Köylere çılgın bütçe

Seçim çalışmalarına köylerle devam eden İnegöl Belediye Başkanı ve AK Parti İnegöl Belediye Başkan Adayı Alinur Aktaş, İsaören Köyü’nü ziyaret etti.

Yayınlama: 09.03.2014
1.973
A+
A-

Seçim çalışmalarına köylerle devam eden İnegöl Belediye Başkanı ve AK Parti İnegöl Belediye Başkan Adayı Alinur Aktaş, İsaören Köyü’nü ziyaret etti. Ziyarette açıklamalarda bulunan Başkan Aktaş, “Yeni yasayla Büyükşehir 700 köye 200 milyon ayıracak. İnegöl Belediyesi de 91 köye 11 milyon ayıracak” dedi

İnegöl Belediye Başkanı ve AK Parti İnegöl Belediye Başkan Adayı Alinur Aktaş, seçim çalışmalarına İsaören Köyü ile devam etti. Başkan Aktaş’a bazı AK Parti İnegöl Belediye Meclis Üyesi Adayları da eşlik etti.

BÜYÜKŞEHİR 700 KÖYE 200 MİLYON İNEGÖL BELEDİYESİ DE 91 KÖYE 11 MİLYON AYIRACAK

Köylere yatırımın yeni yasayla katlanarak artacağını ifade eden Başkan Aktaş, “Seçim çalışmalarına devam ediyoruz. Bu kapsamda köyleri dolaşmaya devam ediyoruz. İlçe başkanımız nüfus olarak biraz daha az olan köylere ziyaretlerini sürdürüyor. Bayan arkadaşlarımız da ev ortamlarında çalışmalarına devam ediyor. Bildiğiniz üzere Türkiye’mizde de, Bursa’mızda da, ilçemizde de yerel seçimler olacak. 2004 Senesinden beri ben İnegöl belediye başkanlığı yapıyorum. Köylerin sevk ve idaresiyle ilgili uygulamalar vardı. Nasıldı o uygulamalar? Yani şehir merkezindeki mahalleler, bunlar belediyeye bağlı. Bunlarda yapılan her türlü altyapı ve üstyapı çalışmaları belediye tarafından yapılıyor. Şehirdeki bütün aktiviteler belediye tarafından sevk ve idare ediliyor. Fakat köylerimizde sizinde bildiğiniz gibi tek mülki amir muhtarlarımızdı. Peki, bu muhtarlarımız işlerini nerden hallediyorlar? Muhtarlarımız köylerinin eksiklikleriyle alakalı, tarımla alakalı, altyapı ve üstyapıyla alakalı il özel idaresinden gidermeye çalışıyorlar. İl özel idaresi nerde? Bursa’da. İl özel idaresi Bursa’nın 700 köyüne hizmet götürmeye çalışıyordu. Bu seneki yatırım bütçesi 25 milyon. 25 Milyon bütçe, 700 köye dağıtılacak bütçedir. Yeni yasa şimdi diyor ki İnegöl Belediyesi, 110 milyonluk bütçenin %10’unu köylere ayıracaksın. Buda ne yapıyor 11 milyon. Yalnız 700 köyün hepsi bize ait değil ki. 91 köye ayıracaksın diyor. Aynı şeyi Büyükşehre de diyor. Büyükşehre de diyor ki; altyapıyla alakalı 2 milyarlık bütçenin %10’unu yani 200 milyon, 700 köylere ayıracaksın. Kıymetli ağabeylerim bu şu demek; Eskiden köy yatırımları neyse, yeni yasayla o yatırımların 13-14 katına çıkılacak” dedi.






MAHALLELERE YAPILAN HİZMETİN AYNISI KÖYLERE DE YAPILACAK

Köylerin mahalle olmasıyla, merkez mahallelere yapılan hizmetlerin aynısını köylere de yapılacağını ifade eden Başkan Aktaş, şu ifadeleri kullandı: Başbakanımızın özel çalışmalarıyla ve ekiplerinin başarılı çalışmalarıyla köyler artık mahalle olacak. Yani eskiden İnegöl’ün 21 mahallesi varken, 4 tane belde geldi 25 oldu. 91 Tane de köy geldi. Şimdi İnegöl’ün 116 tane mahallesi oldu. Yani nasıl Süleymaniye’deki mahalle muhtarım gelip; ‘3000m2 parke lazım’ diyorsa ve akabinde orayla ilgili ne tür çalışmalar yapıyorsak, artık aynısını İsaören içinde, diğer köylerimiz içinde yapılacak.

1.5 LİRAYA SATILAN AYÇİÇEĞİNİ 6-8 LİRAYA SATTIK

Konuşmalarına devam eden Alinur Aktaş şunları söyledi: Ben ticaretten gelen bir kardeşinizim. İnegöl ayçekirdeği diye bir şey duydunuz. 2004 Senesinde ayçekirdeği 1.4 – 1.5, yani 1,5 liradan satılıyordu. Biz bu sene ayçekirdeğini 6 lira ile 8 lira arasında sattık. Biz ticareti biliyoruz. Biz, bir ürün nasıl tanıtılır biliyoruz. Bizim bu konuyla alakalı tecrübelerimiz var. Ticaretten gelen tecrübelerimiz var ve belediyeden gelen tecrübelerimiz var. Daha düne kadar bizim bu işle alakalı yetkimiz yokken, yeni dönemde inşallah İnegöl’ün patatesinin, her ne kadar son yıllarda eskisi gibi olmasa da ufak ufak canlanmaya başlayan İnegöl kestanesinin, İnegöl elmasının, İnegöl şeftalisinin, İnegöl armudunun ve İnegöl’de tarım ihracatının nelere geleceğini hep birlikte göreceğiz.

ONLARIN AĞABABALARI İSTEMİYOR

Bu seçimlerin aslında bir yerel seçim olmadığını ifade eden Başkan Aktaş, konuşmalarını şöyle tamamladı: Ülkemiz üzerinde çeşitli oyunlar oynanıyor. Gezi olaylarına karışan öğrencilerin bazılarıyla Başbakanımız görüştü. Ve başbakanımıza biz kesinlikle Kanal İstanbul’u, nükleer santralleri, Marmaray’ı ve buna benzer birçok projeyi istemediklerini söylediler. İyide bu projelerin hepsi halkımız için. İlerleyen bir Türkiye istemiyorlar. Aslında o üniversiteli gençler değil, onların ağababaları istemiyor. Sağlıkta eskileri düşünün. Sen BAĞ-KUR’lusun bu hastaneye, sen SSK’lısın şu hastaneye diyorlardı. Oda yetmezmiş gibi muayene kuyruğunda bekliyorduk. Oda yetmezmiş gibi eşimizi, dostumuzu veya akrabamızı da ilaç kuyruğuna gönderirdik. Şimdi öyle mi? Şimdi hastaneye gidiyoruz, çok rahat bir şekilde muayenemizi oluyoruz ve ilaç kuyruğunda falan da beklemiyoruz. Eğitimde İnegöl’de sadece 1 lise vardı. Çok kalabalık bir liseydi eskiler bilir. Bir sınıfta 50-60 öğrenci vardı. Şimdi İnegöl’ün 17 lisesi var. Eskiden kitap bulmak için bir veli sabah akşam dolanırdı. Şimdi ise çocuk okula başlayınca Pazartesi sabahı sırasında hazır bulunuyor. Hatta kırtasiye ihtiyaçlarını karşılayamayan öğrenciler tespit edilip yarınsı günüde belediye olarak o ihtiyaçlar temin ediliyor.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş