İNEGÖL KAVRULDU

Sıcaklık seyrinin sürekli arttığı ilçemizde, termometreler 43 dereceye kadar yükseldi. Vatandaşlar sıcak nedeni ile kendilerini dere ve göl kenarlarına attı.

Yayınlama: 20.06.2016
1.443
A+
A-

 

İlçemizdeki hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde seyrediyor. Geçtiğimiz gün yaşanan sıcaklık nedeni ile vatandaşlar olumuz etkilendi.

 






PAZARCI ESNAF TEZGAH AÇTI AMA MÜŞTERİ BULAMADI

Pazartesi pazarında esnaf  tezgahını açarken, normal günlerdeki müşteri sayısı yarısına bile ulaşamadı. Bu nedenle pazarcı esnafı da sıcaklıklardan olumsuz etkilendi.

 

İNŞAATLARDA ÇALIŞANLARA SAAT AYARI

İlçemizde inşaatta çalışan vatandaşlar, sıcaklık nedeni ile gün aydınlanması ile çalışmalarına başlarken, sıcaklıklar nedeni ile öğen saatlerinde ise çalışmalarını noktalıyor.

 

VATANDAŞLAR DIŞARIDA DURAMIYOR

Havaların ısınması ile birlikte, vatandaşlar dışarıda durmayı tercih etmiyor. Evinde veya sulak bölgelere durmayı tercih eden vatandaşlar nedeni ile İnegöl’ün sokakları boş kaldı.

 

AYDIN’DA HAMİLE OLANLARA TATİL VERİLMİŞTİ

Geçtiğimiz günlerde Aydın’da hava sıcaklığının 47 dereceye yükselmesi ile hamile olanlar ile sağlık sorunu bulunan kamu görevlilerine Valilik tarafından izin verilmişti. Bu uygulamanın sıcaklıkların aynı seyirde devam etmesi halinde İnegöl’de de faaliyete geçirilmesi bekleniyor.

 

UZMANLAR GÜNEŞLİ HAVALARDA YAPILMASI GEREKENLERİ SIRALDI

Güneş ışınlarının etkisinin güçlü olduğu saat 10:00-16:00 arasında güneş ışınlarından kaçınmalı ve bu saatler gölge bir yerde(gölgelik bir ağaçaltı, şemsiye vb.) geçirilmelidir.

 

İNCE AÇIK RENK GİYSİLER GİYİN

Kalın, koyu giysiler yerine ince , açık renkli giysiler giyilmeli ve geniş kenarlı şapka takılmalıdır.

 

GÜNEŞTE SPOR YAPMAYIN

Güneş altında ağır egzersiz, spor yapılmamalıdır.

 

BULUNDUĞUNUZ YERİ HAVALANDIRIN

Yetersiz havalandırma olan yerlerde durulmamalı, serin ve havadar yerlerde bulunulmalıdır.

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş