MHP BELEDİYE BAŞKAN ADAYI FİKRET FİDAN Sözünde durmadı, yayına katılmadı

30 Mart yerel seçimlerine sayılı günler kala İnegöl’ün iki yerel kanalı Süper Kanal TV ile Kanal 16 tarafından yapılan ‘İnegöl Başkanını Seçiyor’ isimli ortak yayın geçtiğimiz Cuma akşamı gerçekleştirildi. Söz vermesine rağmen yayına katılmayan MHP İnegöl Belediye Başkan Adayı Fikret Fidan’ın koltuğu yayın boyunca boş dururken, yayına katılan belediye başkan adayları ile yayının moderatörleri yayına katılmayan Fikret Fidan’ı bu tavrının şık olmadığını dile getirdiler.

Yayınlama: 24.03.2014
1.333
A+
A-

6 gün sonra yapılacak yerel seçimler öncesinde İnegöl Belediye Başkanlığına talip isimlerin bir araya gelerek kamuoyu karşısında kendilerini ifade etmesi için günler öncesinde planlanan ‘İnegöl Başkanını Seçiyor’ isimli ortak yayına MHP İnegöl Belediye Başkan Adayı Fikret Fidan’ın katılmaması damgasını vurdu.

 

BOŞ KOLTUK FİDAN’A AİT






Yayına yarım saat kala programa katılmayacağı programın moderatörlerine bildiren Fikret Fidan’ın bu tavrı hoş karşılanmazken, programın açılış konuşmasını yapan Süper Kanal TV sahibi Fikret Bayram şunları söyledi:  Saygı değer adaylara teklifimizi sunduğumuzda gerek Belediye Başkanımız Alinur Aktaş, gerek Saadet Partisi Belediye Başkan Adayı Salih Berber, gerek MHP Belediye Başkan Adayı Fikret Fidan gerekse CHP Belediye Başkan Adayı Şevket Mollaer bu konuya olumlu baktıklarını ifade ettiler. Böyle güzel bir çalışmada bizde bulunmak ve İnegöl kamuoyunun karşısına çıkmak isteriz dediler. Görüldüğü gibi koltuklarımızdan bir tanesi boş… O koltukta MHP Belediye Başkan Adayı Fikret Fidan’a ait. Daha önceden sözü alınmış ve verişmiş bir çalışmaydı bu. Bizim tasarrufumuzdan kaynaklanan bir durum değil. Tamamen sayın adayın takdiri. Asıl takdir de kamuoyunun tabii ki.

 

PROGRAMA KATILACAĞINI TEYİT ETMİŞTİ

Programın diğer moderatörü Kanal 16 TV sahiplerinden Hasan Özdemir yaşanan durumla ilgili şöyle konuştu: Fikret Fidan ile programa yarım saat kala görüştüm. Yapmış olduğumuz görüşmelerde programa katılacağını teyit etmişti. Biz iki yerel kanal olarak üzerimize düşen her şeyi yaptık. Ancak bu akşam programa katılmamayı tercih etti. Bu konuda takdir kamuoyunun…

 

AKSALIKLA İLGİLİ ADAYLARA DA SÖZ VERİLDİ

Fikret Fidan olmadan başlayan program planlananın dışında bir gelişme yaşandığı için moderatörler tarafından yaşanılan durumla alakalı diğer belediye başkan adaylarına söz verildi.

 

SON DAKİKALARDA TELEFON AÇIP GELMEMEK ŞIK BİR HAREKET DEĞİL

Duruma ilgili ilk olarak konuşan İnegöl Belediye Başkanı ve AK Parti Belediye Başkan Adayı Alinur Aktaş, “Öncelikle Saadet Partisi Belediye Başkan Adayı Salih Berber CHP Belediye Başkan Adayı Şevket Mollaer’e bu programa katıldıkları için çok teşekkür ediyorum. Açıkçası ben de üzgünüm. Bildiğim kadarıyla bu programla alakalı birkaç kez bizlerden teyit aldınız. Programlarımızı ona göre revize ettik. Şuan burada gerek bugüne kadar yapılan projeleri ve gerekse bundan sonra yapılmak istenilen projelerle ilgili konuşmamız, İnegöl adına bir şeyleri tartışmamız lazım. Herkes medeni cesaretini kullanarak bu noktada yola çıktı. Bu organizasyonu yapan ne benim, ne Salih bey, ne Şevket bey nede Fikret bey. Bu organizasyonu yapan İnegöl’ün iki yerel televizyonu! Lakin şuan Fikret Fidan Bey’in kendisi burada yok! Böyle bir programa katılmamak için çok üst düzey, Ankara boyutunda bir işinizin olması lazım, ya da Allah göstermesin ama sağlıkla alakalı bir probleminiz olması lazım. Keşke yaklaşık 1-1,5 ay sahada çalışan Fikret Bey gelseydi, burada MHP olarak görüşlerini anlatsaydı. Kendisi gerçekleştirmiş olduğu ziyaretlerde yaptığı konuşmalarında proje filan anlatmadı. Bizim ayırmacılık, kayırmacılık yaptığımızı, 10 yıldır hiçbir şey yapmadığımızı, asla böyle bir ifade kullanmama rağmen İnegöl’ü beğenmeyenin Keles’e gitsin dediğimi, yapılan ihalelere 1 veya 2 firmanın girdiğini, İnegöl’de 8 bin kişinin yardım aldığı şeklinde aslı astarı olmayan sözler sarf etti. Keşke bugün gelip programa katılsaydı ve benim bunlarla alakalı açıklamalarımı dinleseydi. Bunun yanı sıra İnegöl’ü nasıl il yapacağını, imarı nasıl 6 kata çıkaracağını ve İnegöl’e dair projelerini gelip burada anlatsaydı. Fikret Fidan Bey arzu ederse kendisi ile istediği zamanda bir TV programında karşılıklı olarak yer alabilirim. Ancak şunu söylemem gerekir ki son dakikalarda telefon açıp gelmemek şık bir hareket değil. Kendisini son dakikaya kadar bekliyoruz” diye konuştu.

 

SÖZ VERİNCE SÖZÜNÜ YERİNE GETİRMEK GEREKİR

Saadet Partisi İnegöl Belediye Başkan Adayı Salih Berber ise Fikret Fidan’ın yayına katılmaması ile ilgili konuşmasında şu ifadelere yer verdi: İnegöl’ümüzün iki tane güzel televizyonuna teşekkür ediyorum. Sonuç itibariyle bizler kendimizi tanıtmak için yola çıktık. Bu akşam bu programa katılan Alinur Aktaş Bey’e ve Şevket Mollaer Bey’e çok çok teşekkür ediyorum. İnsanların hizmetleri için yola çıkanlar değerli insanlardır. Diğer taraftan şuan programa katılmayan Fikret Fidan Bey içinde özellikle şunu ifade etmek isterim; Sizin ifadelerinize göre ilk baştan kendisi programa katılacağını söylemiş. Baştan katılmayacağını söylemiş olsaydı bir sorun yoktu! Bir insan söz verdiği halde sözünü yerine getiremiyorsa, bu kamuoyu açısından, sizlerin ve bizlerin açısından uygun bir durum oluşturmaz. Bu çok da şık bir durum olmamıştır. Sanırım ilçe halkı da bunu takdir edecektir. Söz verince sözünü yerine getirmek gerekir. Bir başkan adayına da bu yakışır diye düşünüyorum. Yakışıksız bir durum olmuştur. Biz hizmet için buradayız. Burada karşılıklı olarak fikir ve düşüncelerimizi paylaşacağız.

 

Yaşanan durumla ilgili olarak son söz Şevket Mollaer’e verildi. Mollarer ise konuşmasında; “Öncelikle 30 Mart’ta yapılacak olan seçimlerin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. MHP’nin adayı Fikret Fidan ile ilgili yorum yapmak istemiyorum. Teşekkür ederim” dedi.

 

ADAYLAR PROJELERİNİ KAMUOYU İLE PAYLAŞTI, SORULARA CEVAP VERDİ

Angelacoma Otel’den canlı yayınlanan programda adaylar sırayla belediye meclis üyesi adaylarını tanıttı. Daha sonra projelerini kamuoyu ile paylaşan adaylar son bölümde ise kendilerine yapılan eleştirilere ve sorulan sorulara cevap verdiler.

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş