Kaplan, Merkez Karar Yüksek Kurulu’nda

Demokrat Parti İlçe eski Başkanlarından Salim Kaplan, geçtiğimiz gün gerçekleştirilen Demokrat Parti 9. Olağanüstü Büyük Kongresi’nde Merkez Karar Yüksek Kurulu (MKYK) üyeliğine seçildi. •Serhat ÇİÇEK

Yayınlama: 23.03.2015
5.574
A+
A-

Demokrat Parti İlçe Başkanı Murat Balakuş ve beraberindeki heyet, 22 Mart Pazar günü gerçekleştirilen Demokrat Parti 9. Olağanüstü Büyük Kongresi’ne katılım göstererek ilçemizi temsil ettiler. DP İlçe eski Başkanlarından Salim Kaplan, gerçekleştirilen kongrede MKYK üyesi seçildi. Böylelikle İnegöl’den bir isim ilk defa bir siyasi partide MKYK üyeliğine getirilmiş oldu.

 

HEDEFTE İNEGÖL’DEN MİLLETVEKİLİ ADAYI ÇIKARMAK VAR






Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Demokrat Parti İlçe Başkanı Murat Balakuş, “22 Mart tarihinde yaptığımız büyük kongremize İnegöl İlçe Teşkilatı olarak ben dâhil 3 büyük kongre delegesi, 19 yönetici ve parti üyelerimizle beraber katılım gösterdik. Türkiye genelinden bin delegenin oy kullandığı kongrede yarışan 2 listemiz vardı. 578 oy alan genel başkanımız Gültekin Uysal’ın kendi yaptığı liste kazandı. Diğer eski milletvekili ve bakanların alternatif olarak hazırladığı Genel İdare Kurulu, Merkez Karar Kurulu ve Yüksek Haysiyet Divanı listesi kaybetti ama salondan birlik ve beraberlik içerisinde çıkıldı. Genel Başkanımız Gültekin Uysal genel başkanlığında genel idare kurulu, merkez karar kurulu ve yüksek haysiyet divanı seçimleri yapıldı. Genel Başkanımızın yaptığı liste kazandı. Sayın Genel Başkanımızın Genel İdare Kurulu listesinde eski bakanlarımızdan Gökberk Ergenekon GİK üyeliğine girmiştir, yine eski bakanlarımızdan Muhammed Kelleci GİK üyeliğine, eski genel sekreterlerimizden Muhtar Mahramlı gibi DP’ye mal olmuş isimler, efsane olmuş isimler GİK’te yer aldılar. Bunun haricinde İnegöl için sevindirici olan Bursa’dan tek olarak eski ilçe başkanımız, il başkan yardımcımız Salim Kaplan ağabeyimizin Merkez Karar Yüksek Kurulu’na seçilmesidir ve Bursa’dan şuan için tektir. Bursa’dan Genel İdare Kuruluna Füsun Yaşar hanımefendi girip Merkez Karar Yüksek Kuruluna da Bursa’dan Salim Kaplan ağabeyimiz girdi. İnegöl’den MKYK’ya giren ilk siyasetçi olmuştur. Bu İnegöl için çok sevindirici oldu. Büyük mücadele neticesinde, birebir yapılan görüşmeler ve pazarlıklarla bunu başardık. Bundan sonra Bursa’nın 18 ilçesi ve il dâhil konularında Salim Kaplan yetkili söz hakkı olan organlardan biri olmuştur. İnegöl ve Bursa için hayırlı olsun. Allah’ın izniyle önümüzdeki seçimde de bu yönetimle Bursa’dan milletvekili adayı, İnegöl’den de milletvekili adayı çıkarmak için mücadele ediyoruz” dedi.

 

İTTİFAK KONUSUNDA CİDDİ BİR DURUM YOK

İttifak beklentileriyle ilgili konuşan Balakuş, “Seçimde bizim kulağımız Genel Başkanın yapacağı konuşmadaydı, ittifaklarla ilgili herhangi bir müjdesini bekledik ama herhangi bir beyanatları olmadı. Sadece kongreyle ilgili görüştüler. İttifaklarla ilgili bir kararlarının olmadığını, görüşmelerin devam ettiğini ama ciddi bir durum olmadığı için açıklama gereği duymadıklarını belirttiler. Önümüzdeki günlerdeki sürecin neler getireceğini hep beraber göreceğiz. Ne olacaksa Türkiye için hayırlısı olacaktır. İnegöl kamuoyuna buradan bu konuyu bildirmek istiyorum” şeklinde konuştu.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş