İNÇAL’DA KARİYER GÜNÜ

İnegöl Naire Çikayeva Anadolu Lisesi’nde düzenlenen Kariyer Günleri Programının konuğu oyuncu, tiyatrocu ve yönetmenler oldu.

Yayınlama: 23.11.2016
1.161
A+
A-

İnegöl Naire Çikayeva Anadolu Lisesi tarafından sıklıkla gerçekleştirilen Kariyer Günleri Programına bir yenisi daha eklendi. Programda Yapımcı Menajer Erdal Olgun, Oyuncu Kemal Aydemir, Adem Beyaz ve Hayri Soylu ile Yapımcı Yönetmen Mehmet Pala ve Tiyatrocu İsmail Bor, İNÇAL’lı öğrencilerle bir araya geldi.

 

Programda ilk olarak açıklamalarda bulunan İnegöl Naire Çikayeva Anadolu Lisesi Müdürü Cavit Yağşi, “Hayri Soylu’nun çalışmaları ile güzel bir programda bir araya geldik. Belki çok fazla duyduğumuz isimler değil ama bu iş ile meşgul olup tecrübe kazanan insanlar. Gittiğiniz üniversitelerde yeteneğinizi nasıl ortaya çıkaracaksınız, nasıl yapımcı olabilirsiniz, nasıl yönetmen veya oyuncu olabilirsiniz gibi konularda sizlere bilgi verecekler. Kısacası bize tecrübelerini anlatacaklar” dedi.






 

Yağşi’nin ardından kısa bir konuşma gerçekleştiren Oyuncu Hayri Soylu, “Şu an çok heyecanlı ve mutluyum. Büyüklerimiz bizleri kırmadılar ve buraya geldiler. Buralara nasıl geldik, neler yapıyoruz gibi konularda dilimiz döndüğünce bir şeyler anlatacağız. Oyunculuk kariyerime 1998 yılında tiyatrocu olarak başladım. İlk olarak FOX TV’de yayınlanan Keskin Bıçak da rol aldım. Daha sonra Güneşi Beklerken, Kehribar gibi dizilerde de rol aldım. İnşaat sinema filminde görev aldım. Öğretmenlerle ilgili yapılan bir reklam çalışmasında görev aldım ve bu da sosyal medya üzerinden yarın yayınlanacak” dedi.

 

Tiyatrocu İsmail Bor ise, “Öncelikle herkes oyuncu olmak istiyor. Bazen bize gelip eğitim almak istediklerini ifade ediyorlar. Ben onlara şunu soruyorum; oyuncu mu olmak istiyorsunuz yoksa Şöhret mi? Yani çoğu insan oyuncu olmaktan ziyade şöhret olmayı istiyor. Eğer şöhret olmak için bu yola çıkarsanız kısa sürede yere düşersiniz. Bu işin bir eğitimi lazım. Bazen de gelip eğitim alıyorlar. Zannediyorlar ki 10 günde bu iş hemen tamamlanır. Ama o iş öyle olmuyor tabi. Adam eğitimlere geliyor ama bir bakıyorsunuz 10 gün sonra yok. Neden gelmiyorsun diye sorunca da abi ben böyle bilmiyordum diyor. Zannediyor ki 10 günde oyuncu olunabiliyor. Bu işin eğitimi olmadan olmaz. İlla eğitim almanız gerekiyor” dedi.

 

İsmail Bor’un ardından, Programda Yapımcı Menajer Erdal Olgun, Oyuncu Kemal Aydemir, Adem Beyaz ve Yapımcı Yönetmen Mehmet Pala kendi alanları ile ilgili öğrencilere bilgiler verdi.

 

Programa katılan misafirlerin hepsinin ise öğrencilere eğitimin kendi alanlarında şart olduğunu belirtti.

 

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş