“Fark atacağız”

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe dün bir dizi ziyaretler için İnegöl’e geldi. AK Parti İlçe binasında teşkilat ile buluşan Altepe, daha sonra esnaf ziyaretlerinde bulundu.

Yayınlama: 14.01.2014
1.578
A+
A-

Ziyareti esnasında önemli açıklamalarda bulunan Recep Altepe, “İnegöl teşkilatı güçlü, ne yapacağını biliyor. Başbakanımıza moral vermemiz, büyük fark atmamız gerekiyor. İnegöl’de de inşallah en büyük farkı bu dönemde atacağız” diye konuştu.

 

İNEGÖLSPOR TESİSLERİNİ BÜYÜKŞEHİR YAPACAK






 

İnegöl’de dün teşkilat ile buluşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe İnegöl’e de müjdeli haberler verdi. Büyükşehir olarak 5 yılda 25 yıllık yatırım yaptıklarını kaydeden Altepe şöyle konuştu: Oylat’ı da birlikte kalkındıracağız. Her ilçenin eksiklerini birlikte çözeceğiz. İnegölspor bizim de takımımız. Tesislerini de biz yapacağız. Şehrin takımı da bizi ilgilendiriyor. Nasıl Bursaspor için stat yapıyorsak, İnegölspor için de tesisleri yapacağız.

 

MOBİLYA BURSA’NIN DESTEĞİYLE DÜNYA MARKASI OLACAK

 

İnegöl ve Bursa zaman kaybetmesin. Biz iddialıyız. Şimdiden sonra da Bursa birlikte kalkınacak. Eğer mobilya dünya markası olacaksa, artık bu Bursa desteği ile olacak. İnşallah bu çalışmaların semeresini de almış olacağız.

 

BÜYÜKŞEHİR’E BAĞLANMADAN NİMETLERİNDEN FAYDALANMAYA BAŞLADIK

 

Altepe’nin teşkilat ziyaretinde konuşan AK Parti İlçe Başkanı Bülent Temelli, “Kısa bir süre önce bizi ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanımız tekrar aramızda. Kendisinin Beylik Hanı için çok büyük katkıları var. Daha henüz Büyükşehir’e bağlanmadan Büyükşehir’in nimetlerinden faydalanmaya başladık. Kampüsümüzün yolunun asfaltlanması ve İnegölspor tesislerinin projesi gibi, köylerimize giden makine ve ekipman destekleri gibi hizmetleri almaya başladık. Hayalini kurduğumuz Büyükşehir yasasının kazanımlarını seçim sonrası hep birlikte yaşayacağız” dedi.

 

İNEGÖL FARKLI BİR İLÇE

 

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise Recep Altepe ve ekibiyle sık sık bir araya geldiklerini söyledi. Önemli projeleri ve çalışmaları birebir görüştüklerini aktaran Aktaş, “Üzerinde çalıştığımız bazı projelerde var. İnegöl Belediyesi olarak Büyükşehir’e fazlasıyla hazırız. Bu konuda herkesten övgü alıyoruz. BURULAŞ Genel Müdürümüzde aynı şeyi söyledi. İnegöl’de standartlar yüksek ama biz oluşturduğumuz çalışmaları kendisine sunduk. İnşallah 2014 Mart seçimlerinin ardından bu çalışmalar devreye girecek. Biz 91 köyün tamamını taradık. Köy sakinleriyle görüştük. Köylerimiz hakkında detaylı bilgiler aldık ve sorunlarını tespit ettik. İl özel idaresinin yaptığı yatırımları inceledik. Önümüzdeki dönemle alakalı çalışma takvimi oluşturuyoruz. Bursa’nın 17 ilçesi var ama İnegöl’de çok özellikli bir ilçe. Sayın başkanımda bunu çok iyi biliyor. Nüfusu, ekonomisi ve sosyo-kültürel yapısı itibariyle İnegöl farklı bir ilçe. İnşallah bu süreci geliştirmek adına el birliği ile çok güzel çalışmalara imza atacağız” diye konuştu.

 

İNEGÖL’ÜN KAYBEDECEĞİ BİRŞEY YOK

 

Son olarak Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, parti teşkilatına yönelik konuşma yaptı. İnegöl’ün yavaş yavaş Büyükşehir’e ısındığını belirten Recep Altepe, “Artık şimdiden sonra yanınızda Büyükşehir de var. Artık İnegöl’ün her alanda gelişmesi, kalkınması için projeleri birlikte yapacağız. Zaten biz aylar öncesinde geldik. Burada arkadaşlarımızla görüşmelerimizi yaptık. Basınla, esnafımızla buluştuk. Bu sürecin ve çalışmaların boşa olmadığını ve gerçekten Türkiye’de doğru işlerin yapıldığını, atılacak bu adımlarla İnegöl’ün hızlı bir şekilde gelişeceğini, kalkınacağını görüyoruz. Zaten İnegöl gelişmiş ilçemiz. Bizim diğer katılan ilçelerimiz arasında en gelişmişi. Başta sanayisiyle ve her şeyiyle İnegöl zaten farklı. Kendi kendine yeten, üreten bir kentimiz. İnşallah daha iyi yerlere gelecek ve Büyükşehir’in gücü de arkasında olacak. Bugün İnegöl bütçesi yaklaşık 100 trilyon bütçesi varken artık Büyükşehir’in 2 katrilyon küsur bütçesi de İnegöl’ün yanında destek olmuş olacak. Bu konuda eksiklikleri beraber gidermiş olacağız. İnegöl’ün kaybedeceği bir şey yok. İnegöl ilave olarak Büyükşehir’den destek ve güç alacak. Güçler birleştirilmiş olacak. Bunun uygulamalarını da en güzel şekilde Bursa’da yapacağımızdan bizler de eminiz” dedi.

 

“HER SEÇİMDEN OYLARIMIZI ARTTIRARAK ÇIKTIK”

 

Başkan Altepe, Türkiye’de her şeyin iyi gittiğini de vurgulayarak; “Özellikle Türkiye son 10 yılında gerçekten büyük bir atılım ve gelişme içerisinde. Her alan da başta ekonomi alanında, paradan 6 sıfır atılmasından, artık bankaların batması unutuldu. Ve her alanda ki gelişmeler ekonomiye de yansımış oluyor. Ulaşımdan sağlığa, sanayiden turizme, tarıma her alanda büyük bir gelişme var. Ve bunun sonucunda Türkiye dünyanın parlayan ilk 5 yıldızı içinde. Görünen sıkıntıları da atacağız. Bunlar hep büyümenin oluşturduğu sancılar. Taşlar yerine oturacak. Taşların yerine oturması için bir takım sıkıntılar yaşanıyor, daha ilerde büyük sorunlar yaşamayalım diye. İnşallah bunlarla birlikte daha da güçlenerek çıkacağız. Her girdiğimiz krizden bugüne kadar güçlenerek çıktık. Bugünde güçlenerek çıkacağımızın belirtisi bu. Çünkü herkese güçlü bir iktidar lazım. Türkiye’ye güçlü bir yönetim, güçlü bir lider lazım. İyi ki başımızda böyle bir lider var. İyi ki başımızda Recep Tayyip Erdoğan var. Şimdi böyle bir şey olmasaydı bu millet krizleri nasıl atlatırdı. Bakın ne kadar çok sıkıntılar yaşadık. Hepsi çok basit bir şekilde atlatılıyor. Çünkü gerçekten bu süreçleri iyi yöneten dünyaya liderliğin nasıl olacağını gösteren, siyaset nasıl yapılırmış gösteren, çekirdekten, çocuk yaşlardan beri bu işin içinde olup kendini yetiştirmiş olan dünya çapında bir lider. Herkesin sahip olmak istediği lider bizde var. Bunun kıymetini Türkiye bilmesi lazım diyoruz ama zaten biliyor. Her girdiğimiz seçimden biz oylarımızı artırarak çıktık. İnşallah bu seçimden de artırarak çıkacağız” diye konuştu.

 

TÜRKİYE’NİN GÜVEN ORTAMINA İHTİYACI VAR

 

AK Parti ve Türkiye’nin önemli bir süreçte olduğunu da dile getiren Recep Altepe, “AK Parti zaten bu sıkıntıları çözmek için kuruldu. Eğer diğer partiler bu konuda memleketin sorunlarına merhem olabilselerdi, eğer ay sonunun gelmesini istemedikleri çünkü maaşları ödeyemedikleri için ay sonunun gelmesini istemiyorlardı. Ve hiçbir zaman seçimi zamanın da gidemediler. Hep erken seçime kaçtılar. Sorunları çözemediler. Hükümetleri toplayamadılar. Sonunda bir erken seçime Kocayayla’da kaçma kararı aldıktan sonra da AK Parti birden bire iktidara geldi. Bu halkımız her konuda belki de gerektiği gibi gerektiği an da tepkiyi göstermiyor, ama sandıkta en güzel şekilde gösteriyor. Ve 2002’de sandığa gittiğinde parlamentoyu tamamen dışarı attı ve yeni bir parlamento kurdu. İşte parlamenter sistemlerin en iyi işlediği yerlerden biri de Türkiye. Bunu en iyi işletenler bizim halkımız. Türkiye’nin istikrara ihtiyacı var. Türkiye’nin güven ortamına ihtiyacı var. Ve bundan dolayı da halkımızın desteği artarak devam edecek. Bunu da biliyoruz. Ufak tefek kafa bulanıklıkları geçtikten sonra görülecek ki neyin yapılması gerektiği belli. Bu konuda da adımlar atılmış olacak. İşte bununla birlikte yeni bir seçim dönemine giriyoruz. İşte yerel seçimler hemen ardından Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimler. Türkiye önemli bir süreç geçirecek. Ama yeni döneme girerek sistem de değişti. Artık Büyükşehir’le bütün şehir olundu. Ve bunlar olması gereken şeylerdi. Geç kalmış şeylerdi. Artık özel idare kaldırıldı. Çünkü özel idare zaten fonksiyonu pek yoktu. Zaten bütçesi 100 milyon civarında. Bunun yarısı yatırıma gidiyor. Onun da yarısı kırsal kesime gidiyordu. Bu da en fazla 30 milyon lirası kırsala gitmiş demektir. Ve bu konuda kırsal kesimin gelişmesi, kalkınması, ilin bir bütün olarak gelişmesi için yapılan hedeflere varılamıyordu. Bundan dolayı da sistem değiştirildi. Bu konuda gerçekten şanslıyız. Türkiye’de böyle bir lider var. Liderimizde yerel yöneticilikten gelme. İstanbul Büyükşehir Belediyesinde yerel yöneticiliğin en güzel örneklerini gösterdi. Ve yerinden yönetimin, yerel yönetimin kıymetini ve ne anlama geldiğini en güzel şekilde ve en iyi şekilde bilen bir adam. O sayede de her geçen gün yerelleşme gelişiyor ve artıyor. Bu sayede de Türkiye’de son 10 yılda çok şey değişti. İlk zaman geldiğimiz bir çok şeyi yapamıyorduk. Bunları unutmamak lazım. En ufak bir adım atsak Kaymakam’dan, Vali’den izin istiyorduk bir iş için. Ve bunun yanında gidip herhangi bir okula hizmet edelim dediğimiz zaman okulun bahçesini yapalım dediğimiz zaman suç işlemiş oluyorduk” şeklinde konuştu.

 

BEYLİK HANINI YAPACAĞIZ

 

İnegöl’ün Büyükşehir’e bağlanmasıyla elde edeceği kazanımlardan da söz eden Altepe, şöyle konuştu: “Büyükşehir Belediyesi hiçbir şey yapmasın, 50 milyon TL’lik yatırıma kefil olsun o kefil olma durumu yatırıma sebebiyet verir. Büyükşehirler kurmak için büyük hedefler için büyük kuruluşlarla birlikte çalışmak gerekiyor. Büyükşehir Yasası bu manada çok güzel bir değişiklik oldu. Bu yasayla birlikte artık Bursa’nın gücü İnegöl’ün yanında olacak. 100 milyonluk İl Özel İdaresinin değil 2 milyarlık Büyükşehir’in bütçesini yanına almış olacak. İnegöl’ün kalkınması için artık birlikte çalışacağız. Biz bu konuda deneyimliyiz. Biz 10 ilçenin 10’undada ayrı çalışmamız var. Büyükşehir sınırları dışında 4 dağ ilçesinde süt ürünleri fabrikası kurduk. Tüm ilçelerimiz kalkınsın ki Bursa bir bütün olarak kalkınsın. Şimdi et ürünleri fabrikasını kuracağız. Oradaki altyapıya destek verdik, şimdiden sonra daha fazla vereceğiz. Biz bundan sonraki süreçte yatırımlarımızın yüzde10’unu kırsal kesime yapmak zorundayız. Buralar gerçek anlamda hizmeti şimdi alacak. Yerel yönetimler olarak bu konuda hazırlıklıyız. Bursa’da yapılan çalışmalar ortada. Bursa’da onarılmadık tarihi eser kalmadı. Şimdi İnegöl’de İznik’te bu çalışmaları yapacağız. Çarşılarımız komple elden geçti. Burada da çarşıyı elden geçireceğiz. Beylik Hanını yapacağız. Bu hafta açacağımız Bilim Merkezleri Avrupa’da dahi yok. Amerika’da birkaç tane var. Bunlar hep Bursa için bir şans. Bursa’mızın tüm dereleri temiz tutuluyor. Ulaşımda Bursa olarak kendi imkânlarımızla tüm yatırımlarımızı en güzel şekilde yaptık. Metro Kestel’e kadar uzandı. Tramvay hatlarımız şehrin her tarafında. Yollar, köprüler, kavşaklar her noktada yapıyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak 1 yol için 350 bina yıktık. Her gün bir bina yıkıyoruz. Şehri yaşanabilir hale getirmek için.”

 

MOBİLYA, BÜYÜKŞEHİR DESTEĞİ İLE DÜNYA MARKASI OLACAK

 

Bursa Havayollarının kurulduğunu da hatırlatan Altepe, Yenişehir’den her tarafa uçak seferi olacağını ifade ederek; “İnegöl’e de çok yakın. Hep bunlar yerel yönetimle birlikte oldu. 5 yılda 25 yıllık yatırım yaptık. Demek ki bunlar oluyor. Bunlar istikrarlı bir hükümetin olması sayesinde. Oylat’ı da birlikte kalkındıracağız. Her ilçenin eksiklerini birlikte çözeceğiz. İnegölspor bizim de takımımız. Tesislerini de biz yapacağız. Şehrin takımı da bizi ilgilendiriyor. Nasıl Bursaspor için stat yapıyorsak, İnegölspor için de tesisleri yapacağız. Onları da programa aldık. Neler var öncelikli, şimdiden çalışıyoruz. Çünkü 30 Mart sabahı hemen gaza basıp mesafe alabilmek için. O gün sıfırdan başlamayalım. İnegöl ve Bursa zaman kaybetmesin. Biz iddialıyız. Bizim içimizde var bu. Gazozuna maç oynuyoruz, yenen gazozu alacak, ama yine de biz kazanmak için oynuyoruz. Bursa bugün geliri çok yüksek bir şehir değil. Kocaeli’nin bugün geliri 640 lira, Bursa’nın 340 lira. Ama bizim her şeyimiz var. Buranın bereketi var. Bu dönemde en çok Bursa’nın ismi duyuldu. Bursa projeleri konuşuldu. Şimdiden sonra da Bursa birlikte kalkınacak. Eğer mobilya dünya markası olacaksa, artık bu Bursa desteği ile olacak. İnşallah bu çalışmaların semeresini de almış olacağız” dedi.

 

İNEGÖL’DE FARK ATACAĞIZ

 

Şuanda önceliklerinin seçim olduğunun da altını çizen Recep Altepe, “Önceliğimiz tabi ki seçim. Seçimi de en iyi şekilde götürmek gerekiyor. Seçimlerden sonra çok güzel şeylerin olacağı belli. Ama öncelikle seçimin en güzel şekilde atlatılması gerekiyor. İnşallah bu rüzgar geçecek, AK Parti’nin oyları daha da artacak. İyi ki ülkemizde böyle güçlü bir tek parti iktidarı var. Biz koalisyon dönemlerini de gördük. Hükümetlerin toplanamadığı yönetimler. Şuanda güçlü bir yönetim, güçlü bir iktidar, güçlü bir liderle Türkiye engelleri aşarak devam edecek. İnşallah bunun için de güzel bir seçim yaşacağız. İnegöl teşkilatı güçlü, ne yapacağını biliyor. Bu konuda en bilinçli ve sistemli çalışan ilçelerimizin başında geliyor. Bu seçimdeki farkınız da Büyükşehir’in desteğinin altına girmiş oluyorsunuz. Artık büyükşehir arkanızda. Seçimlerde birlikte sokaklarda yürüyüp projelerimizi anlatacağız. Bursa’da açık farkla AK Parti önde olduğuna göre ve bu konuda rakibi olmadığına göre, en büyük avantajımız da bu. Onun için gece gündüz çalıştık, onun için 25 yılda yapılanları 5 yılda yaptık. 7 ilçede ne lazımsa onu yaptık. Şimdi bunları İnegöl’ün köy ve mahallelerinde de yapacağız. Tarım ve hayvancılığın kalkınması, gelişmesi, tarımın her alanındaki çalışmalarda artık büyükşehirde olacak. Kırsal kesime çok hızlı bir şekilde gireceğiz ve herkeste şaşıracak. Biz seçim çalışmasını biliriz. Belediyeciliği de en iyi şekilde biliriz ve yaparız. Bizim hedefimiz skor. Başbakanımıza moral vermemiz gerekiyor. Büyük fark atmamız gerekiyor. İnegöl’de de inşallah en büyük farkı bu dönemde atacağız” açıklamalarında bulundu.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş