EN UFAK ŞÜHPEMİZ YOK

Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Halil Büyükışıklar, kendisine yapılmak istenen bıçaklı saldırı hakkında basın açıklamasında bulunarak, saldıra yön veren ve destek olanların yakalanmasından en ufak şüphe duymadıklarını belirtti.

Yayınlama: 20.10.2016
1.514
A+
A-

Geçtiğimiz günlerde CHP İlçe Başkanlığına yapılan ve İlçe Başkanı Halil Büyükışıklar’ın şahsını hedef alan saldırıya ilişkin partililer tarafından açıklamalarda bulunuldu. Dün konu ile ilgili parti binasında düzenlenen basın toplantısına CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, CHP İlçe Başkanı Halil Büyükışıklar ve partililer katılım gösterdiler.

 

SALDIRININ DESTEKÇİLERİ MOBESE KAYITLARINDA İNCELENSİN






Saldırıya ilişkin açıklamalarda bulunan CHP İlçe Başkanı Halil Büyükışıklar, “18 Ekim Salı günü saat 17.30 civarında 16 suçtan sabıkalı denetimli serbestlik KHK’sından faydalanan 1984 doğumlu Emrah Kalkan isimli şahıs, ilçe binamıza gelerek Genel Başkanımı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun bir televizyon kanalında yaptığı konuşmasına sinirlendiğini ve bu sebepten hayatında hiç tanımadığı hatta yüzüne bakarak ‘Başkan kim’ diye sorduğu ilçe başkanını kalbinden bıçaklamaya geldiğini söylemiştir. Şahıs, partililerimizin ve bizleri seven dostlarımızın çabaları ile eylemini gerçekleştiremeden etkisiz hale getirilerek Emniyet ekiplerine teslim edilmiştir. FETÖ ile mücadele ediyoruz diyerek sadece devletin izin verdiği sendikalara üye olan ya da devletin açılmasına izin verdiği bankalara okul aidatı, küçük birikim veya kira benzeri para yatıranları yargılama sürecini başlatmayarak OHAL sürecini uzatıp demokrasiyi ve hukuku askıya alıp cezaevlerinde tutanlar aşırı doluluktan dolayı bu insanları denetimli serbest bırakmıştır. İktidarın 14 yılda oluşturduğu kutuplaşma, kin, nefret ve kavga tohumlarının sonucu gerçekleşen bu üzücü saldırının hiçbir partilimizin canı yanmadan sonuçlanmış olması en büyük tesellimizdir. Bu insanların infaz cezaları dururken ve geçmiş suçlarına baktığımızda tamamı profesyonel şekilde işlenen suçlar olduğunu görüyorsak. Parti binamıza 177 promil alkollü sadece bir adet bıçak ile gelebilmesi şahsın anlattığı öfke kontrolü sorunu olmadığı aşikârdır. Bizlere yapılan bu saldırıya yön veren ya da destek veren ya da yaptıranların yüce Türk adaleti tarafından geriye dönük MOBESE kayıtları incelenerek çıkarılacağından en ufak şüphemiz yoktur. Zira halkın vergisi ile yılda 1 milyon TL kira verildiği söylenen MOBESE’lerin esas kuruluş amacı tam da budur. Göreve geldiğimiz bir yıllık süreçte ben ve 16 yol arkadaşım, yoldaşım ve dostlarım bir tek şeyi hedefledik. Birlikte yaşadığımız İnegöl’ün daha iyi, daha güzel ve daha yaşanabilir bir şehir olması için doğruya doğru yanlışa yanlış diyerek korkmadan muhalefet görevimizi yaptık. Bundan sonrada çok değerli CHP örgütümüzün bizler verdiği güç, destek ve azim ile devrimci ruhumuzu kaybetmeden bizleri korkutmak isteyenlere inat sesimizi çok daha fazla yükselteceğiz. Bizler bu görevin hakkını vermek için her şeyi göze aldık. Ne baskılar ne şiddet ne de sizin faşizminiz bizleri yıldıramaz. Korkmuyoruz, yılmıyoruz Genel Başkanımızın da söylediği ‘Bir canım var o da bu memleket, ülke ve millet için feda olsun’ sözünün altına imza atıyoruz” dedi.

 

ÇÖZÜM SOSYAL DEMOKRAT ANLAYIŞTAN GEÇİYOR

CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın ise, “En büyük tesellimiz herhangi bir yaralanmanın, fiziki olayın olmamasıdır. Dün meclis kürsüsünden de dile getirdiğim gibi, bu tür olayların bu denli artmasının altında yatan bir takım sebepler var, onlara bakmak gerekiyor. Neden bir vatandaş, bir televizyon konuşmasında bu ülkenin 2. büyük partisinin, kurucu partisinin Genel Başkanını görüp sinirlenip eline bıçağı alıp ya da Düzce’de olduğu gibi arabasına vurup orada kendine göre ayar vermeye ya da hıncını almaya çalışıyor. Bunu düşündüğünüzde 14 yıldır iktidarın uyguladığı ötekileştiren, kimlik siyasetini artıran, etnik köken ve mezhep siyasetini artıran, kendi gibi düşünmeyenleri de adeta düşman gibi göstermesinin sonucu olarak bu tür olaylar Türkiye’nin birçok yerinde meydana geliyor. Bunları önleyebilmenin yolu tabi ki bir arada olmak için sosyal demokrat anlayışın tekrardan iktidar olabilmesi gerekiyor. Herkesin bir tek açıdan bakabileceği, sadece insan olarak değerlendirebileceği bir ortamın geri kazanılmasıdır.”

 

“DIŞARIDA HAYAT PAHALI, SUÇ İŞLEYİP İÇERİDE BEDAVA YATARIM”

“Diğer husus da FETÖ’cülere 15 Temmuz girişiminden dolayı yer açmak için 36 bin kişiyi hapishanelerden saldınız. Bu olayda olduğu gibi birçok sabıkası bulunan vatandaşlar dışarıda gezerken 1-1,5 ay sonra aynı suçları işleyip geri dönüyorlar. Nedenine bakıyorsunuz, çünkü dışarıda ekmek-su bedava değil, iş yok, aş yok, hayata pahalı. Ekonomik çöküntü öyle bir duruma geldi ki adam şunu düşünüyor; gidip tekrar bir suç işleyeyim de orada bedavadan yatayım. Bu düşünce ülkenin hem sosyolojik hem ekonomik hem de ahlak olarak nereye geldiğinin en büyük göstergelerinden biridir. Bu tür olayların tekrar edilmemesi ve bu zihniyetin değişmesi için hep beraber mücadele edeceğiz” şeklinde konuştu.

 

REHİN ALINMA DURUMU SÖZ KONUSU DEĞİL

Gerçekleştirilen saldırı esnasında rehin alındığı iddialarını yanıtlayan Büyükışıklar, “Böyle bir rehin alma olayı söz konusu değil. En üzüldüğümüz konu parti gönüllümüz Emel Akkul’un olay esnasında burada yalnız olmasıdır. Kendisi Allah’tan uyanık davranıp çelik kapıyı kilitlemiş. Parti Bilişim Sorumlusu Başkan Yardımcılarımızdan Levent Katılmış arkadaşımız, ben ve Sürücü Kursu sahibi Hakan Becerik arkadaşımızla birlikte hızlı bir şekilde kontrol altına aldık, arkasından da Emniyet ekiplerini çağırdık. Herhangi bir rehin alınma olayı söz konusu değildir” ifadelerini kullandı.

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş