HALK ONU SEÇTİ

Cumhuriyet tarihinde halk ilk kez Cumhurbaşkanını kendisi seçti. Yapılan seçim sonucunda Recep Tayyip Erdoğan aldığı %53 oyla Türkiye Cumhuriyeti’nin 12. Cumhurbaşkanı seçildi.

Yayınlama: 10.08.2014
932
A+
A-

TÜRKİYE’NİN 12.CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN OLDU

Türkiye, Cumhurbaşkanlığı seçimlerini geride bıraktı. AK Parti’nin göstermiş olduğu aday olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan kullanılan geçerli oyların %53’ünü alarak Türkiye’nin 12. Cumhurbaşkanı oldu.

 






İLÇE HALKI SANDIĞA KOŞTU

08.00 ila 17.00 saatleri arasında gerçekleştirilen oy verme işleminin ardından oy sayımları 18.00 gibi tamamlanırken, İnegöl seçmeninin %80’i oy kullanmak için sandık başına gitti.

 

ÇATI ADAY %38’DE KALDI

Oy sayım işlemlerinin tamamlanmasının ardından açıklanan resmi olmayan sonuçlara göre Recep Tayyip Erdoğan %53 oranında oy alarak Cumhurbaşkanlığına seçildi. MHP ve CHP başta olmak üzere 12 farklı parti tarafından Çatı Aday olarak gösterilen Ekmelettin İhsanoğlu ise Türkiye genelinde %38 oranında oy alırken, HDP tarafından aday gösterilen Selahattin Demirtaş ise % 9 oy aldı.

 

EN BÜYÜK İKİNCİ DESTEK İNEGÖL’DEN

Bursa’dan Erdoğan’a %55 oranında bir destek çıkarken, ilçeler içerisinde en büyük desteği %76 destek veren Büyükorhan’dan sonra %72 ile İnegöl verdi.

 

95 BİN SEÇMEN ERDOĞAN DEDİ

İnegöl’deki 163 bin 383’in %80’i, yani yaklaşık 133 bin seçmen sandığa giderek oyunu kullandı. İnegöl halkı gerçekleştirilen seçimlerde AK Parti’nin adayına Türkiye ortalamasının çok üstüne bir destek verdi.

 

DEMİRTAŞ 6 BİN OY ALDI

İnegöl’deki geçerli oyların yaklaşık 95 bini Erdoğan’a çıkarken, İhsanoğlu’na 30 bin, Demirtaş’a ise 6 bin oy çıktı.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş