir eğlence lazım, o da kendine Alinur Aktaş’ı eğlence seçmiş. Ben özellikle onun gündeme getirdiği konularla bir basın toplantısı yapıp öncesi ve sonrasını anlatırım. Ben belde belediyelerinde görev yapmış belediye başkanı arkadaşlarımın çok büyük gayretlerle o sistemi idare etmeye çalıştıklarını çok net biliyorum. Ömer Kahyaoğlu ile de çalıştım, İsmail Karaman’la da çalıştım. Ramiz Yiğit’i de gördüm, Hasan Aksu’yu da. Maalesef ne sıkıntılar olduğunu hep beraber gördük.

 

Aktaş’ın açıklaması sonrası İsmail Karaman soruları hakkında verdiği aydınlatıcı bilgilerden dolayı Alinur Aktaş’a teşekkür etti.

 

SAADET’İN GÖLGESİ MECLİSTE

Öte yandan İnegöl Belediyesi’nin dün gerçekleştirilen Temmuz ayı olağan belediye meclis toplantısında, gölge meclis üyeleri yeniden yerini aldı. Meclis sıralarının arkasındaki konuk koltuklarında oturan Saadet Partisi İnegöl İlçe Teşkilatı Mahalli İdareler Başkan Yardımcısı İsmail Ergün ve Halkla İlişkiler Sorumlusu Sakin Çankaya, mecliste görüşülen 18 gündem ve 3 takrir maddesini tek tek not aldı. Yapılan konuşmaları dikkatle dinleyen gölge meclis üyeleri, alınan kararları da titizlikle takip etti.

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş