Hayvan severler unutulmadı

Geçtiğimiz gün Akhisar Mahallesi’nde bir köpeğin bataklığa saplandığını gören 2 kişi, köpeği kurtararak vatandaşlar tarafından takdir edilmişti. Kent Konseyi Hayvan Koruma Grubu, gençlerle bir araya gelerek kendilerine hediyeler takdim etti.

Yayınlama: 22.06.2016
1.367
A+
A-

Kent Konseyi’nde gerçekleşen programla Akhisar Mahallesi’nde köpeği kurtarmak için hummalı çalışmalar gerçekleştiren Şenol Canyavuz ve Nesim Çakan’a hediyeleri takdim edildi.

 

Programda açıklamalarda bulunan İnegöl Kent Konseyi Hayvan Koruma Grubu Başkanı Şebnem Erkan, “Akhisar mahallesinde Meydana gelen köpek kurtarma videosunu izleyince Kent Konseyi  üyeleri olarak çok mutlu olduk. Böylesine duyarlı bir davranış karşısında, duyarsız kalmak istemedik. Köpeği kurtaran Şenol Canyavuz’a yönlendirmeleriyle ve videoyu çekerek yardımcı olan arkadaşı Nesim Çakan’a sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Kent Konseyi Hayvanlar Koruma Çalışma Grubu olarak kendilerine bir hediye vermek istedik. Bu davranışlar bizleri çok heyecanlandırmaktadır”






 

“Duyarsızlık yüzünden her gün çok sayıda hayvan hayatını kaybediyor. Bu şehirde yaşayan tüm insanları, bize ihtiyacı olan hayvanlara karşı daha duyarlı ve merhametli olmaya davet ediyoruz. Sokağımızda ve mahallemizde yaşayan hayvanlar sadece belediyenin ya da hayvan severlerin değildir. Onlara karşı lütfen daha duyarlı ve özverili olalım”

 

“Yaşamaktaki ve hayatımızdaki tek işimiz tabi ki sadece hayvanlar değil. Bu bilinci yaymayı ve yardıma ihtiyacı olduğunu gördüğümüz hayvanlara yardım etmeyi biz kendimize görev bilmeliyiz.  hepimiz kendimize yapabileceğimiz çeşitli görevler edinirsek, ilçemizde, ülkemizde, dünyamızda daha yaşanılabilir olur”

 

“Sözlerimi bu merhamet ayında birkaç hatırlatma ile bitirmek istiyorum. Şu sıcak günlerde evinizin, işinizin önüne lütfen bir kap su koyun. Nice hayvancıklar içecek bir yudum su bulamadıkları için sıcakta susuzluktan ölüyorlar”

 

“Teneke ve konserve kutularının ağzını ezmeden, bükmeden lütfen çöpe atmayın. Hayvanlar çöpte yemek ararken ağızları kesiliyor ve ölebiliyorlar. Çiğnediğiniz sakızları kesinlikle sokaklara atmayın lütfen. Kuşlar yiyecek sanıp gagalarını vurduğunda ağızlarına yapışıyor. Sıcaktan eriyen sakız gagalarını kapatıyor ve yemek yiyemiyor, su içemeyip ölüyorlar. Unutmayalım ki, bu dünya sadece insanoğlu için yaratılmamıştır. Ve hepimiz hem insanlara karşı hem de hayvanlara karşı sorumlumuz. Bu konuda duyarlı olan tüm insanlara gönülden teşekkür ediyoruz” dedi.

 

Konuşmaların ardından hayvan severlere hediyeleri takdim edildi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş