MUHSİN YAZICIOĞLU UNUTTURULAMAYACAK!

Muhsin Yazıcıoğlu’nun vefatının üzerinden 7 yıl geçmesine rağmen davasının netlik kazanmaması nedeniyle tepkisini gösteren Büyük Birik Partisi Mudanya İlçe Başkanı Mahmut kemal Dilbirliği, başladığı “Tez Adalet” yürüyüşünde İnegöl’e geldi. İnegöl’de açıklamalarda bulunan Dilbirliği, “Muhsin Yazıcıoğlu davasını unutturmayacağız” dedi.

Yayınlama: 09.05.2016
670
A+
A-

Önceki gün “Tez Adalet” yürüyüşü adı altında Mudanya’dan başladığı yürüyüş kapsamında ilk olarak Bursa’ya giden BBP Mudanya İlçe Başkanı Mahmut Kemal Dilbirliği’nin 2. adresi İnegöl oldu. İnegöl’de BBP İlçe yöneticileri ile bir araya gelen Dilbirliği, yürüyüşü ile ilgili bilgiler verdi. Dilbirliği, günde 50 kilometre mesafe kat edecek şekilde planladığı yürüyüşünde; Mudanya-Bursa-İnegöl-Bozüyük-Eskişehir-Sivrihisar-Polatlı-Ankara-Kırıkkale-Keskin-Mucur-Kayseri-Bünyan-Pınarbaşı-Sarıkız-Göksun istikametini takip ederek Keş Dağı’na gidecek. 24 ile 26 gün sürecek olan yürüyüş sonunda Keş Dağı’nda Türk bayrağını göndere çekecek olan Dilbirliği, sonrasında ise davayı takip etmek içinKahramanmaraş’a geçecek.

 

MUHSİN YAZICIOĞLU DAVASINI UNUTTURMAYACAĞIZ”






Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Büyük Birlik Partisi Mudanya İlçe Başkanı Mahmut Kemal Dilbirliği, “Bu bir adalet yürüyüşüdür! Gençlik yıllarında devletin adaletsiz yüzünü görüp devletinden şikâyetçi olmayan ve bir adanmışlık içerisinde devleti için çalışan merhum şehit liderimiz, vefatıyla da ömrünü adadığı devletinin sessizliğine ve örtbas etme çabasına maruz kalırken evladına sahip çık ey devlet yürüyüşüdür bu! Bu bir tepki yürüyüşüdür! Mülkün temeli olan adalet bu memlekette tecelli etmiyorsa ve dahi ihmal ve kasıt taşıyanlar terfi ile ödüllendiriliyorsa bunu bir Alperen olarak kabul edemediğim için tarihe not düşmek için yürüyorum. Siyasi tarihimizin aymazlığı ile ‘Yollar yürümekle aşınmaz’ diyenlere diyorum ki her adımda çoğalan bir öfke, her adımda artan bir kuvvet yolları değil ama üç maymunu oynayanların huzuruna bir yürüyüştür! Bu bir temiz devlet arayışının yürüyüşüdür! Zaman zaman bir istismar malzemesi olarak kullanılan Muhsin Yazıcıoğlu davasının şeffaf ve adil bir devlet vasfıyla her türlü istismardan ve birinin diğerine şantaj mensupları olduğunu iddia edenler bakımından da bir etiket olarak kullanılmaması için yapılan bir yürüyüştür! Bu bir Anadolu yürüyüşüdür! Muhsin başkanın davasının vuzuha kavuştuğu gün, ülkemizin her türlü iç ve dış bağlantılı operasyon çekilen bir ülke olmadığının tarihi olarak bir milat olacağı gündür. Eğer iç ve dış siyasetin gölgesinde ve tuzağında unutturulup zaman aşımına uğratılacak bir dava gibi bakılıyorsa, bilesiniz ki tüm Anadolu birden yürüyüşe geçecek bir potansiyeli taşımaktadır. Bu bir sorumluluk yürüyüşüdür! Anadolu’nun ruh ve mana köküne bağlı ve en yegânevasfı milli ve yerli olan bir liderin sevdası da davası da takipçisiz kalmayacaktır.Edirne’den Kars’a, Bursa’dan Maraş’a dalga dalga, ışık ışık bir bayrak gibi yolları demir asa demir çarık geçebilecek Alperenlerin ruhuna yürüyüştür. Aziz milletim, dava arkadaşlarım, Muhsin başkan muhipleri, gönüldaşlarım, hepiniz adına diyorum ki; Muhsin Yazıcıoğlu davasını unutturmayacağız, müsterih olunuz. Devleti yönetenlere sesleniyorum; adil ve tarafsız hâkimlerin oluşturduğu bir heyete devletin tüm istihbarat birimlerinin elindeki bilgi ve belgeleri vererek bu davanın vuzuha kavuşup her türlü istismardan kurtulması namus borcunuzdur” ifadelerini kullandı.

 

HABER: Serhat ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş