MHP projelerini açıkladı

Yerel seçim çalışmalarını sürdüren MHP’de aday tanıtım töreni önceki akşam gerçekleştirildi. Belediye Başkan adayı Fikret Fidan ve meclis üyesi adaylarının halkla buluştuğu programda, MHP’nin projeleri de açıklandı.

Yayınlama: 17.03.2014
925
A+
A-

İlçe Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen programa katılan MHP İl Başkanı Hasan Toktaş, MHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kadir Koçdemir, İnegöl Belediye Başkan adayı Fikret Fidan ve meclis üyesi adayları ile MHP İlçe Başkanı Fahri İnkaya, Cerrah Belediye Başkanı İsmail Karaman, Yenice Belediye Başkanı Hasan Aksu ve çok sayıda davetli katıldı.

 

YEREL SEÇİMLERİNE ÇOK AZ BİR ZAMAN KALDI






Programın açılış konuşmasını yapan MHP İlçe Başkanı Fahri İnkaya şunları söyledi: Bizi bu mutlu günde yalnız bırakmadığınız için teşekkür ederiz. Sizlere bugün hepsi birbirinden değerli meclis üyesi adaylarımızı tanıtmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Yerel yönetimde 10 yılını dolduran AK Parti’nin her yeni dönemi bir öncekini aratmış, İnegöl’ümüzün her alanında giderek büyüyen ve kanserleşen sorunlarını aşabilecek yönetim becerisini gösteremedikleri artık ortaya çıkmıştır. 30 Mart yerel seçimlerine çok az bir zaman kaldı. Milliyetçi Hareket Partisi İnegöl İlçe Teşkilatı olarak tüm kadrolarıyla birlikte çalışmalarımıza devam ediyoruz. Belediye Başkan adayımız genç ve dinamik bir ekiple çalışıyor. İnşallah seçimlerde üç hilalli bayrağı belediyenin burçlarına dikeceğiz.

 

KAPI ARKASINDA AĞLAMAYACAĞIZ

Fahri İnkaya’nın ardından kürsüye gelen Toktaş, “Şivan Perver’lerin değil, vatan perverlerin doldurmuş olduğu bu salonda, sizlerle birlikte olmaktan memnuniyet duyduğumu ifade ediyorum. İnegöl’de slogan, değişim başlıyor. Değişimle Bursa ve bütün ilçelerinde ezberleri bozacağız, dengeleri değiştireceğiz. 1999 yılında yine bu salonda aday tanıtımı yapmıştık. Şuanda burası hınca hınç dolu. İnegöl değişime hazır ve değişim bu akşam başlıyor. 1999’da sonuçları aldığımızda, kapı arkasında ağlayan koca koca ağabeylerim vardı. Onlara destek veren bir kişi vardı, o da Fikret Fidan’dı. İnşallah bu seçimlerde bu kadrolar kapı arkasında ağlamayacak, gözyaşı akacak, ama mutluluk gözyaşı akacak.

 

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN 20’DEN FAZLA ŞİRKETİ VAR

MHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kadir Koçdemir ise yaptığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi: Bursa’da bir Büyükşehir Belediyesi reklam, tanıtım, imar, çocukluk hayalleri, günü birlik sevdalar uğruna; kamu kaynaklarını, tüyü bitmemiş yetimin hakkını çarçur etmektedir. Büyükşehir Belediyesi’nin 20’den fazla şirketi var. Bu şirketlerin reklam ve tanıtım giderleri, büyükşehir belediyesinin sadece merkez bütçesinden her ay 2 milyon TL para ödenmektedir. Bu her hafta 500 bin TL, her gün 66 bin liradır. İş başa geldiğinde faiz lobisinden şikâyet edenler Büyükşehir Belediyesini o derece borçlandırmışlardır ki yine merkez bütçesinden her ay 4 milyon TL faiz ödemektedirler. Bu her hafta 1 milyon demektir. Özetle, her gün değişiminde Bursa 200 bin TL faiz ve reklam parası ödemektedir. Artık Bursa’nın 7 yıl önce olduğu gibi tohumu çatlatıp fidana, fidandan da çınara döndürme vakti gelmiştir. Milliyetçi Hareket Partisi’nin kadroları bunun için hazırdır.

 

MECLİS ÜYELERİ PARTİLİLERE TANITILDI

Kadir Koçdemir’in konuşmasının ardından MHP’nin İnegöl Belediye Meclis Üyesi adayları tek tek sahneye çağırılarak vatandaşlara tanıtıldı. Meclis üyesi adayları salonu dolduran kalabalığın alkışları arasında sahneye çıktı.

 

MODEL ARAYANLAR İNEGÖL’Ü İNCELEMELİ

Son olarak bir konuşma yapan İnegöl Belediye Başkan adayı Fikret Fidan şunları söyledi: İnegöl’e geldiğimde şunu söylemiştim; Türkiye’yi yönetenler eğer bir model arıyorsa, gelip İnegöl’ü incelesinler. Burada inanılmaz bir enerji, potansiyel, girişimci ruh var. O yıllarda başka şehirlerdeki mağazalarda ‘burada İnegöl mobilyası satılmaz’ yazıları asılırdı. Bugün İnegöl’de mobilya dünya markası oldu. Sanayicilerimiz, işadamlarımız harikalar yaratıyor. Bugün ülkemiz dış ticarette açık verirken, İnegöl sanayicisi dış ticaret fazlası veriyor. Böyle başarılı sanayicimiz, esnafımız var. Ancak Belediyecilik anlamında aynı gelişmeleri görmemiz mümkün değil. 99 seçimlerinde aday olduğum zaman seçim beyannamemde yazılı olan İnegöl’ün eksiklerini bugün tekrar konuşuyoruz. Onun için ben değerli dostlarımızdan geçmiş 10 yılın bir muhasebesini yapmalarını istiyorum. Seçimlere 16 gün kaldı. İnşallah sizin gayretlerinizle 16 gün sonra bu ekip işin başında olacak.

 

İL OLMA SEVDAMIZDAN VAZGEÇMİŞ DEĞİLİZ

Yıllarca il olmayı bekledik. Herkes bunun mücadelesini verdi. Ancak ne oluysa il olmayı bize unutturdular. 4 belde belediyemiz kapanacak. Ben sizlerden İnegöl’ü il yapmayan ve belediyelerimizi kapatan anlayıştan, yönetimden 30 Mart’ta sandıkta hesap sormanızı istiyorum. Biz inşallah bunun takipçisi olacağız. İl olma sevdamızdan vazgeçmiş değiliz.

 

MHP PROJELERİNİ AÇIKLADI

Konuşmaların ardından program sona erdi. Milliyetçi Hareket Partisi’nin İnegöl ile ilgili projeleri de aday tanıtım töreninde vatandaşa sunuldu. Sunum şeklinde anlatılan projeler ise şöyle sıralandı: İlçemize katılan belde ve köylerimizle birlikte yeni bir uygulama olan kentsel dönüşüm projesiyle ileriye dönük 50 yıllık imar planlaması. Kentsel dönüşümün uygulanacağı alanlarda şehrin siluetini bozmamak kaydıyla dikey (kat adedini artırarak) büyümeye ağırlık verilmesi. Statüsü değişen belde, köylerimiz ve mahallelerimiz için ücretsiz tip projeler. Mevcut stadyum ve kapalı spor salonunu yeni İnegöl mevkiine taşıyarak; elde edilecek alanda refakatçilerin kalacağı konuk evi, yeraltı otoparkı, park ve modern pazar yeri. Otopark, mescit, WC sorunu çözülmüş modern Pazartesi ve Perşembe pazarı. Mevcut hastane bölgesinde, içerisinde hükümet konağı ve hastanenin bulunduğu alanda yeni bir planlama yapılarak yeraltı otoparkı, hükümet binası, sosyal yaşam alanlarıyla kent parkı ve miting alanı. İlçemizde yağmur sularının kanalizasyondan ayrılması. Mahalle olan köylerimizin içme suyu ve kanalizasyon ihtiyaçlarının giderilmesi ve semt sahalarının yapılması. Kapanan belediyelerdeki mevcut binaların vatandaşımıza hizmet vermeye devam etmesi. Mahalleye dönen belde ve köylere daha hızlı hizmet verebilmek amacıyla doğu ve batı bölgeleri şantiyesi yapılması. Doğa Parkları ve yeni piknik alanları yapılması. Vatandaşlarımıza uygulanan asfalt bedelinin yeniden belirlenerek adaletsiz uygulamalara son verilecektir. İlçemizin trafik ve otopark problemi çözümü için yeni bir trafik master planı yapılması. İnegöl’deki mevcut otopark alanlarının revize edilmesi ve yeni otopark alanlarının açılması. Cep otoparklarının yaygınlaştırılması.

 

ALTERNATİF GÜZERGAHLAR BELİRLEYECEĞİZ

Trafik yoğunluğunun yaşandığı bölgeler öncelikli olmak üzere mevcut adalardaki otopark alanlarının kamulaştırılıp faal hale getirilmesi. Trafiğin yoğun olduğu yerlerde trafik akışı ve yaya güvenliği sağlamak için uygun görülen yerlere alt ve üst geçit yapılması. Alternatif güzergâhlar oluşturarak trafik yoğunluğunu azaltılması. Tanıtım ve organizasyonlarla İnegöl mobilyasını dünya markası yapmak. Yeni modern uluslararası fuar merkezi ile İnegöl’ü fuar kenti yapmak. Mobilya, tekstil, turizm, inşaat ve tarım fuarı düzenlenmesi. Fuar, mobilya festivali ve perakende günleri ile ilçemizdeki ekonomik hareketliliğin arttırılması. Mobilya AR-GE ve tasarım merkezi yapılması. Çeşitli sektörlerde ihtiyaç duyulan kalifiye eleman ihtiyacı için seminer ve kurslar düzenlenmesi. Alternatif sektörlerin ilçemizde yatırım yapmalarının teşvik edilmesi. Sanayicimizin üretimi, esnafımızın katkısı ve çalışanlarımızın emekleri ile güçlü İnegöl.

 

SERACILIK TEŞVİK EDİLECEK

Bayanlarımıza özel içerisinde yüzme havuzu, spor salonu, kafe ve sohbet salonlarının bulunduğu kadın kültür evi. Kadın ve çocuk sığınma evi. Yeni modern bir huzur evi. Bakıma muhtaçlar için bakım evi. Şehrin muhtelif yerlerine çocuk kreşleri. Engelliler parkı ve günlük konuk evi. Yeni modern nikah salonun yapılması. Engelliler hizmet birimi kurularak engelli vatandaşlarımızın tekerlekli sandalye ve işitme cihazı gibi tıbbi alet ihtiyaçları karşılanması. İlçe kriz merkezinin yeniden kurulması. Gıda Ürünleri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi çalışmalarını başlatılması. Mera alanlarının korunması. Mahalleye dönüşen belde ve köylerimizin taşınır ve taşınmaz mallarının öncelikli tahsisinin kendilerine verilmesi. Tarım ve hayvancılık fuarlarının düzenlenmesi. İyi tarım uygulamaları hakkında çiftçilere eğitim seminerleri düzenlenmesi. Üretim bölgelerine yakın merkezlerde sebze ve meyve toplama merkezleri oluşturulması. Köy arazi yollarının bir plan dahilinde kademeli olarak bakımının yapılması. Ayçiçeği gibi çöğür, meyve fidanı, sebze ve meyve tanıtımı için fuar tanıtım organizasyon şirketi kurulması. Seracılığın teşvik edilmesi.

 

YARDIMLAR HİLAL KART İLE DAĞITILACAK

Adil ve şeffaf bir yönetim çerçevesinde belediye meclis toplantıları ve ihalelerin belediyemizin internet sitesinden canlı yayınlanması. Yardımlar Hilal Kart ile yapılacak. Kart sahibinin alacağı yardımı ihtiyacına göre istediği yerde değerlendirmesi. İlçemizde bulunan tüm okul ve camilerimize periyodik olarak temizlik malzemesi yardımı yapılması. Mahalle olan köy ve beldelerimizdeki mezarlık ve parkların bakımının yapılması. Dernekler yerleşkesinin inşaası ve tüm derneklerin yönetimlerinin bir araya toplanması. Kent konseyinin aktif hale getirilmesi. Kent Konseyinde güçlü bir ‘İl Olma Platformu’ oluşturulması.

Doğaya ve çevreye saygılı bir belediyecilik anlayışı. Hava kirliliği ile etkin mücadele. Doğalgaz kullanımının yaygınlaştırılması. Derelerin ıslahı ve temizliği. Su kaynaklarının korunması. Kurşunlu, Cerrah, Yenice, Tahtaköprü ve diğer bölgelerde bulunan piknik ve park alanları modernize edilerek, ilçemizin muhtelif yerlerinde bulunan derelerimizin ıslahıyla elde edilecek alanlarda sosyal donatı alanlarının oluşturulması. İçme suyu barajın hızlandırılması. Evsel ve sanayi atıklarının düzenli olarak toplanması. Üniversiteler ve STK’larla birlikte projeler hazırlamak, bu projeler için mevcut ulusal ve uluslararası fonları kullanmak.

 

MİNİA İNEGÖL PROJESİ HAYATA GEÇİRİLECEK

Kültürpark içindeki fuar alanından boşalacak yere içerisinde ofis, konferans, konser, tiyatro ve çok amaçlı salonları olan gençlik merkezinin kurulması. Bu merkezde çocuklarımız ve gençlerimize uzman eğitimciler nezaretinde bilgisayar, resim, spor, iletişim ve mesleki eğitimler gibi derslerin verilmesi. Amatör spor kulüplerine nakdi ve ayni yardımlar. Lise kariyer günleriyle gençlerin meslek ve üniversite bölüm seçimlerine profesyonel destekte bulunulması. Zeka oyunlarının icra edilebileceği spor merkezlerinin kurulması. Aqua park ve Minia İnegöl projesinin hayata geçirilmesi. İnegöl’ün turizmde marka şehir olabilmesi için çalışmalar yapılması. İlçemizin doğal yapısı göz önünde bulundurularak yamaç paraşütü, off-road ve doğa sporları için alanlar oluşturarak halkın kullanımına açılması. Oylat bölgesini termal ve sağlık turizminde uluslararası marka haline getirmek. Tarihi ve turistlik yerlerimizin tanıtımı için uluslararası belgeseller düzenlenerek İnegöl’ün tanıtımının yapılması. İnegöl’deki farklı kültür zenginliklerimizi bir araya getirerek bu kültürlerin birbirlerini tanıması için çalışma yapılması. İnegöl’deki tarihi yapılara sahip çıkılarak tarihin yeniden canlandırılması.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş