UÇUŞA GEÇEN TÜRKİYE’Yİ DURDURMAK İSTİYORLAR

Rus Büyükelçi AndreyKarlov’a yönelik gerçekleştirilen suikast ile ilgili açıklamalarda bulunan MOSFED Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Güleç, “Türkiye dünya ile işbirliği politikalarını geliştirirken birileri bunu hazmedemiyor ve yükselen Türkiye’nin paçasından tutup aşağıya çekmek için çok büyük marifetler sergiliyorlar” dedi.

Yayınlama: 21.12.2016
719
A+
A-

MOSFED Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Güleç, Ankara’da Rus Büyükelçi AndreyKarlov’a yönelik gerçekleştirilen suikast ile ilgili açıklamalarda bulunarak, Türkiye’yi yalnızlaştırmaya yönelik bir saldırının olduğunu söyledi.

 

TÜRKİYE’Yİ DURDURMAK İSTİYORLAR






Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Güleç, “Dünyada hem ekonomik olarak hem siyasi olarak hem de Türkiye’nin son 15 yılda kazandığı ivmeyle dünyanın her yerindeki insanlar Türkiye’yi tanıyor. Biz dünyanın her yerini geziyoruz. İnsanlar Türkiye’yi ve Sayın Cumhurbaşkanımızı tanıyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın dünya için ne kadar önemli bir lider olduğunu tüm dünya âlem biliyor. Artık Türkiye olarak hem coğrafyamızda hem de dünyadaki bugüne kadar horlanmış ve geri bıraktırılmış, sömürülmüş insanların temsilcisi olmuşuz. Biz yıllardır bunların temsilcisi noktasındayız. Artık dünya bize bakıyor. Biz ‘Dünya 5’ten büyüktür’ derken tüm dünyaya bir mesaj vermiştik. Türkiye dünya ile işbirliği politikalarını geliştirirken birileri bunu hazmedemiyor ve yükselen Türkiye’nin paçasından tutup aşağıya çekmek için çok büyük marifetler sergiliyorlar. Kendi içimizdeki hainler ve maalesef dünya içerisindeki işbirlikçileri Rus uçağının düşürülmesi hadisesi gibi olaylara imza atıyorlar. Bu hadise bizim Rusya ile ilişkilerimizi bozup bizi dünyada yalnızlaştırma politikalarının bir sonucuydu. Bugün Rus büyükelçisinin öldürülmesi Rusya’ya yönelik bir mesaj değil. Türkiye’ye yönelik bir mesaj vermek istiyorlar. Türkiye’ye diyorlar ki; sen hedeflerinden vazgeç, amaçlarından vazgeç. Bu noktada biz şunu görüyoruz; demek ki Türkiye doğru şeyler yapıyor. Doğru şeyler yaptığı için bu noktada yalnızlaştırma politikasının hedefine geliyor. Türkiye’nin doğru yaptığı içler nedir? İçerideki ekonomik başarı, dünyadaki uluslararası başarı… Somali diye, Myanmar bir ülke olduğunu bilen mi vardı? Dünyada Somali’nin bu kadar ezildiğini, çocukların açlıktan öldüğünü, su ve mama bulamadığını Sayın Cumhurbaşkanımız vasıtası ile dünya kamuoyuna duyurulmuş oldu. Onun için Sayın Büyükelçinin vefatını Türkiye’ye yönelik bir yalnızlaştırma ve Türkiye-Rusya arasındaki ilişkileri bozmanın vesilesi olarak görüyoruz. Biz daha iyi işler yaparken hiçbir zaman düşman uyumaz. Biz bunların farkındayız ve daha çok dikkatli olmamız lazım.”

 

MOBİLYANIN KALİTESİ FUARLARLA YÜKSELİYOR

“Biz mobilyacıyız. Son 14 yıllık dönemde Türkiye mobilya ihracatını 8 kat arttırdı. Bu 8 katlık artışın sebepleri var. İçerideki istikrar, içerideki müteşebbisimizin ve mobilyacımızın çalışması ve başarılı fuarlarımız. CNR İMOB da bu fuarlarımızdan bir tanesidir. CNR İMOB’un bu sene 13’üncüsünü düzenliyoruz ve bu fuarı düzenlediğimiz ilk zamandan bu yana dünyada ihracatımız, mobilya prestijimiz ve katma değerli ihracatımızın önü açıldı. Biz o zamanlar mobilyanın kilosunu 2 dolar civarında satarken bugün 3,7 dolarlara geldik. Bu rakamlara gelmemizin sebebi fuardır. Daha fazla müşteri, daha yeni müşteri geliyor ve daha etkin olunuyor” şeklinde konuştu.

 

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş