İnegöl’e “Dağ köyü” benzetmesi

Demokrat Parti İlçe Başkanı Murat Balakuş, yaşanan yoğun kar yağışı sonucunda İnegöl’ün bir dağ köyü haline geldiğini belirterek Büyükşehir Belediyesi’ne ve İnegöl Belediyesi’ne eleştirilerde bulundu. •Serhat ÇİÇEK

Yayınlama: 01.01.2015
838
A+
A-

DP İlçe Başkanı Murat Balakuş, yaşanan yoğun kar yağışı sonrası ilçenin aldığı şekilden dolayı Büyükşehir’e ve İnegöl Belediyesi’ne eleştirilerde bulundu.

 

“ŞAPKA DÜŞTÜ KEL GÖRÜNDÜ”






3 gündür İnegöl’de kar yağışının görüldüğünü belirterek konuşmasına başlayan Demokrat Parti İlçe Başkanı Murat Balakuş, “Bugün 3. gün olan kar yağışı İnegöl’ü neredeyse koca bir dağ köyü haline çevirmiş durumda. Bugün sabahtan ana arterler ve çarşı dâhil olmak üzere hafif bir çalışma yapılıyor, bunun haricinde yapılan hiçbir şey yok. İnsanlar arabalar ile değil yürürken bile sıkıntı yaşıyorlar. Eleştirmek veya yermek değil de bizim merak ettiğimiz şu var; Büyükşehir’e bağlanacağız, daha iyi olacak diyen değerli ağabeylerimize, iktidar mensuplarına, belediye başkanımıza şunu sormak istiyorum; uzun zamandır böyle bir kar yağmıyordu, kar yağınca şapka düştü kel göründü tarzı bir durum ortaya çıktı. İnegöl’ün içi böyleyken çarşısı, merkezi böyleyken İnegöl’e mahalle yaptığınız dağ köyleri ne halde çok merak ediyorum. Köylerden arkadaşlarımızdan aldığımız duyumlara göre insanlar değil İnegöl’e inmeye ellerinde küreklerle komşudan komşuya geçmek için birbirlerine yardım ederek temizlik yapıyorlar. Bunlar işin esprili tarafı. Biz o zaman da söylemiştik, şunu merak ediyoruz; Büyükşehir Belediyesi, İnegöl Belediyesi’nin mevcutta olan Fen İşleri Bölümü’nde olan grayderlerini, kar küreme makinelerini, tuz atma kamyonlarını dâhil olmak üzere personelini de mi aldı? Bu personel mevcuttu, İnegöl’e yetiyordu, Büyükşehir’e bağlandıktan sonra yetmemeye mi başladı? İnegöl, Bursa’ya merkez ilçe mi oldu yoksa bir mahalle ya da büyük bir köy mü oldu? Her seferinde Büyükşehir diyoruz ama Büyükşehir’de şuan kar yok. Bursa Büyükşehir herhalde burada da kar yok diye biliyor ve bir çalışma başlatmıyor. Cumartesi gününe kadar bu karın yağacağı söyleniyor. Artık mahalle denilen köylerimizde vaziyet ne olur çok merak ediyoruz. Belediye Başkanımız bu durumu Büyükşehir’e anlattı mı, neyi planlıyorlar? Bunun nazarında elektrik olmayan mahallelerde bu insanların durumu ne olacak? Elektrik olmadığı zaman doğalgaz da çalışmıyor. Çoluk çocuğu olan aileler ne durumda olacaklar? Bunlar Büyükşehir’in nimetleri mi? Bunları merak ediyoruz. Bunu İnegöl kamuoyuna sormak istiyorum; İnegöl halkı Büyükşehir’e bağlanmaktan gerçekten mutlu mu? Büyükşehir’e bağlanmasına hala onay veriyor mu? Bugün seçim olsa yine AK Parti’ye yüzde 67 oy verecek mi? Bir kez daha tüm İnegöl’ümüzün ve tüm insanlığın yeni yılını kutluyorum” şeklinde konuştu.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş