“Güney Doğu’da bir devlet kuruldu”

Saadet Partisi Ağustos Ayı Divan Toplantısı geçtiğimiz gün parti binasında gerçekleştirildi. Divan toplantısı öncesi açıklamalarda bulunan Saadet Partisi İl Başkanı Mehmet Atmaca, “Bugün Güney Doğu’da bir devlet kuruldu. Bugün fiili bir devlet var” ifadelerini kullandı.

Yayınlama: 21.08.2015
862
A+
A-

Saadet Partisi Ağustos Ayı Divan Toplantısı parti binasında gerçekleştirilirken, toplantı öncesi gündem Koalisyon ve ülkenin son durumu oldu.

 

ACI HABER






Toplantı öncesi açılış konuşmasını gerçekleştiren Saadet Partisi İlçe Başkanı Ertan Sütcü, “Bugün yine bir acı haber alındı. 9 Askerimiz yine Şehit edildi. Maalesef her gün ayrı acı haber alıyoruz. Bir gün askerlerimiz şehit oluyor diğer gün, polislerimiz şehit oluyor, diğer gün vatandaşlarımız şehit oluyor. Hepsine inşallah Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır dilerken, Milletimizsin ve hepimizin başı sağ olsun inşallah” dedi.

 

ZOR BİR SÜREÇ

Ülkenin zor bir süreçten geçtiğini belirten Sütcü, “Ülkemizde, komşu ülkelerde ve İslam ülkelerinde yaşanan olaylar, katliamlar, akan kan ve gözyaşı tabi ki hepimizi derinden üzerken, yaşanan olayların her geçen gün artması ve ateş çemberinin daralması ne kadar zor bir sürecin içinde olduğumuzun kanıtıdır. Daha öncede defalarca uyardığımız halde, mitingler düzenlediğimiz halde, hatta özellikle Patriot füzelerle alakalı birkaç defa büyük miting düzenlememize rağmen, Patriot füzeleri konuşlandırılmıştır ve İncirlik Üssü NATO’nun emri doğrultusunda maalesef ki Müslüman kanının akıtılmasının en büyük sebebi oldu. Bu süreci Haçlı Seferi olarak tanımlayan, hedefinde büyük Ortadoğu projesi olan ve bu amaca giderken, amacına engel olacak hiç kimseyi takmayan, tanımayan, Amerika ile stratejik ortak tavırları atarak bir yere gidemeyeceğimizin açık göstergesidir. Amerika ile ortak hareket ederek, terörü sonlandıramayacağımızı, yaşadığımız olaylar açık ve net bir şekilde ortaya koymaktadır. Amerika’ya destek olduğumuz her gün, elimize daha çok masum Müslümanın kanı bulaşacak, üzerimizde masum Müslümanların ahı olacak ve yüzümüz şu an olduğu gibi hiç gülmeyecektir. Amerika’nın bu güne kadar bölgemize getirdikleri ortada iken, sözde terörle mücadele edecek diye AB’ye ve NATO’ya İncirlik Hava Üssü’nün açılmasının akılla ve mantıkla hiçbir izahı yoktur. Amerika’nın bugüne kadar Libya’ya Irak’a, Orta Doğu’ya götürdüğü demokrasi ortada iken, hala Amerika’dan medet ummak, Amerika’ya teslim olmuş olmanın bir sonucu olduğunu düşünüyoruz. Ne zaman ki Amerika’dan daha büyük, AB’den daha büyük, İsrail’den daha büyük, batıdan daha büyük Allah var inancına sahip olursak ve ne zaman ki, “Bana ne Amerika’dan” diyebilirsek, işte o zaman tam anlamıyla bağımsız olacağız ve ülkemiz, İslam ülkeleri huzura doğru yol açmış olacaklar inşallah” ifadelerini kullandı.

 

HİZMETLER KOALİSYONLARLA YAPILMIŞTIR

Partilerin koalisyon pamamak için çalıştığını belirten Sütcü, konuşmalarını şu ifadelerle tamamladı: 7 Haziran’da bir seçim yaşadık. Ve bu seçimde halkımız hiçbir partiye tek başına iktidar olma yetkisi vermedi. Ve dedi ki; eğer bu ülkenin yönetimine talipseniz, koalisyon kurmak ve bir araya gelmek zorundasınız dedi. Ancak bu süreçten beri oynanan tiyatroya baktığımızda, halkımızın tamamen oyalandığını görüyoruz. Ülke menfaatlerinin öne çıkması gerektiği bu dönemde, partiler kendi siyasi menfaatlerini ön planda tutarak, nasıl hükümet kurulmaz üzerinde çalışmalar yürütmüştür. Oysaki siyasi hayatımıza ışık tutan, Erbakan Hocamız, bir iş nasıl olmaz değil, nasıl olur diye düşünün ona göre çalışın derdi. Bu inançla da geçmişte olmaz denilen dönemlerde, hem de 70 küsurlu yıllarda CHP ile arkasından MHP ile daha sonra Doğru Yol Partisi ile koalisyonlar kurmuş ve ülkemize efsane hizmetler en başarılı şekli ile gerçekleştirilmiştir. Bütün bu hizmetler koalisyonlarla yapılmıştır. Sokağa çıktığımızda, esnafı, vatandaşı ziyaret ettiğimizde, o dönemleri bize izah eden, anlatan insanlar için ve bizler için tekrar izah etmek için o koalisyonlar döneminde yapıldı o hizmetler. Tek partili iktidar döneminde yapılmamıştır. Ve çok farklı siyasi partilerle bir araya gelerek yapılmıştır.

 

BUGÜN FİİLİ BİR DEVLET VAR

İl Başkanı Mehmet Atmaca ise, “İlçe divan toplantımıza hoş geldiniz. Çok üzgünüz. Bu gün yine 8 tane şehit verdik. Allah gani gani rahmet eylesin. Bütün milletimizin başı sağolsun. Biz haklı olmaktan dolayı üzülüyoruz.  Biz yıllardan beri söylemeye devam ettiğimiz şeyleri tekrar söylemeye devam edeceğiz. Çünkü üzülerek ifade ediyorum ki, hep haklı çıkıyoruz. Çözüm süreci başladığı günden buyana biz hep dedik ki; PKK bir anda taviz verdi. Bunan karşılığında devletimiz onlara ne verdi, bunu bize hiç anlatmadılar. Hiç bilmiyorduk. Biz görüyorduk ama bunu hiç kimse ifade etmiyordu. Artık herkes görüyor. Bugün Güney Doğu’da bir devlet kuruldu. Bugün fiili bir devlet var. Belediye başkanı, valisi, mahkemesi, vergi dairesi olan ve her türlü icraatı yapan bir devlet var. Maalesef bu süreci meydana getiren çözüm sürecidir” ifadelerini kullandı.

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş