KURBANLIK ALIRKEN BUNLARA DİKKAT!

İnegöl Belediye Veteriner Hekimi Mesut Karıman, gebelik muayenelerine başladıklarını ve hayvan pazarında şu ana kadar yaklaşık 750 büyükbaş hayvanın gebelik muayenelerini yaptıklarını belirtti. Hayvan Pazar’ında vatandaşların isteğine göre tekrar muayeneler gerçekleştirdiklerini belirten Karıman, vatandaşların almak istediği hayvanın kulak küpesi numarası ile kendilerine başvurabileceklerini, böylelikle alacakları hayvan hakkında kolayca bilgi sahibi olabileceklerini ifade etti.

Yayınlama: 05.09.2016
932
A+
A-

Hayvan pazarındaki muayenelerin sürdüğünü de belirten Karıman, şu ana kadar 19 Büyükbaş Hayvan’ın gebe çıktığını belirtti.

 

19 TANE GEBE ÇIKTI






Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İnegöl Belediye Veteriner Hekimi Mesut Karıman, “Bu hafta itibariyle gebelik muayenelerine başladı. Şuanda 750 civarında büyükbaş dişi hayvanların gebelik muayenelerini yaptık. Bu sene gebelik oranı geçen seneye oranla çok düşük. Satıcılar çok duyarlı davranmışlar. 19 tane gebemiz çıktı. Onlar ileri düzeyde gebeydi ama İnegöl’de ki esnaflarımızdan almak isteyenler oldu. Damızlık olarak satışları yapıldı” dedi.

 

HEM GEBE HEM DE YAŞI GELMEMİŞ HAYVANI SATTIRMAMAYA ÇALIŞIYORUZ

“İlave bir yerimiz kaldı” ifadeleri ile konuşmasını sürdüren Veteriner Hekim Mesut Karıman, ” Pazartesi gününe kadar da orayı bitireceğiz. Kurban Bayramına kadar buradayız. Vatandaşlar istedikleri takdirde tekrar bakabiliyoruz. İçlerinde şüphe varsa vatandaşların istekleri doğrultusunda tekrar gebelik kontrolünü ve yaş tayinini yapabiliyoruz. Yapılan kontroller sonucunda hem gebe hem de yaşı gelmemiş hayvanı sattırmamaya çalışıyoruz” dedi.

 

HAYVANLARIN KULAK KÜPESİ İLE KOLAYCA BİLGİ ALINABİLİYOR

Kurban alacak vatandaşların, hayvanların kulak küpe numarası ile kendilerine ve zabıta ekiplerine ulaşarak, alacakları hayvanın gebe olup olmadığını rahatça öğrenebileceklerini belirten  Hekim Mesut Karıman, “Vatandaşlar hayvanların kulak küpe numaralarına alıp, bizlerde ve zabıta arkadaşlardaki listelerden gerekli kontrolü yapabilirler. Alacakları hayvanların gebe olup, olmadığını rahatlıkla öğrenebilirler” ifadelerini kullandı.

 

HAYVAN PAZARINDA BÜYÜKBAŞ VE KÜÇÜKBAŞ SAYISI

Şu anda hayvan pazarında 2 bin 500 civarında büyükbaş hayvan, 3 bin 500- 5 bin civarında da küçükbaş hayvan bulunduğunu belirten Hekim Mesut Karıman, “Şuan hayvan pazarından 2 bin 500 civarında büyükbaş hayvan var. Bu sene erkek hayvan sayısı, dişilere göre daha fazla. Küçükbaş olarak da her sene 3 bin 500 – 4 bin civarında satılıyor” ifadelerini kullanarak konuşmasını sonlandırdı.

 

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş