İNEGÖL DEVLET HASTANESİ BİR İLKİ DAHA GERÇEKLEŞTİRDİ ENGELSİZ HASTANE SERTİFİKASINA KAVUŞUYOR

İnegöl Devlet Hastanesi tarafından, “Engelsiz Hastane” unvanı kazanmak için daha önce başvuru gerçekleştirilmişti. Başvuru neticelenirken, “Engelsiz Hastane” sertifikasının 2 Aralık tarihinde Devlet Hastanesi yetkililerine verileceği öğrenildi. “Engelsiz Hastane” sertifikası ile İnegöl Devlet Hastanesi, Türkiye’de yine bir ilki geçekleştirmiş olacak. Anne Dostu Hastane ve Bebek Dostu Hastane unvanları ile Türkiye genelinde ses getiren hastanenin 3. unvanı ise “Engelsiz Hastane” olarak tarihe geç

Yayınlama: 22.11.2016
951
A+
A-

İnegöl Devlet Hastanesi bir ilki daha gerçekleştirerek, tarihe bir imza daha attı. Türkiye genelinde bir çok “Engelsiz Hastane” olarak adlandırılan ama hiçbir resmi belgesi olmayan bir çok hastane mevcutken, İnegöl Devlet Hastanesi’nin başvurusu ile belgeli “Engelsiz Hastane” olarak Türkiye’de bir ilki gerçekleştirecek.

 

Daha öne konu ile ilgili başvuruda bulunan İnegöl Devlet Hastanesi, yetkili mercilerce incelendi. İncelemenin ardından daha önce bu başvuru yapan kurum veya kuruluşlar arasında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın yaklaşık 30 sayfalık müfredatına en uygun olanı İnegöl Devlet Hastanesi olarak kayıtlara geçti.






 

Hastane içerisinde bir çok değişiklikler yapılırken, inceleme sonrasında sertifika almaya hak kazanan İnegöl Devlet Hastanesi, sertifikasını 2 Aralık tarihinde törenle alacak.

 

DEVLET HASTANESİNDE YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER

Engelsiz bireylerin hastane girişinden danışmaya ve oradan da servislere kadar gelmesini sağlayan kabartma zeminler hazırlandı. Merdivenler engellilere uygun bir şekilde revize edildi. Merdiven korkuluklarına hangi katta olduğuna dair Brielle alfabesiyle yazılar yazıldı. Görmesi az olan bireyler için reflektörlü bantlar konuldu. -1. Kattaki merdiven boynuzları düzeltildi. Merdiven altlarına engelli vatandaşların girmesini engelleyen koruyucu bariyerler konularak izole edildi. Asansörlerde engelliler için sesli ve görüntülü sistemler konuldu. Tüm tabelalarında altına Brielle alfabesiyle bilgilendirici yazılar asıldı. Bu uygulama tamamen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından belirlenen standartlarda yapıldı.

 

İşitme engelliler için ses indüksiyon sistemi kuruldu. İşitme cihazlarına otomatik kalibrasyon yapan sistem kuruldu.

 

Hastane de 3 erkek, 3’de bayan olmak üzere 6 engelli yatan hasta odası olarak ayarlandı. O odalarda ki tuvalet ve banyolar engelli vatandaşların kullanımına uygun standartlara getirildi.

 

Acil Servis girişi ile ana girişte iki adet engelli ulaşım telefonu konuldu. Bu telefonları engelli birey açtığı zaman, görevlimiz oraya gelerek, kendisine yardımcı olmaya başladı. Hastanenin girişlerine Brielle alfabesiyle yazılı, ayrıca sesli pano yapıldı. Bu pano da hastanenin krokisi var. Engelli bireyin hastanenin neresinde olduğunu sesli olarak söylüyor.

 

İşaret dili eğitimi alan 3 tane personel mevcut. İhtiyaç duyulduğunda o personeller engelli vatandaşlara yardımcı olacak.

 

Bütün hasta yönlendirme personeli engellilere, bulundukları yerden alıp, işini tamamen halledip, hastanenin çıkışına kadar eşlik etme garantisi veriyor.

14’ü Acil Servis girişinde, 4’ü de poliklinik girişinde olmak üzere 18 araçlık engelli otoparkı ayarlandı. Engelli otoparklarının kullanımı konusunda da vatandaşların duyarlı olması gerekiyor. Hastane yönetimi engelli bireylerin haricinde bu otoparkların kullanılmamasını yönünde vatandaşları uyardı.

 

Daha önce yapılan parklarla ilgili ise İnegöl Emniyet Müdürlüğü Ekiplerince cezai işlem uygulandığı öğrenildi.

 

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş